Jump to content

Recommended Posts

Привет на всички!

Покрай разни развития из форума стигнах до заключението, че е крайно време и аз самият да взема промяна в начина си на модериране тук. От месеци съм вкиснат от факта, че нещата тук прекалено много започнаха да клонят към място за чат вместо към форум за смислени теми. Също така от това как някак си "приятелски" винаги се намира компромис и в крайна сметка никой не си го отнася. Принципно като цяло нищо лошо в такава постъпка, но "тарикатите" като че ли използват допълнително създалата се ситуацията за своя облага и продължават напред по същия начин. Така поне аз виждам нещата, за вас не знам.

Ето какво ще се промени от моя страна:

- безкомпромисно ще раздавам БАН за ситематичен чат из темите

- безкомпромисно ще раздавам БАН за груб език

- безкомпромисно ще раздавам БАН за нарушаване правилата на форума

На първо четене повечето бановете ще бъдат с давност в рамките на 1 ден с цел "осъзнаване" на грешката, но при видимо настояване за увеличаване на забраната ще се раздават и бонуси с по-дълги срокове. Банове ще има за всички желаещи - не е нужно да се натискате излишно! Някои от вас вече са набелязани като преплатили услугите ми. :bia:

Това е положението! Ще се превърна в един супер досаден и мизерен модератор какъвто никой уважаващ себе си спамер не иска да среща! Ще ме псувате, ще ме заплашвате.... изобщо мъка голяма ще бъде!

Защо всичко това ли? Защото този форум за мен е много повече от едно място за развлечение и го искам такъв, какъвто беше преди години! Тук съм от 2002ра година и помня това място по един корено различен начин! Твърдо съм решен да се боря за промяната докато имам сили и докато виждам, че има ефект от всичко това. А ако ефект няма - дим да ме няма!

Ще дойде предполагам като изненада за някои от вас отзовалият се на помощ един позабравен от общество тук юзер, но кой точно е това сами ще разберете предполагам лично от него.

Не на последно място призовавам колегите модератори, които виждат смисъл в думите ми да пристъпят също към незабавна промяна в начина си на модерирането като приложат нулево толериране на простащината, която вилнее тук!

Адрес на коментара
  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Вчера обсъдихме с някои хора така създалата се ситуация. Положението наистина е нетърпимо. Мислех да пускам същата тема днес, но не ми остана никакво време.

Адмирирам идеята, първият пост все едно аз съм го писал. Ще има доста разочаровани хора в началото, нещата обаче ще тръгнат според мен. Трудно ще е да се промени манталитетът на някои хора, както и навиците, градени с години. Но като загубим няколко "стари" потребители, нещата ще се дисциплинират!

Ще си позволя и аз да се обърна към останалите модератори: Знам, че на повечето от вас вече им е писнало! Айде да направим още един опит. И нека не се правят изключения за никого. Без значение колко "влиятелен" и колко "обичан" е той тук. Ако се наложи, още модератори ще се назначат. Ако се наложи, анонимен модератор ще има, за да се ограничи натискът.

Лично аз нямам и намерение да давам обяснения за всеки бан - повечето тук сте пълнолетни, повечето не са и особено глупави. Всеки може да се ориентира кое е позволено и какво прекрачва границата!

Адрес на коментара

внимавайте, защото сте на път да се превърнете в гадовете, цербери и гушкопълнещи себе си модчета и админчета от братския фолксваген форум.

и форума ви ще вземе да стане свестен за четене!

това е сериозна опасност!

а и до момента, като гледам в темата, няма почти нито едно мнение, незаслужаващо гореупоменатите мерки...

при фолксваген едно е водещото:

това тука не е демокрация. това е диктатура! диктатура на екипа и хората, които си късат време и нерви да правят това място удобно, полезно и приятно. който не му харесва-нет широк. но докато сте в моята къща-ще се събувате! и няма да плюете семки по пода!

определено, от позицията на страничен наблюдател, форума е деградирал тотално. регнат съм от 2004 и тоя форум беше много нива над най доброто, което може да се срещне в момента!

острете секирите, защото ралтата е на изуй-гащи...

Адрес на коментара

Моля ви се, нека да не се залита в другата крайност. Хубаво е да има ентусиазъм и желание за нещо добро , но нека дозата да бъде точно премерена. Няма толкова голяма нужда от банове, колкото от ограничаване на безмислените теми, които после се пълнят с още по-безмислени и повтарящи се коментари. Аааа...и един емотикон "ползвай търсачката" няма да е излишен също. Нека си остане либералното отношение, но да изчезне простотията и спама. Мисля,че целта е ясна ,но крайните мерки няма да доведат до нея. Трудно ще върнете желанието у редица потребители да пускат поучителни и полезни теми за радост на всички. Ограничете малко търговския аспект, особено на стоки без никакво отношение към автомобилите и ако голяма част от потребителите престанат да толерират безмислиците и спама ,а се поощряват практическите теми и информацията свързана с марката, лека -полека нещата ще се получат.

Адрес на коментара
...

Хм... Не знам какво точно ще се постигне с "твърдата ръка" :wall: Дали ефекта ще е такъв какъвто си го представяш? Или ще се обърне срещу теб и самия клуб? Дали няма да изгониш много потребители за да запазиш 3-4? Само един "hint" - форума е толкова голям и популярен точно защото в него влизат много хора, с разностранни идеали и виждания. Едни са спамери, други ламери, трети супер технически богове ... и всички пишат и споделят по нещо. А това, че някои хора ги дразни примерно раздела "Извън темата" - ами да не го четат! Защо останалите да го отнасят заради една-две (ако ще и 100 да са!) много "чувствителни" натури? Никой не е накаран на сила да пише в този форум! Или поне аз не знам за такива :lol:

Иначе успех в начинанието :rolleyes:

Адрес на коментара

PRR не исках да пиша повече за да не допринасям за безсмислените постове в тази тема, но не мога да се въздържа от един коментар. Ако някой спре да посещава форума понеже не може да се заяжда и спами от това форума само може да спечели. Аз съм от новите потребители и като видях каква анархия цари тук се "подхлъзнах" и понесох по вълната като доста често си поспамвах. Разбира се от време на време и една добра хранилка си е полезна за отпускане на нервите, но няма нужда това да се случва в техническите раздели :rolleyes:

Адрес на коментара

Има спам и спам! Когато темата е безумна (пример "На километража ми пише 260, защо вдигам само 220?") ясно е, че някой ще се намери да "нахрани" раЦера! При такива теми работата на модератора/админа е да я "посече" в зародиш и като не го направи на време не е редно да се сърди на "спамерите"! От друга страна спам в техническа тема си е за "порязване" на автора на спама. Т.е. въпроса със спама е според зависи :flipoff:

Адрес на коментара

По други форуми съм виждал че имат тема някаде из форума:"Седмична Спам Тема" и там се маже надълбоко и широко,и по другите теми е чисто и подредено.Тук има даже цял подфорум но видим за някой.Ако дадете достъп на повече хора да мажат там може да ви е по-лесно с простотията.Успех.

Адрес на коментара

Този филм сме го гледали вече и за жалост всички знаем, че не е с щастлив край!

Силите на доброто се обединяват, разчистват къщичката, изгонват някои "светоизвестни" вече спамери, а техните последователи натирят в специално създадената "преизподня" и настава мир за седмица две.

След това пък силите на злото се прегрупират на свой ред и започват контраатаки, саботажи, заплахи и мелодраматични кампании от рода на "Не сте сами!", "Free Michael Shilds", "Свобода за Спаска" и не след дълго админите се поддават на натиска и амнистират и реабилитират напълно "лошите момчета".

След 6 месеца до 1 година цикъла започва да се повтаря.

Лошото е, че зрителите с добър вкус напускат безвъзвратно салона, а жадните за сеир семкаджии стават все повече и повече.

Успех все пак ... :)

Адрес на коментара

След написаното от Wizi и Васко мога само да добавя, тези които имат претенции към модераторския екип, желание да се заяждат с него или може би пък и да заплашват (в последно време забелязвам нинджи и баш бабаити) - нека бъдат така добри да се обръщат директно към мен, защото ако се наложи аз да се обръщам към тях няма да им се хареса!

Адрес на коментара
...

Не на последно място призовавам колегите модератори, които виждат смисъл в думите ми да пристъпят също към незабавна промяна в начина си на модерирането като приложат нулево толериране на простащината, която вилнее тук!

Подкрепям изцяло и безусловно!

Признавам, че в последните месеци не съм пипвала модераторските функции (освен когато не е свързано с изрична молба от потребител), защото ако трябва да се чисти, то трябва да се зачистят цели дни постинги, повсеместно, в целият форум. И тъй като опитите ми да се боря с простащината се оказаха напразни, прозвището "зъл мод" си изгуби значението, но ... обещавам да се върна още по-зла и:

- безкомпромисно ще раздавам БАН за ситематичен чат из темите

- безкомпромисно ще раздавам БАН за груб език

- безкомпромисно ще раздавам БАН за нарушаване правилата на форума

Адрес на коментара
Този филм сме го гледали вече и за жалост всички знаем, че не е с щастлив край!

Може пък този път нещата да се окажат по-различни, знае ли човек?

Приемете тази тема сериозно, не ми се иска да има неприятно изненадани!

Адрес на коментара

Ще отговоря обобщено на всички вас, които някакси не доразбраха тънката ми мисъл дори след като vaskoto1 я каза в прав текст: в нашия случай не говорим за някакво временно явление на моментна диктатура, а окончателното късане с демократичният начин на живот тук. Звучи адски тъпо, знам, но очевидно това е единственият начин да има ред и порядък. Чисто и просто каквото повикало, такова се обадило и за стотен път се казва: на когото не му изнася да стяга багажа!

Знам как е изглеждало това място тук, знам как изглежда форумът на VW, знам че може да има позитивна (макар далеч не за всички ни) промяна и отново заявявам, че съм готов да се боря за тази кауза ДОРИ и това да ми коства повече от колкото в момента предполагам!

Адрес на коментара
Ще отговоря обобщено на всички вас, които някакси не доразбраха тънката ми мисъл дори след като vaskoto1 я каза в прав текст: в нашия случай не говорим за някакво временно явление на моментна диктатура, а окончателното късане с демократичният начин на живот тук. Звучи адски тъпо, знам, но очевидно това е единственият начин да има ред и порядък. Чисто и просто каквото повикало, такова се обадило и за стотен път се казва: на когото не му изнася да стяга багажа!

Знам как е изглеждало това място тук, знам как изглежда форумът на VW, знам че може да има позитивна (макар далеч не за всички ни) промяна и отново заявявам, че съм готов да се боря за тази кауза ДОРИ и това да ми коства повече от колкото в момента предполагам!

Ама да не стане така ,че ще има много порязани спамери, а в продава/купува да продължават да се продават чорапи, чанти, пчели, кошари, фуражомелки и други, полезни за бита, артикули.

Някак си не върви.

Редактирано от viper-666
Адрес на коментара

Нещата ще се случат едно по едно... и в купува/продава шще има място за чорапи и за авточасти и коли и спамерите ще бъдат принудени да си седнат на задниците...

Адрес на коментара

A дано най-накрая стане нещо и почне да се развива тоя клуб! Као се задвижа нещата, ще спрат да се пеняват и ше си седнат на задника. Лошото на нас българите е, че първо искаме да ни дадът, а ние после да дадем евентуално. Сега се сере навсякъде и оправданието е: "Ма съборите са пиянски сбирки", "Една писта не сте направили", "Там само батки си ходите", "Вижте БМВ/Пежо/атракшън кво праат" и е такива простотии! Аре хуу ше се ореже спама, ма трябва да се развие и форума(клуба) малко и нещата ще си легнат по местата!

Адрес на коментара
A дано най-накрая стане нещо и почне да се развива тоя клуб! Као се задвижа нещата, ще спрат да се пеняват и ше си седнат на задника. Лошото на нас българите е, че първо искаме да ни дадът, а ние после да дадем евентуално. Сега се сере навсякъде и оправданието е: "Ма съборите са пиянски сбирки", "Една писта не сте направили", "Там само батки си ходите", "Вижте БМВ/Пежо/атракшън кво праат" и е такива простотии! Аре хуу ше се ореже спама, ма трябва да се развие и форума(клуба) малко и нещата ще си легнат по местата!

Жоре ма точно същото, което и аз си мисля отдавна!!! :):steinigung::)

Относно идеята на Анди (Wizi) - знае, че го подкрепям винаги и му се извинявам още веднъж за няколкото пъти, когато съм го ядосвал и е постъпвал максимално коректно спрямо мен! :)

Адрес на коментара

Има доста стари модератори които не са се проявявали до сега...ако не вършат все така нищо по добре да ги замените с някой по активни. (лично мнение)

Адрес на коментара
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...