Муцев Публикувано 17 Декември 2010 Доклад Share Публикувано 17 Декември 2010 И при мен всичко си работи на пълна пара. За в момента съм много доволен държанието на системата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 14 Януари 2011 Доклад Share Публикувано 14 Януари 2011 И колегите от ФВ са открили топлата вода http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=242963&p=2674155#p2674155 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bull.bg Публикувано 15 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 15 Февруари 2011 (Редактирано) Ето какво сътворихме с един приятел. Почнахме го преди доста време, но все не оставаше време. За целта използвахме парче медна тръба 25см(остана ни около 5см, след като разкроихме капаците за отстрани) с Ф52мм и 22см бронзова тръба Ф18мм, която минава през медната за по-голяма якост. Бронзовата тръба е изрязана като кану отгоре където влизат свещите, а останалата част е надупчена на няколко места. Човека имаше бронзови щуцери, които разпробихме още и нарязахме резба според свещите(мисля 10х1 беше). Всичко това го запоихме с калай. Сега ще търсим реле, към което да вържем свещите. Те пък от своя страна ще се пускат с копче някъде от таблото. Направих го за две свещи защото винаги мога да добавя още една ако имам нужда. Сътворих го защото тия фабричните нагреватели са кът, а и струват доста повече. Всичко ми излезе около 20лв. Сега оставя да намеря и две свещи и всичко ще си дойде на място. Както стана въпрос по-рано в една моя тема на вторичните във Враца има всичко стига да не те мързи да търсиш . Имам и още снимки но нямам място Редактирано 15 Февруари 2011 от bull.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Муцев Публикувано 16 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2011 Незнам ти къде си търсил, но на мен фланеца с 3 свещи ми излезе 30 лв от автоморга, а новият фланец е 36 евро от Германия.Сега съм се замислил да сложа такова и на Форда, но както предполагате фланеца няма да стане от Ауди. За тази цел мисля да ползвам фабричния нагревателен елемент от дизелово Рено, което представлява фланец с 3 свещи монтиращ се направо на някой от мъркучите. Ако не ми мине котка път мисля да монтирам въпросният фланец на входящият мъркуч за изпарителя за да грее първо него. Електрическата част мисля да ползвам същата която съм сътворил на Аудито с леки козметични ъпгрейди.За сега единственна пречка е да намеря въпросната част от Рендето. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bull.bg Публикувано 16 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2011 ами то ясно, че фабричното е по-готино, но са дефицит. Иначе става и с по тънка тръба, в която свещите влизат под по-голям ъгъл. Ти как регулираш температурата. Ако си писал ми кажи да върна некоя страница назад, защото сега точно нямам време за това. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zili Публикувано 16 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2011 ...Ти как регулираш температурата. Ако си писал ми кажи да върна некоя страница назад, защото сега точно нямам време за това.Писано е. Вземи прочети. Че обиждаш така хората. Нямал време да чете. Ми отиди на майстор. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bull.bg Публикувано 16 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2011 Писано е. Вземи прочети. Че обиждаш така хората. Нямал време да чете. Ми отиди на майстор.Пича само спокойствие и силна храна. Разговора ми е с Муцев не с теб. Едва ли си прочел 1/3 от това, което съм прочел аз в този форум . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vilik Публикувано 16 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2011 което съм прочел азНе знам какво си прочел, но колегата Зили участваше активно в писането на идеи по темата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 16 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2011 (Редактирано) Ето малко инфо за ползваните свещи: http://seekpart24.co...m=audi&c=101470А аз си взех ето такъв датчик: http://www.tpetrov.c...0%F2%2050C%20NCи такова реле: http://www.tpetrov.c...012V/60A%204PINкабел 0,75мм2 и 2,5мм2 с термоизолацияи скоро започвам връзването.п.