STRSHR Публикувано 31 Май 2013 Доклад Share Публикувано 31 Май 2013 Колега, афтърмаркет ли са корите от снимката? Добър фотолексикон Шуши! Което ми напомни за още една изпълнена тази година модификация при мен - замяна на отворената (частична) кора под двигателя с цяла такава: Ако някой реши да го прави - изборът на новата кора (има няколко вида!) зависи от двигателя (бензинов/дизелов), взимайки предвид и отворите за охлаждане! (Ако някой има нужда от помощ за намиране на правилния номер конкретно при 8P - да свирне).За моделите без водно охлаждане на турбината е желателно да се обмисли добре поставянето на цяла кора, предвид големите летни жеги... Ефектът: Двигателят се праши по-малко и загрява по-бързо в студените дни, освен че е допълнително предпазен. Мъничък принос за аеродинамиката вероятно също е на лице. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 31 Май 2013 Автор Доклад Share Публикувано 31 Май 2013 Не. Дясната е оригиналната от завода, лявата е новата, която покрива цялата площ. И двете са оригинални Ауди. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 1 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 1 Юни 2013 Поздравления, темата е емблематична и определено ще е полезна на много хора! Харесва ми! Днес стават 12 месеца от както имам моята А3 8П и въпреки, че пипнах по-важните за мен неща още първия месец все още има какво да се желае. Бях принуден да сваля ОЕМ s line джантите 18" с борд на гумата 40 поради факта, че комбинацията със s line окачването беше просто непоносима за пътищата в милата ни родина. Сложих нови 17" джанти подобни по идея на тези на колегата Moonland (комбинация на черен гланц с полиран борд) който според мен седят отлично на Phantom black perl боята на колата ми.В комбинация с пресни гуми Michelin PS3 225/45 направиха возията далеч по-приятна. Наложи се също пребоядисване на някои детаили по колата, на чело с преден капак и разни други дреболий който бяха занемарени.За мой късмет s line пакета ми беше осигурил прословутата добавка (спойлер) на задната врата, иначе и аз щях да се наредя на опашката.Затъмняване 90% на всички прозорци зад централната колонка на автомобила, направено от доказан професионалист в бранша, но нека не правя реклама.Вътрешният светлининен пакет си беше пълен така че само замених всички (и имам предвид всички!) оригинални крушки с LED такива и така постигнах желания от мен ефект.Задните светлини бяха заменени от ОЕМ фейслифтовите заедно с необходимите софтуерни промени за да светят както трябва.Капаците на огледалата станаха хром в съответствие с лайсните на тавана и А-фейма. Мислех за Алуминиум Мат С3 тип капаци но не се връзваха с другите детайли така че се спрях на хром.Внедрих любимата си Алпайн мултимедиа вместо оригиналния Концерт като извадих прядъчно юсб порта в жабката. Наложи се допълнително закупуване на някакъв си Алпайн модул за да ми работи и мултито от волана.Така и така се бях хванал там, реших да добавя и bluetooth hands free на същата марка за да мога да ползвам набиране и прочие екстри през мултимедията. Стана твърде удобно!Монтирах "нежни" вежди на фаровете, който изобщо не бият на очи, даже може да не ги видиш ако не си човек който обръща внимание на детайлите.Обзаведох багажника с оригинална А3 кора тип лиген, взех и зимни гумени стелки пак оригинални от Ауди.Смених маслото на Халдекса за да ми е мирна главата, че не видях да е отбелязана смяна в сервизната книжка.Разбира се трябваше и малко кич, та сложих червени капаци Брембо на спирачните апарати...и горе долу тук разбрах че е време да се спра преди да свърша някоя още по-голяма глупост. Не съм пипал нищо по окачването и мотора, като изключим сервизирането на консумативите разбира се. Повече коне не ми трябват, само тези да са здрави! Тази седмица колата влиза за паста и може да се наложи и нова боя на задна броня ако само пастата не помогне. До края на годината планувам:- смяна на скоростен лост с такъв от С3 (комплект с маншон)- ретрофит на РС3 дифузор (все още проучвам там схемата, че не са много хората които са го правили)- вероятна смяна на туин тип блендата на ауспуха ако опитите за пастиране са несполучливи- на есен нов комплект джанти за зимните гуми- и Бог знае още какво ще ми хрумне... Както казах, темата е хубава и благодаря на колегата Moonland за повдигането й! Ще се постарая да Ви досаждам разумно. п.с. Завиждам благородно на колегата Злати за волана, чакам моя да се поизхаби за да имам извинение и аз да си взема такъв! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 2 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 2 Юни 2013 (Редактирано) Благодаря ти колега Tsvetkov83 за отделеното време да напишеш горното!!!Много точно си уловил замисъла, а той е да си бъдем полезни с идеи, съвети и информация относно неща, които можем да персонализираме или променим по колите си! Ти даде един чудесен пример, нещо, което дори и аз още не съм седнал да направя - именно описание на всичко сторено по колата до момента! Интересното за мен в твоя пост е, че почти всичко ми прозвуча "до болка познато" - неща, през които или и аз съм минал вече, или най-малкото са ми минавали през главата, но съм отхвърлил, или пък са в to-do списъка И също като теб - изключително внимавам вървейки по ръба да не залитна към банални и кичозни неща, които биха попреляли чашата... разбира се според моя вкус (това важи най-вече за неоригинални неща по колата, от каквито за момента успявам добре да се опазя ) Относно RS дифузера - такъв не може да се сложи или поне не без сериозни преработки, просто не си заслужава.Ако ми напишеш каква точно е колата ти (3- или 5-вратка, S-line?, преди или след големия FaceLift) мога да ти кажа кой дифузер (говориш за под задната броня нали?) става, става с преправяне или въобще не става на твоята броня. Относно светлинния пакет един въпрос - има ли при теб включено към него осветление на дъното на централната конзола (рафта най-отдолу или ако си с пакет за пушачи - над капака на пепелника)? Поздрави и ще се радвам да чета от теб често тук!! Редактирано 2 Юни 2013 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
qnkov Публикувано 2 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 2 Юни 2013 Качи някоя снимка на красавицата освен подробния списък с инфото tsvetkov83 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 2 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 2 Юни 2013 Ами аз ще съм скромен - за кошничката съм планирал:- Пастиране и лакиране на боята- Смяна на скоростен лост- Нови фарове и стопове (Ксенон и кристални)- Освежаване на салона (реставрация, за да звучи по-антично )- Аудио пакет - за момента има работещи само предни колони (пищялките са нови, басовите ще бъдат заменени с нови трилентови този месец), така че остават задни колони без на кората да не ги "ареса" някойБавно и славно се движим към победата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 2 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 2 Юни 2013 (Редактирано) @Moonland: Не бях се замислял, но май съм с осветителен пакет за пушачи. На прикачената по-долу снимка ще видиш как точно е осветена конзолата, а мисля че като се отвори пепелника също има тънка лайсничка светлина която грее вътре. Не съм пушач и ми е простено да не обръщам много внимание на пепелника в колата. Относно дифузера, да, става дума точно за този под задната броня. Аудито е Октомври 2006 8P Sportback 2.0 tdi 140hp Quattro със S line пакет. И задната броня в момента изглежда така:Идеята е, след ретрофита да се превърне визуално в това:И ако не се лъжа, това е правилният дифусер: http://www.ebay.com/itm/Original-Audi-OEM-RS3-Spoiler-Rear-Bumper-Diffuser-Audi-A3-S3-8P-Sportback-/200806747459?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2ec103cd43&vxp=mtrНо, не съм сигурен дали няма да се наложи смяна и на добаката на бронята която го придържа. Мисля, че разбираш какво имам в предвид. @ Янков: Колега, до няколко дни ще прикача снимки на колата, просто в момента имам стари от 2012 който не са съвсем актуални и чакам да мине пастиране за да я снимам на свежо. @ Sonny: Успех с планираните промени и ти препоръчвам за фарове и стопове да заложиш на оринални от Ауди, особено ако става дума за 8L, големи ядове съм брал с разни тайвански ментаци, не повтаряй моята грешка. Редактирано 2 Юни 2013 от Tsvetkov83 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 2 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 2 Юни 2013 Благодаря ти за съвета - реално се чудя между това дали да запазя самите фарове и да ги оборудваме с лупи и лампи или да ги сменя с фейслифтови, което също ще си е занимавка понеже ако не се лъжа фара си е цял комплект със мигача, а не като старите където са 2 части. Ще се мисли като се стигне до там Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 2 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 2 Юни 2013 За осветлението - няма светлинен пакет за пушачи и за непушачи Има пакет пушачи и пакет непушачи - щом имаш пепелник и запалка - значи е за пушачи. При мен вместо пепелник има удобен рафт/ложа за вещи и вместо запалка - просто букса са зареждане с капаче отгоре. Но въпросът ми за осветлението в твоя случай над капака на пепелника (не става дума за вътре в пепелника!) или още по-тчоно казано под климатроника. От снимката не се вижда добре дали червения отблясък идва от амби-осветлението горе или от отделна LED лента под климатроника. Ако можеш просто от любопитство хвърли едно око дали под климатроника свети нещо . За дифузера - на Sportback S-line преди FaceLift-а стават без преправяне: 1. Стандартен дифузер от преди фейслифта: 2. S-line дифузер от преди фейслифта (с което си ти така или иначе): 3. S3 дифузер от след фейслифта: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 2 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 2 Юни 2013 (Редактирано) @Moonland: Ще хвърля един поглед утре, но съм убеден че под климатроника си има отделна лед лента специално да огрява върху пепелника. От горе осветяват само двете точки предвидени за скоростния лост.Снимката е правена на дневна светлина и малко или много това също пречи ясно да се разграничи кое кое е.Благодаря за инфото относно дифузера, явно по-лесно ще е да се мине към S3 вариянт от колкото към RS-овия. Ще си дам време да премисля нещата така или иначе. @Sonny: Аз направо бях сменил фара и мигача с цял фар, но само няколко месеца след това вече съжалявах по ред причини и няма да ти казвам колко пъти ги свалях тия фарове да оправям, преправям и дооправям.Вероятно ако намериш оригинален фейсливтов фар, ще си спестиш хамалогията,при положение че веднъж се монтира и напасне както трябва. Колкото до визията, определено с целия фар колата ти ще изглежда по-добре. Редактирано 2 Юни 2013 от Tsvetkov83 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шуши Публикувано 3 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 Здравейте, аз искам да споделя мнение за най- полезното нещо, което направих по колата в тази ремонтна сесия : почистване и продухване на изпускателната система, турбинопроводите и егр клапана.. ако някой се чуди да го прави ли- да го прави!Преди когато карах с около 160, колаа тресеше, бучеше, напъваше се... ужас! да, вървеше и с повече, но с доста бучене и напън! направо мотора искаше да си ходи през капака! След тая интервенция, колата без проблем и напъване, и даже с мъркане вървеше по магистралата съвсем приятно със 170-190, като и 200 не я затрудниха особено за известно време...И на диното при маднес от раз си изкара заводските коне- 131.2 .... Много съм доволна Иначе вече сме боядисани, но без спойлер и не пастирани, защото нямаше време- тази седмица ще се довърши и ще кача снимки и... 166 коня е съвсем друго нещо Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo-G Публикувано 3 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 Само внимавай със стъпката, щото нютонметрите скачат с около 30-35% и да няма скоро тема - "Съвет при избор на съединител"... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Freaky Публикувано 3 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 Тя е с нов съединител не я мисли Моя маховик също е тръгнал и при смяната ще чипвам и аз сигурно, Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шуши Публикувано 3 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 все пак и новия съединител ще си го пазя... )))) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 3 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 ... или още по-тчоно казано под климатроника. От снимката не се вижда добре дали червения отблясък идва от амби-осветлението горе или от отделна LED лента под климатроника. Ако можеш просто от любопитство хвърли едно око дали под климатроника свети нещо. Проверено! Има лед лента в дъното на "джоба" под климатроника. Предполагам, че и при теб е така макар да си с пактет за непушачи? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 Вече да Нямаше защото при мен нямаше фабрично светлинния пакет Благодаря за информацията, бях любопитен просто дали серийно го има при фабричния светлинен пакет.А как седи въпросът с LED на дръжките за отваряне на вратите отвътре? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 3 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 Ами има си ги, бяха си активирани като я звех, не съм обръщал специално внимание просто го приех за даденост. Струва ми се, че си се позабавлявал доста с инсталацията на тези "дреболий" в колата си, но определено си е струвало! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 3 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 3 Юни 2013 Беше истинско удоволствие, чудя се какво щях да правя ако си имаше съвсем всичко... Скука ) а и още не съм приключил де, макар и основната част да е отметната Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 6 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 6 Юни 2013 Следвайки творческия пример на колежката Шуши, качих малко снимков материал във ФБ: https://www.facebook.com/audisportback.quattro/media_set?set=a.113773158833687.1073741834.100006030102441&type=1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шуши Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 (Редактирано) Здравейте!аз вече съм готова с работата по моята кола за тоя ремонтен цикъл... най- долу на албума са новите снимки на колата...https://www.facebook.com/media/set/?set=a.499954473385088.1073741828.100001116185508&type=1&l=a96bc393ed Колегата Цветков много добре си е докарал колата, радва!! Редактирано 7 Юни 2013 от Шуши Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Insektor Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Шуши може ли да попитам, коя част на колата боядисваха предната или задната ? Че мен ми се вижда как са си оставили ръцете с избора на нюанса ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шуши Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 (Редактирано) Нама пара сега.. Така изглежда, заради слънцето.. не съм кьорава и такава кола недобоядисана няма да приема никога, камо ли моята.. иначе задния панел е боядисан, но си е точния звят.. от слънцето е.освен панела, са боядисани със същата боя и спойлера, и предната броня, и лявата врата ... еднакви са, просто от светлината така кофти изглежда и задната броня Редактирано 7 Юни 2013 от Шуши Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Аз имам 2 козметични въпроса - понеже мойта е pre-face, ще можем ли да нагласим фейслифт фарове (не ми се занимава да бера ядове с китайски) на текущата броня без особени затруднения и също така дали фейслифт странично огледало (дясно) ще пасне в скобките там, понеже нали мойто е по-малко, а аз евентуално искам да сложа по-голямо - като шофьорското (нали фейсовите са еднакви по големина ако не се бъркам)..?Смирено благодаря Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 8L е колата фейса ~2000г става дума Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
owwyxw Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Ще има преправяне , реже се калникО.Но със сигурност ще е по добре от афтърмаркет фарове.За да нема резане можеш да сложиш фарове от с3 преди фейса.Можеш да погледнеш и http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=126945.В темата мисля че подробно е описано почти всичко.Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Мерси колега, като пристигна в офиса ще почета Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
STRSHR Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Sonny, ако случайно се спреш на афтърмаркет фарове, тези на Sonar стават и без рязане на калника - http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=111910&p=1686039 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Мерси колега - аз генерално гледам да "легнат" на колата максимално добре, за това бях се спрял на фейслифт. Ако ти все още си с тези на Сонар, може ли да споделиш впечатления до момента - ако за към 2 години не са ти създавали ядове, може и на тях да се спра. Гледайки ги в сайта не изглеждат хич зле Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
STRSHR Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 И аз издирвах упорито фейслифт фарове, но след сума изгубено време и похабени нерви, така и не успях да намеря някакъв читав екземпляр втора ръка (масово имаха липси, счупени щипки, без капаци, рязани кабели и какво ли още не), а нови ми бяха извън бюджета. Накрая просто ми омръзна да търся и се спрях на тези като приемлива алтернатива на разумна цена, а и голям плюс за мен беше това, че нищо не е нужно да се пипа по ламарините за да се монтират. Все още съм с тях и засега не са мръднали, въпреки песимистичните мнения за производителя, които бях изчел по форумите. Лично на мен ми харесват значително повече от фаровете на Depo, които масово се монтират като алтернатива ( и също изискват изрязване на калника). Ако случайно присъстваш на събора, може да ги видиш на живо как стоят на колата иначе на снимка изглеждат така (съжалявам, че не успях да намеря по-близка снимка): Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sonny Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Много ти "мерся" за изчерпателния отговор, колега - най-вероятно и аз ще постъпя като тебе и директно ще си сложа Сонарите, даже разбрах, че от офиса имам един човек със същите и ги разгледах - доста ми харесаха. Отново благодарИМ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
STRSHR Публикувано 7 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 7 Юни 2013 Успех! Щракни някоя снимка да я видим после. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kerpicha Публикувано 10 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 10 Юни 2013 Аз пък я чипнах, въпреки че ми куца маховикът... и сега съм планирал антикрило от с3 и затъмняване на джамовете. Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Шуши Публикувано 11 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 11 Юни 2013 а така, сега събирай около хилядарка за маховик и съединител, и ше си бомба ))))) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kerpicha Публикувано 11 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 11 Юни 2013 Аз съм приготвил тамън 1000лв. за тая работа... Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kerpicha Публикувано 12 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 12 Юни 2013 Колеги, някой да е слагал буустметър на ASZ A3? Ако да, споделете опит и дайте някой друг акъл, че смятам да слагам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TaKuC Публикувано 12 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 12 Юни 2013 Най-лесно - дупчиш пластмасовата тръба към кулера и навиваш щуцер.Най-сигурно - сваляш всмукателния колектор,дупчиш,с един метчиш правиш резба и навиваш щуцера.Ако си от София и имаш нужда от помощ - казвай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 12 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 12 Юни 2013 Защо просто не си го наблюдаваш през OBD? Културно, леснои без никакви промени по двигателя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kerpicha Публикувано 13 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Мммм... не ми се дупчи, нямаше ли едни електронни? А, колега, ти какво имаш предвид през ОБД? Да вързвам лаптопа през буксата на колата, когато искам да го гледам ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 13 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Хората са измислили Bluetooth / WiFi...Има и телефони/таблети... чиста работа. Предвид темата, в която сме, това е една от отметнатите при мен, макар и да не е баш "модификация": Тъй като в никакъв случай не бих си сложил някакъв грозен уред по таблото, нито бих дупчил по двигателя за редките случаи, когато искам да наблюдавам някакви параметри ---> безжично от OBD буксата към телефон/таблет. Устройството си седи прибрано в буксата, нито се вижда (ако не се наведе човек да погледне) нито пречи по какъвто и да е начин. Все пак в ежедневието съм го махнал за по-сигурно, закачам го когато тръгвам на по-дълъг път или разбира се когато знам, че ще ми трябва.Разбира се за точността на данните може да се спори - тези, които идват дирекнто от OBD би трябвало да са вярни (но с малко по-голям интервал на опресняване в сравнение с VAG-COM / VCDS), останалите, които се изчисляват на база и на други параметри са по-скоро ориентировъчни (мощността например), но все пак недалеч от истината. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 13 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Не е задължително уреда да седи постоянно на таблото, аз лично съм си взел една стойка за него, която се лепи за таблото (като тези за телефони/ГПС). Маркуча ми стои затапен при предпазителите. Когато искам да си гледам бууста, просто вадя уреда и маркуча и го лепвам на таблото, после си го прибирам и така. За мен няма смисъл уреда да стои постоянно закачен някъде, ако си си свикнал колата и не върви веднага ще усетиш.Иначе ако имах MAP и OBD-2, сигурно бих ползвал приложението, показано от Moonland. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 13 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 (Редактирано) Хората са измислили Bluetooth / WiFi...Има и телефони/таблети... чиста работа...По този начин може да следиш буста ако е изправен МАП-сензора. Ако не е обаче ти ще мислиш, че надува в норма, а пък всъщност налягането ще е различно и ще се чудиш къде е проблема. Затова най-сигурен е външния бустметър, пък и не е кой знае какво да резнеш вакуумен маркуч и да сложиш тройник или да пробиеш дупка за щуцер. Иначе изглежда ефектно през телефона, но не може да се разчита, че показва действителни стойности.Аз също съм си качил такава програмка на телефона, но трябва да си купя подходящ блутут модул за ОБД буксата. Според мен основно ще върши работа за преглед/триене на грешки, не толкова за следене на живи данни. Редактирано 13 Юни 2013 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 13 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Ако имаш толкова недоверие на сензорите на анвтомобила ти... - да! Но те са там с главна цел управление на двигателя, а не за наблюдение от потребителя. Т.е. ако има нещо гнило по колата ти - ще го усетиш. А ако пък искаш да правиш диагностика за търсене на гнилото - това е несериозен подход. Тези апп-ове целят именно това, за което говорим - показване на параметри на двигателя и служат перфектно за целта (която е непрофесионална по дефиниция и чисто информативна). Освен всичко друго показват много нагледно съпоставка/комбинация между различни параметри, което не можеш да постигнеш с прост бууст-метър. Все пак налягането не е всичко. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 13 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Общо взето тези програми са само шарения, не са лоши, но ... За диагностика си има Вагком. Освен това колегата питаше за бустметър по-нагоре или въпроса е да се пишат мнения просто? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 13 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 Това E буустметър А за това, че тези програми не са за диагностика - спор няма! Те са за информация и наблюдение и като такива съм впечатлен от точността дори на неща, които се пресмятат и не идват директно от OBD.А иначе темата е за направени и планирани модификации. Ти какво добави към нея или въпросът е да се пишат мнения просто? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 13 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 13 Юни 2013 (Редактирано) Че съм си сложил външен бустметър, но може би не е по темата? Редактирано 13 Юни 2013 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kerpicha Публикувано 14 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 14 Юни 2013 Насочих се към механичен, тип ВДО. Някой да препоръча, от къде в Пловдив да си го купя? Заедно с конзолката за монтаж. Sent from my GT-N5100 using Tapatalk 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 18 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 18 Юни 2013 (Редактирано) Колеги, дайте някакъв акъл (и парт номера) откъде да си купуя оригинални бели или затъмнени мигачи за калниците на А3 8L преди фейслифта. В момента съм с едни китайчета, които при автомивка или дъжд стават на аквариум и изглеждат адски евтино и нелепо? Редактирано 18 Юни 2013 от lowforce Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 18 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 18 Юни 2013 От Порше....!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 18 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 18 Юни 2013 Ако ми кажеш от преди коя година ти трябват (не знам кога е и кой е въпросния фейслифт на 8L) ще ти помогна и с номера. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lowforce Публикувано 19 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 19 Юни 2013 Годината е 98-ма, а има и други коли от VAG групата с такива - доколко съм виждал A4, A8 (от същите години), Seat Cordoba, Skoda Fabia също са с квадратни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
xsport Публикувано 19 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 19 Юни 2013 (Редактирано) преди феиса няма бели мигачи ... трябват ти такива от феислифта Редактирано 19 Юни 2013 от VBI Цитиране на предходен пост! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 19 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 19 Юни 2013 @lowforce: Жълтият е с номер: 4D0 949 127 BБелият: 4D0 949 127 D Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hoff Публикувано 24 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 24 Юни 2013 Колеги моя проект вече е завършен. От това:https://lh6.googleusercontent.com/-s6JOYO4zOtY/UaKKl6l4uHI/AAAAAAAAABs/8AhP2oe5okg/s720/DSC_7219.jpgВ това:https://lh5.googleusercontent.com/-2x-9pXOWdIM/Ucg73tpqwlI/AAAAAAAAABs/H4tbX6Ks0R4/s720/DSC_8261.jpghttps://lh3.googleusercontent.com/-FSvOMIFwUTU/Ucg8kK76q1I/AAAAAAAAABs/K3hIdqUu4_I/s720/DSC_8254.jpg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MSextra Публикувано 27 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 27 Юни 2013 (Редактирано) Планирам нов блок ... че моя малко се пръсна и покрай това ... керамичен съединител и усилен притискател Редактирано 27 Юни 2013 от MSextra Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 29 Юни 2013 Автор Доклад Share Публикувано 29 Юни 2013 Запретнах ръкави и днес и посветих отново половин ден на колата Поредното разширение на светлинния пакет беше успешно, този път с нещо, което липсва при всяко А3 от завода - осветление в краката отзад! Някак си не отива, особено на Sportback, да е светло само отпред при отваряне на вратите.Е, вече не е така: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MSextra Публикувано 30 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 30 Юни 2013 добре се е получило браво Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audilina Публикувано 9 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2013 Плановете в близко време - активация на светлина в завой и ако намеря как и кой - с удоволствие също осветление в краката отзад, определено би изглеждало доста по-добре и поне по снимките тук изглежда супер. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 9 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2013 добре относно тва осветление в краката, от къде мога да си закупя плафончетата и кабелите(дължината им). и трябва ли ми някакъв допълнителен модул за подкарване на осветлението. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 9 Юли 2013 Автор Доклад Share Публикувано 9 Юли 2013 За отпред или отзад говориш? Т.е. имаш ли вече (фабрично или не) осветление в краката отпред?@Audilina - ако имаш конкретни въпроси питай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 9 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2013 не, нямам фабрично осветление. като за начало бих си сложил отпред и не ме бърка понеже съм с 3 врати. интересуваше ме цялата играчка колко пари ти излезе(предполагам няма да е много). и дали няма да се прецакам ако пусна кабелите и се окаже че ми трябват некви модули и глупости. иначе за програмирането някой друг ще трябва да свърши тая работа (нямам кабел и програмата). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 9 Юли 2013 Автор Доклад Share Публикувано 9 Юли 2013 (Редактирано) . Редактирано 10 Януари 2018 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 10 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 10 Юли 2013 (Редактирано) Светлинния пакет може би по нататък във времето ще го осъществя, понеже имам малко по спешни за оправяне неща (пустата перка на радиатора). Ето малко снимки от модификациите(побългаряването) по моята кола. Сцепването на тапицерията го реших с винилно лепило за да огранича отварянето на по голяма дупка. Отгоре с черен маркер го боядисах понеже беше прозрачно.Скърцащата седалка. Това е един от болтовете който се хваща за релсата и около него има уплътнение което както се вижда е скъсано. От там се получава леко движение(поклащане) на седалката. Напръсках го със смазочен спрей.Счупеното рамо на вратичката на жабката. Малко импровизация от моя страна и взаимстване от други идеи. Вече 7-8 месеца се отваря безпроблемно.. Дано да съм полезен на някого. Редактирано 10 Юли 2013 от Тома Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 14 Юли 2013 Автор Доклад Share Публикувано 14 Юли 2013 Тъмните стъкла вече са факт и при мен След проучване се спрях на една от двете най-добри в бранша - Bruxsafol с доживотна гаранция за тоналността/цвета. Стана малко по-тъмно от това което си представях, следващото обаче най-вероятно щеше пък да е малко по-светло... Ще се види като изсъхне и слегне добре и надявам се се поизчистят всички малки дефектчета тук таме. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тома Публикувано 14 Юли 2013 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2013 По-тъмно по-добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 24 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 24 Август 2013 (Редактирано) Светлинният пакет е най-после завършен след като оборудвах и задните врати! В допълнение обаче задните врати са вече с цялостна звукоизолация с алубутил - максимално покритие както на самата врата, така и на кората от вътре. Резултатът: Звукът отзад е значително по-плътен, макар че обективната оценка ще дойде когато сложа и отпред и на други места. Освен това задните врати тежат осезаемо повече (пада се по близо 1,4кг допълнително тегло на врата) и се затварят много по-"масивно" и глухо. Предстои същата операция със звукоизолацията и на предните врати и други места когато намеря време Редактирано 24 Август 2013 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 24 Август 2013 Доклад Share Публикувано 24 Август 2013 Е а честито! Тая благинка с изолацията на вратите един приятел ми я хвали също ама не мисля че някога бих се захванал да си сложа и на мойта. Сега се замислих като казваш,че тежат повече, пантите как го понасят? Надявам се няма шанс да увиснат под тежеста с времето!? Мен ми е влязла друга муха сега та се чудя как да я гоня от главата си! Май ми се иска да се хвърля в бездната на силовия тунинг, като за начало с флаш на софтуера + мод на въздушния поток (затова питах за APR Carbonio онзи ден). Ясно ми че сега ще ми обясниш как ще ми се завие свят с тоя таралеж дето искам да си го сложа в гащите, ама....само незнам дали това ще успее да ме разубеди! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 25 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 Няма проблеми за пантите, все пак говорим за кило и половина на врата... А по принцип за максимален ефект могат да се сложат и два слоя плюс опционално допълнителна вата и т.н., но не го направих по простата причина, че задните говорители така или иначе имат само второстепенна роля. Отпред обаче вероятно ще сложа повече. За пантите 2-3 кила отгоре не са проблем. И аз си зададох този въпрос но проучването показа, че няма база за притеснения При цялостна изолация аудиото почва да свири в съвсем друга класа и външните шумове се редуцират осезаемо. В случая има осезаем ефект дори само от задните врати, но е малко подронен от това, че така или иначе събууфера доминира седейки отзад. Иначе както казах другия ефект е, че вратите сега се затварят доста по-"масивно", "тежко" и глухо. Като затворя първо предната и после задната все едно да затвориш първо врата на Рено и после на Ауди А за силовия тунинг - правилно си усетил какво бих ти налял, та за това ще си/ти го спестя ) не беше ли ти човека, който преди време писа, че мощност повече не му трябва или се бъркам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 25 Август 2013 Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 Ей много помниш, аз бях...ама кво се случи незнам. Може би защото не съм се качвал зад волана от близо 12 седмици та взе да ми липсва каквато и да било мощност и от там тези налудничеви мисли за повече! Не съм нито по гонките, нито имам намерение да си меря оная работа с някой си, просто ми е интересно как би се представял автомобила ми с около 40 кобили повече мощност, това е. А може просто да си търся още една дупка да запълня с някой лев, че то като почнеш с тия модификаций...много неща могат да се случат! За щастие съм далеч от БГ за поне още няколко седмици и има време сам да се разубедя, ако пък не успея, то ще се чуе! Ако ме засърбят ръцете за изолация на вратите, вече знам към кого да се обърна за съвет! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 25 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 )А знаеш ли колко ще е жалко ако и видиш сметката на хубавата колица по този начин... Иначе изолацията също бърка в джоба порядъчно в зависимост от това с какво я правиш. Алубутил е най-добрия вариант, но и най-скъпия... :-/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 25 Август 2013 Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 Е предполагам, то хубаво и евтино няма! Но в крайна сметка целта оправдава средствата, нали така?! Колкото до виждането на сметката...и турбина да замине,може да се смени...и съединител, маховик или скоростна кутия да се прецака,може да се смени...практически каквото и да е,може да се смени стига да си готов да го понесеш психически и най-вече финансово! То мерак с пари се гаси, това е ясно. Мен ако питаш рано или късно всяка част от автомобила се износва и подлежи на ремонт или замяна, модификацийте (ако са направени както трябва разбира се) евентуално може леко да подпомогнат процеса на износване, но не ти гарантират категорично и моментално драма! От всичко което съм прочел и ми е казано от приятели и познати относно тази тема сам стигнах до извода, че по автомобила трябва да се пипа с пари, акъл и в разумни граници, а ако имаш и малко късмет то резултатите биха могли да са само позитивни! Ще го мисля, пък квото сабя покаже! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 25 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 (Редактирано) Много правилно всичко, което си написал! Всичко може да се смени - кое с пари, кое с много пари...Но като коментар ще те върна с въпрос към най-първия ти ред --->А целта оправдава ли средствата?? За евентуални 30-40 коня отгоре... в държавата на дупките и ограничение 130 км/ч? Моите кончетата за момента ме удовлетворяват напълно, предпочитам глезотийки, от които реално мога да усетя полза и кеф в ежедневието, без да трябва да правя приятелства по серивизите за да ги поддържам Въпрос на гледна точка и приоритети разбира се Редактирано 25 Август 2013 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
owwyxw Публикувано 25 Август 2013 Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 Бате при положение че си от Варна ... не виждам въобще какво го мислиш.А тва кво ще ти тръгне и кво не е божа работа.Ако не правиш стартове съединителя няма да ти тръгне със сигурност.Незнам за теб , аз бих си ремапнал колата за по-добър респонс и доускорение.....Към колегата над мен:Имаш смислени постове... но тези свързани с чип тунинг са банални вече и доста тъпи!Знам че си го разисквал няколко пъти , но обясни пак как ще и се види сметката на колата с един ремап , нещо което не е някаква извънземна технология?Нещо АБТ и прочие се споменаваше с цени х5 на тези в България да кажем.Това ли ти е мерилото за сравнение?Нищо лично просто не мисля че е правилно да го натъртваш във всяка тема където се пита.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 25 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 (Редактирано) Не знам дали забеляза, че не "навъртам" нищо, а водя диалог с колегата. А ти имаш право на твое мнение, също като мен А кое е тъпо и кое е банално пише накрая във фактурата @Tsvetkov83 - предлагам да преустановим размисъла поне тук, че иначе ще се превърне темата в про-/контра- чиптунинг, пък както знаеш идеята и е друга Иначе за Bluetooth OBD II - определено си заслужава според мен, като се има предвид, че не е толкова скъпо Особено на дълъг път включвам да видя как стоят нещата при различни режими на шофиране Иначе обаче я държа махната (въпреки, че седи много прибрано, въобще не се вижда че има нещо включено, камо ли да пречи), защото загрява дори когато не се ползва и продължава да работи, дори когато автомобилът е изгасен... Няма смисъл да седи постоянно включена. Редактирано 25 Август 2013 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
owwyxw Публикувано 25 Август 2013 Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 (Редактирано) Супер.Може би единствената тема в която някой води диалог с теб.Евала за постовете ти в тая тема , образователни са и може да се научи нещо.За разлика от чип-тунинга и фактурите И ако все пак ще си правиш труда да ми отговориш с някакъв по смислен отговор го направи на ЛС за да не цапаме излишно темата.А не какво пише в фактурата.Довечера и аз ще споделя какво съм направил по колата П.П. Продължете си диалога в темата а не на ЛС , ако е по темата.Нали все пак това е идеята. Редактирано 25 Август 2013 от owwyxw Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 25 Август 2013 Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 Колеги, предлагам да пием по една интерактивна бира и да не си скъсяваме живота с излишни спорове! Всеки си има свое мнение по въпроса и поне аз уважавам това но не се ръководя по него!@owwyxw: Към момента везните клонят към ремап, но поради факта че съм извън страната си давам време за проучване и размисъл. За сега нямам намерение да се тревожа за неща който я се случат я не, то ако ти е писано да се удавиш, няма да се обесиш.Хвърлил съм око на това за сега: http://shop.performance99.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=624&category_id=1306&option=com_virtuemart&Itemid=53〈=bg&vmcchk=1&Itemid=53Търся отзиви относно тази тунинг фирма, но за сега нещо не намирам, а във Варна незнам някой да работи с Revo, но хора за качествен ремапо ще се намерят! Пиши на ЛС ако имаш ня'ква идея! @Moonland: За Bluetooth OBD II набелях вече но още не съм го поръчал. Определено ще е полезна покупка и то на доста приемлива цена, рядка комбинация като се замисля! И аз това бях чел някаде, че черпи (пренебрежимо) малко ток от акумулатора ако не го сваляш при изгасен двигател, но щом усещаш че грее най-добре да се сваля наистина.Ти към смартфон ли го "връзваш" или? На мен ще ми е най-удобно с Torque, понеже ползвам Андроид ОС. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
owwyxw Публикувано 25 Август 2013 Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 (Редактирано) Може би не си ме разбрал , имах предвид Тони (Келеша) който е във Варна.Зависи какво по-точно искаш де.Можеш да пишеш ЛС на kpematop , колегата е много точен а и предполагам няма да ти откаже малко инфо за това как в момента се кара неговата кола / 2.0ТДИ на 4Ф / А иначе когато се върнеш във Варна е най-лесно да отидеш до келеша и да му кажеш какво искаш.Аз лично съм се насочил или към него или Маднес в Пловдив.Много жалко че Ангел спря да пише в другата тема - тотално замря!Всеки втори пост е въпрос.. Редактирано 25 Август 2013 от owwyxw Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 25 Август 2013 Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 Може би не си ме разбрал , имах предвид Тони (Келеша) който е във Варна.... Тони не го познавам лично, но имам връзка ако се наложи за там, гледам тук във форума доста го хвалят, предполагам има защо! За Маднес в Пловдив също съм чувал добри отзиви, но за сега не го обмислям като вариант.Писах ЛС на kpematop, ще видя той какво ще каже по въпроса. Благодаря за насоката! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 25 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 25 Август 2013 Всеки си има свое мнение по въпроса и поне аз уважавам това ...Качество, което се оказва изключително рядко поне в този форум... Свободата на мнение и слово на някои им е чуждо owwyxw - абсолютно нищо лично към теб и напълно уважавам бетонираното ти мнение на каквото и да се базира... Прави и ти същото, сигурно има и моето на какво да се базира И истината в крайна сметка винаги е по средата. И аз това бях чел някаде, че черпи (пренебрежимо) малко ток от акумулатора ако не го сваляш при изгасен двигател, но щом усещаш че грее най-добре да се сваля наистина.Ти към смартфон ли го "връзваш" или? На мен ще ми е най-удобно с Torque, понеже ползвам Андроид ОС. Моите притеснения не са толкова за черпенето на ток, а по-скоро греенето и най-вече това, че съм сложил китайска джаджа за Х евро директно към електрониката на кола за ХХХХХ евро И когато не е в употреба си мисля, че няма смисъл от излишни рискове. Особено като не я ползвам със седмици. Иначе в периоди, в които я ползвам по-често си я оставям включена. Ползвам я към таблета (iOS) в комбинация с DashCmd.http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=143444&p=2084631 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 26 Август 2013 Доклад Share Публикувано 26 Август 2013 Греенето е от стабилизатора вътре, но не е опасно и харчи само няколко ma ток, което е нищо. Понякога стабилизатора вътре гори (рядко), но основно заради лошото му охлаждане, което са сътворили китайчетата - в интернет има сума клипчета как се лекува бързо и лесно да не гори. Самия стабилизатор е 7805 и струва стотинки. Аз също отдавна си взех и ползвам ELM327 OBD-II, въпреки че бях доста скептичен преди. Основно върши работа за бърз чек за грешки и триене, тъй като повечето неща които показва аз мога да си ги видя през таблото. При всички положения не е лошо човек да има такава "джвъчка" под ръка . Все пак не може да замести кабела, просто е удобно допълнение. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 30 Август 2013 Доклад Share Публикувано 30 Август 2013 (Редактирано) Директно по темата: 1. Някой сменял ли е ОЕМ air box (intake) с какъвто и да било друг? Интересува ме най-вече тръбичката която подава към N75 клапана как е най-добре да се излъже?! И ако има някоя друга тънкост също е хубаво да се знае разбира се. 2. Ампутиране на ЕГР!? Не просто затапване, а премахване физически и софтуерно! Ако някой се е подложил вече на това нека сподели, съмнявам се да съм първия който се е решил. 3. Де Кат и модификаций по изпускателната система? Не питам за спортна генерация защото за куатрото май няма произведена такава от сериозна западна фирма. Интересува ме най-вече диаметъра на тръбата която ще замести катализатора и евентуално колко по шумна става колата? Други идей за намаляване на изходното налягане в тази връзка? .. покрай това ... керамичен съединител и усилен притискател.. Колега, сложи ли го или още чакаш стария да се предаде тотал? На кой комплект си се спрял така или иначе? Едит: Припомням, че става дума за 8P 2.0TDI 140hp BKD Редактирано 30 Август 2013 от Tsvetkov83 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 30 Август 2013 Автор Доклад Share Публикувано 30 Август 2013 (Редактирано) По 2. Софтуерно "деактивиране" или "игнориране" не е възможно по обясними причини.По 3. (Личния ми опит и мнение)http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=96170&p=2097200 Редактирано 30 Август 2013 от Moonland Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 31 Август 2013 Доклад Share Публикувано 31 Август 2013 Вариант за EGR- а, но ако нямаш проблеми с него няма смисъл да го премахваш, докато не започне да дава ядове- http://www.fapremove.com/izolirane-na-egr-agr Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Freaky Публикувано 31 Август 2013 Доклад Share Публикувано 31 Август 2013 Махай ЕГР-а.. само ти пълни колата със сажди. Малко по-бавно ще загрява, но ще усетиш лека разлика в ниските (по-пъргава ще стане). Разхода дали ще падне или ще се дигне това е различно при всеки. А изцяло премахване мисля, че се казваше race pipe + трябва и софтуерно да го ограничиш. При махането на катализатора колата не става по-шумна, появява се звук наподобяващ виене от турбо + "отпушваш" колата и първите 2-3 дена ще пуши според зависи колко е задръстен катализатора докато се продуха двигателя, а и ще живне малко естествено. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 2 Септември 2013 Доклад Share Публикувано 2 Септември 2013 Махай ЕГР-а.. само ти пълни колата със сажди.... ... ... Вариант за EGR...Полезно четиво, мерси! Нямам грижи с ЕГР за сега, но ще трябва да се махне за да даде своята лепта за постигането на крайната цел! По 2. Софтуерно "деактивиране" или "игнориране" не е възможно по обясними причини....Правено е на същия мотор като моя! Има кой да го излекува! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
baha Публикувано 2 Септември 2013 Доклад Share Публикувано 2 Септември 2013 Еми като приключиш с начинанието, опиши как е, го е, пък може и да ти последвам примера, ако си заслужава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 5 Септември 2013 Доклад Share Публикувано 5 Септември 2013 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!В момента събирам необходимите ми части за модификацийте който смятам да извърша и предполагам до месец някаде ще мога да споделя лични впечатления.В този контекст имам един въпрос? Козметична промяна е но със сериозен визуален ефект. Става дума за 4те въздуховода на таблото.Искам да ретрофитна към ТТ Мк2 визията, физически са идентични с нашите следователно работата е "вадиш и слагаш". Обаче офетите във еБей са доста дебели за втора ръка такива.Ако някой има идея или евентуално да има познат дилър в официален представител на Ауди и ми направи услуга да провери цената, ще бъда признателен.Сам бих проверил, но все още съм извън страната и ми е невъзможно.За това става дума: 8J0820901D Редактирано 9 Септември 2013 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 5 Септември 2013 Автор Доклад Share Публикувано 5 Септември 2013 Какви са ти в момента? Мисля, че има разлика спрямо фейслифта (които не са тези но пасват), за това питам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 6 Септември 2013 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2013 В момента съм с пре-фейс, същите с които си и ти (черната окръжност). Тези на снимката са от ТТ Мк2 и са 1 към 1 с нашите, пасват без проблем. За ТТ Мк1 със сигурност занам, че са по-къси и трябва една лека модификация за да влезе плътно към тръбата на ветнилационната система, но самите въздоховоди вече са демоде и няма да паснат на интериора така добре. Разликата между пре-фейс и фейс лифтовите е минимална според чуждоезичните форуми. На мен лично фейслифтовите не ми се допадат, малко като боядисана пластмаса изглежда покритието им. Определено ТТ Мк2-овите са най-добрия избор поне според мен, недостатъка е цената. Явно няма да мога да намеря повече инфо за тях от БГ, затова днес ще ги поръчам от еБей-я! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Moonland Публикувано 6 Септември 2013 Автор Доклад Share Публикувано 6 Септември 2013 Моите са фейс. На снимки изглеждат може би действително "евтино", но реално са (като) метални и много добре изпипани. Все едно, тъкмо после ще кажеш Как изглеждат твоите, нещо не се сещам за каква черна окръжност става дума... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsvetkov83 Публикувано 6 Септември 2013 Доклад Share Публикувано 6 Септември 2013 (Редактирано) Прощавай за грешното преположение което изразих в такъв случай. Като се замисля не помня коя год е произведена твоята, предполагам е след 2008 щом си с фейс детайли?Аз за тези говорех: Редактирано 6 Септември 2013 от Tsvetkov83 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване