Jump to content

Кодове на климатроника

mityo

Recommended Posts

Знае ли някой кодовете на климатроника, кой номер на какво отговаря?Аз знам само 17 че е електронен километраж?Ако някой има списък на кодовете и кой какво показва ще съм много благодарен да го сподели.Единственото което намерих в гугъл беше на чешки или полски или унгарски.Бяха всичките 60 кода обяснени ама като не говоря езика, който и да беше!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знае ли някой кодовете на климатроника, кой номер на какво отговаря?Аз знам само 17 че е електронен километраж?Ако някой има списък на кодовете и кой какво показва ще съм много благодарен да го сподели.Единственото което намерих в гугъл беше на чешки или полски или унгарски.Бяха всичките 60 кода обяснени ама като не говоря езика, който и да беше!

браткиш как да влезна в този шибан климатроник по дяволите?????

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

браткиш как да влезна в този шибан климатроник по дяволите?????

:2gunsfiring_v1:

имам проблем с климатроника........натискам бутона за циркулация,но нищо не се получава за да влезна в менюто с кодовете ..........помагайте )))))))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Натискаш и задържаш бутона за циркулация и натискаш стрелката нагоре. Като пуснеш и двата бутона климатроника влиза в диагностичен режим :2gunsfiring_v1:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имам проблем с климатроника........натискам бутона за циркулация,но нищо не се получава за да влезна в менюто с кодовете ..........помагайте )))))))))

много ама много благодаря.еи сега тръчнах до долу и всичко е наред.мерси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А бихте ли,обяснили как мога да си променя градусите в режим AUTO?В смисъл ако е зададено да духа на 23,да го направя примерно на 20 градуса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С използването на "+" и "-" под левия дисплей. Ако случайно ти изчезне надписа "AUTO" от дисплея, просто отново натискаш бутона "AUTO" след като си избрал градусите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами явно имам проблем,есента имах студено,сега едва едва се усеща,имам чувство,че от 23 градуса надоло няма промяна,дали е за пълнене?,нямам нито една грешка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И моя климатик изпуска по малко оттук-оттам и затова всяка пролет (края на м. май) го допълвам. Фреона е газ и по тези дупки е нормално на тези старички инсталации да издиша :hilezh: Когато количеството му вече е на границата и пуснеш климатика се наблюдава често включване и изключване на шайбата отпред на компресора - това е сигурен белег, че е за допълване :stupid:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК,последно питане,на А6Ц4-един или два щуцера за пулнене са,защото имам познат който се занимава с това и ми каза,че ако е един е на високо налягане и трябвало специална машина,а ако били два ставало много лесно,гледах,гледах и видях само на радиатора отпред,има ли друг?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен също е само един (на компресора) и за да се напълни ми откачат отгоре датчика за налягане на фреона (не съм сигурен дали така се казва) и зареждат през тези две места. Доколкото знам обаче това не е добре за компресора (получава се "хидравличен удар" или "обратна фаза" - пак не съм сигурен дали това са термините :dance: ) и затова е по-добре да се зарежда с машина. Все пак тук има корифеи в тази област (на някой им духа -14С от въздуховодите :lol: ) и биха могли да кажат най-точно как е по-добре да се зарежда климатик, който има само един извод за пълнене :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи на моето майстора с климатиците откри ,че има два щуцера,но за лош късмет се оказа ,че няма подходя1щ накрайник,та го напълни през този,които е на високото налягане,разликата след това беше огромна.Майстора ми обясни,че е препоръчително да се работи и с двата щуцера,но и този метод не е грешен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И както си лафим за клматици някой би ли ми обяснил как като настанат жегите най - ефективно се използват като настройки (така че да не хвана пневмония през лятото така съм чувал)имам предвид.Колата е Ц4 с климатроник. :bia:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз го гласа на 24градуса,поради съображения заради детето,а и навън като е >30 градуса 24 е що годе добре,нали и без това казват,че не трябва да има рязка смяна на темперарурата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз го гласа на 24градуса,поради съображения заради детето,а и навън като е >30 градуса 24 е що годе добре,нали и без това казват,че не трябва да има рязка смяна на темперарурата.

Ами и и аз така мисля но на автоматичен или на ръчен режим е най ефективно се постига да кажем зададена 24 градуса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го ползвам на автоматичен режим на 24С за да не духа директно през централните въздуховоди. По този начин климатроника сам си регулира откъде и колко да духа. Евентуално ако е много силна струята намалявам малко степените на вентилатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за какво са тия кодове на климатроника.и аз имам Ауди А6 но досега не съм чувал за такива кодове

За да влезеш в диагностичен режим,можеш да видш оборотите,грешки,температура на различни датчици.

Абе попрочети малко!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Помолих те за ЕТКА 7.1 и молбата остава.

Редактирано от KOKO 100 C4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 year later...

заповядай

______.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така и така си вдигнал темата от една година, да питам някой дали откри останалите до 74 кодове какви са. Доста се порових в нета, но нищо не открих за тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...
Така и така си вдигнал темата от една година, да питам някой дали откри останалите до 74 кодове какви са. Доста се порових в нета, но нищо не открих за тях.

Подкрепям колегата, и се присъединявам към питането за кодовете "ДО 75-ти" канал, като е до 75 има ли разлика в предишните канали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да попитам кот го вклуча шибания климатроник и отдясно земята се наводнява тва като работи компресора иначе не тече и тече вода не антифриз

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да попитам кот го вклуча шибания климатроник и отдясно земята се наводнява тва като работи компресора иначе не тече и тече вода не антифриз

отпуши си дренажа,сигурно е затлачен с боклуци!Ще го напипаш с пръсти след изпарителя /филтъра за купето/!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 year later...
  • 1 year later...

Интересно ми е има ли някакъв код с който мога да видя точно колко гориво имам :gruebel:

Редактирано от Krisko_A6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да си намеря файла с кодовете за Ц5, но основните ги помня наизуст, ако нещо конкретно трябва?

Първо-по същия начин ли се влиза в режим за кодове(като на С4)

Кой е канала за километража?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 month later...

Това са по-основните, ако трябва друго казвайте :)

Колеги да знаеш дали имаме канал за грешки от компютъра?

Като гледах за А4ките и 6ците до 97г. на канал No1 изписва ако има "Системна неизправност"! Гледаш цифрите които ти изписва и си намираш грешката в дадения списък! Знаеш ли дали има такава функция при нас?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 4 weeks later...

Колеги ето файл с кодовете за климатроника за Ауди А6 С5, незнам може да става и за други Аудита. :rolleyes: Проблемът е че е на немски а аз не разбирам <_< , така и не успях да го намеря на английски. Някой който разбира ако може да го преведе ще е супер :flehan:

Кодове за климатроника А6 Ц5.docx

Редактирано от Krisko_A6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 months later...

Колеги, знам че не е тук мястото, но тъй като не можах да открия никъде кодовете за А3 климатроника с 78 канала ако някой ги има, моля да сподели :help:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 months later...

Малко up на темата :2gunsfiring_v1:

Ето списък с кодовете за А6 Ц5 на руски и Б4, А4 и А6 до '97:

Кодове за климатроника А6 Ц5 RU.docx

Списък с кодовете за климатроника в диагностичен режим.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 9 months later...

Цитиране на предходен пост!

за ц4 92ра важат ли тея че в началото на темата не ми ги отваря :(

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, същите са - тези от пдф файла, те са за С4.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 1 year later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...