п. А ето тук има и нещо друго интересно: http://www.google.bg/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBYQFjAA&url=http%3A%2F%2Fweb.engr.oregonstate.edu%2F~aristopo%2Fin_rsch%2Fen98.PDF&rct=j&q=Output%2C%20intake%20manifold%20preheating%20Audi%2080&ei=CipcTf7eD4SVOtuF2MkL&usg=AFQjCNFhSP2za5OTTi5K4J28sgzr5Zm4RA&sig2=XyIAO_iuaEq6h0m40w9A7w&cad=rja Редактирано 16 Февруари 2011 от KCV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bull.bg Публикувано 17 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 17 Февруари 2011 Понеже не бях чел темата от доста време и не си спомнях дали колегата Муцев е обяснил кое как е направил. Ето защо бях написал, че ако го е направил да ми каже да върна някоя страница, щото точно в тоя момент нямах време. Иначе време за форума 3-4ч всяка вечер и 2ч на обедна почивка.Нищо лошо не съм направил. Или да? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 26 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2011 (Редактирано) Заиграх се днес и с някои нови, а също и стари части, и сътворих въпросното допълнително подгряване на охладителната течност ( антифриза ) след стартиране на двигателя.За целта са ни необходими следните части:Фланец ( с място за три броя подгревателни свещи ) с VAG № 028 121 145 B ----- 1 брой ( или подобен ).Подгревателни свещи BERU Part Number: 0100226173----- 3 брояРеле с VAG № 191 911 261 B ----- 1 бройТермостат 50C NC ( нормално затворен термостат 250V 10A ) ----- 1 бройКабел с термоустойчива изолация 4мм2 ----- 1 метърКабел с термоустойчива изолация 2,5мм2 ----- 2 метраКабел с термоустойчива изолация 0,75мм2 ----- 1 метърКабелни обувки ( женски ) с пластмасов изолатор ----- по 2 брояКлема око с диаметър 5,3мм ----- 4 брояКлема око с диаметър 4,3мм ----- 3 брояГайка М6 ----- 2 брояШайба за болт М6 с диаметър 18мм ----- 2 брояФедер шайба за болт М6 ----- 2 брояИзолираща лента ----- 1 бройСвързването беше изпълнено по схема, която е лично творчество.Термостатът е монтиран на изпарителя, за да дава информация, кога последния е загрял до температура от 50* С и да изключидопълнителното подгряване на охладителната течност ( антифриза ).( за сега е монтиран по начина воден от снимката, но предстои по-качественото му закрепване към корпуса на изпарителя )Релето на подгревните свещи го взех с оригиналната поставка ( метално тяло с два заварени на него болта ) и му намерих място на планката точно зад електрическия блок на модула на ABS-а в двигателния отсек.Захранването на релето управляващо подгревните свещи е извършено с кабел с термоустойчива изолация 4мм2от положителната клема на акумулатора до клема 30 на релето.( не съм снимал щото няма нищо сложно в това )Свързването на релето за управление на подгревните свещи към положителната клема на акумулатора се извършва задължително при разкачена минус клема на акумулатора.Минус клемата се закача след надеждното закрепване на релето и също така надеждно изолиране на всички кабели намиращи се под постоянно напрежение.Подгревните свещи са свързани с клема GK на релето с кабел с термоустойчива изолация 2,5мм2, всяка една по отделно.( на снимката се вижда, че са свързани само подгревни свещи № 1 и № 3, това е така поради това, че все още не е налице терморелетос включваща верига при външна температура по-ниска от -10*С. )Тук е момента да споделя, че имах налични само подгревни свещи от другия вид,а именно: BERU Part Number: 0100226199 ----- 3 брояи за да успеем да извършим свързването им към релетое необходимо направата на резба М4 на контактната повърхност в горния край,както и следните елементи:Гайка М4 ----- 3 брояШайба за болт М4 с диаметър 8мм ----- 6 брояФедер шайба за болт М4 ----- 3 брояСледва бандажиране на вече свързаните проводници и прибиране на инструмента.А така изглежда всичкоСлед монтиране на допълнителното термореле ( за Т < -10*С ) и кабелите свързващи го с релето на подгревните свещи,както и свързването на подгревна свещ № 2,кабелите ще бъдат поставени в подходящ шлаух,за по добра прегледност на монтажа.След монтажа и проверка на всички изолации на връзките, запалих двигателя и проверих с пробна лампа,дали релето задейства подгревни свещи № 1 и № 3.Ооо чудо, всичко действаше безупречно.След достигане на необходимата, за изключване на термостата, температура от 50*С, същият коректно изключи релето а от там и подаването на напрежение към подгревни свещи № 1 и № 3.На който му се занимава, да започва да твори.И понеже се намръзнах достатъчно ( цялата процедура ми отне около 40 минути ),време е за нещо сгряващо и то прието на топлооколо сгряващия пламък на селската печка ( тип кюмбе )може и сгряване с нещо мъркащо и пърхащо, кой как му е кеф.п.п. 1 - Забравих да спомена, че съм с 90А алтернатор и след сработване на свещите на допълнителното подгряване,нямаше велики спадове в напрежението или загряли свързващи кабели и кабелни връзки.п.п. 2 - Утре на студеното ще проверя отново как ще се държи и ще споделя. Редактирано 26 Февруари 2011 от KCV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nedko555 Публикувано 26 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2011 Реши и го направи Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GSI90 Публикувано 26 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2011 Страхотно е колега само едно въпросче.Къде монтираш фланеца с свещите.Много полезно четиво. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 26 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2011 Страхотно е колега само едно въпросче.Къде монтираш фланеца с свещите.Много полезно четиво.В задната част на главата на двигателя, монтира се на мястото на фланеца,от който постъпва охладителна течност към радиаторчето на парното в купето. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 27 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 27 Февруари 2011 Изпълнено е професионално Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
integrale45 Публикувано 28 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2011 Всъщност не се подгрява самия изпарител,а цялата охлаждаща течност, така ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nedko555 Публикувано 28 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2011 Всъщност не се подгрява самия изпарител,а цялата охлаждаща течност, така ли?Точно така,а колегара KCV го е написал много ясно "Термостатът е монтиран на изпарителя, за да дава информация, кога последния е загрял до температура от 50* С и да изключи допълнителното подгряване на охладителната течност ( антифриза )" . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HellBull Публикувано 28 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2011 това с подгревните свещи е мн яко, особенно сега в зимните дни, а и за лятото ще върши работа. Все пак колкото по-бързо загрее двигателя толкова по-добре Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nedko555 Публикувано 28 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2011 Лятото какво ще подгряваш бе Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
HellBull Публикувано 28 Февруари 2011 Доклад Share Публикувано 28 Февруари 2011 както и да е колега, дай сега да не се караме във хубавата тема Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Муцев Публикувано 9 Март 2011 Доклад Share Публикувано 9 Март 2011 (Редактирано) Супер е станало Към колегата bull.bg не регулирам температурата, просто един УМ следи външната температура с датчик монтиран пред предният ляв фар и ако тя е под +10 гардуса проверява температурата на двигателя, ако и тази темоература е под определени градуси +40 или +60 (не помня вече)тогава стартира релетата на свещите.Ако едно от двете условия не е изпълнено системата остава в покой. Монтирал съм 2 релета за да мога да ъпгрейдна в последствие системата да работи разчупено т.е.:- при темпертаура +10/+5 работи една свещ;- при температура +5/0 гардуса работят 2 свещи;- при температура под 0 градуса да заработят 3-те свещи заедно; Редактирано 9 Март 2011 от Муцев Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 14 Март 2011 Доклад Share Публикувано 14 Март 2011 Извинявам се на всички но на схемата, която съм пуснал тук http://audibg.com/fo...dpost&p=1482737, на самата картинка са объркани изходите на релето VAG 191 911 261 B, в обяснението под схемата са дадени правилно, а именно:RV - изход за два броя подгревателни свещиGK - изход за един брой подгревателна свещПрилагам оригинална схема на свързване на релето ( J239 ):п.п. благодаря на колегата swindler за навременното подсещане. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxy Публикувано 23 Декември 2011 Доклад Share Публикувано 23 Декември 2011 Здравеите колеги, видях 4е няколко от вас са сложили този фланец с свещите. Какви са ви впечатленията, какви са плюсовете и минусите. За какви пари дол горе става на въпрос и може ли някои да ми продаде или препродаде.....понеже съм от малък град със 1 единствена морга, а нали се досещате какви са цените когато няма конкуренция. благодаря предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Marian_Georgiev Публикувано 25 Декември 2011 Доклад Share Публикувано 25 Декември 2011 Може е без фланец http://lamantin.snimka.bg/automobiles/avtomobili.106780.21482118 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxy Публикувано 25 Декември 2011 Доклад Share Публикувано 25 Декември 2011 Може е без фланец http://lamantin.snimka.bg/automobiles/avtomobili.106780.21482118 А от къде да купя на старо и колко струвА Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване