Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

Днес придърпа малко на светофара и след 15 минути светна чека.
Даде тези грешки 2,8 FSI 

3 Faults Found:

005155 - Secondary Air Injection System; Bank 1 
               P1423 - 000 - Insufficient Flow

000953 - Cylinder 4 Pressure too High 
               P03B9 - 000 -  - MIL ON

001089 - EVAP Emission Control Sys 
               P0441 - 000 - Incorrect Flow

Някой има ли идея какво да погледна?

• 2 weeks later...

Здравейте, имам тропане когато минавам през неравности (павета или ситни дупки) и натискам леко спирачката. Преди месец смених амортисьорите и горните носачи.

Тропането е като на шарнир, но не мога да хвана луфт във нито един носач като я вдигна на подемник. 

Благодаря предварително!

• 2 weeks later...

Здравейте, от скоро съм собственик на А6 Allroad, а от няколко дена забелязвам един много странен бъг. Като включа на задна и парктроника започва да пищи и на екрана на мултимедията само пресветва за 1 секунда (появява се колата със тея зони отпред и отзад) и ми превключва обратно на медия или навигация, каквото е било.. Копчето за парктроника, ако го натисна или почва да премигва в оранжево или се изключва изцяло.. С парцалче, ако забърша всички парктроници и тръгва до следващо изгасяне на мотора за повече от 10мин, при което пак трябва с парцалчето, макар, че днес изобщо не иска да тръгне дори и с бърсане.. Нови парктроници ли трябва да се сложат?

Здравейте колеги скоро имах скъсан кабел на буксата на дебитомера,оправих го,но пак записва грешка 000257 mass air flow sensor implausible signal

Смених дебитомера с нов,но положението е същото пак влиза в авариен режим и чека свети.

Колата е 4ф фейс 239к.с.

Питанка към срещалите проблема ми.

2.8 FSI 2010 свети ниско ниво на маслото през 150 км, отварям предния капак и го затварям изчезва. Какво иска и какъв му е зора?

Може би датчика или кабел към него ?

Теоретично като отвориш предния капак се ресетира меренето на нивото на маслото и като покараш малко записва новата стойност.

Другия вариант е да е ниско нивото наистина и да си караш без масло :) мерил ли си със щека колко има наистина ?

Това го има и на А4 B6, явно някой от датчиците се прецаква, но има хора, които са ги сменяли и пак си е оставало. Някъде все има написано решение.

Здравейте!

Блокира ми бутона за ръчно включване/изключване на парктроника.

Трябва ли да се сваля волана за да сваля централната вентилация да видя бутона?

Не само лайсната където е ключа, аз съм вадил и само управлението на климатроника с две платики на Виваком … ама не помня май можеше да се натисне отзад и извади.

по повод този бутон някои знае ли цвета на кабела от буксата му, който отговаря за лампичката в него?  Сложих си CarPlay от алито всичко е точно само, че сегашната 4F е ръчна кутия и не чете по can задната скорост.

Та имам две опции според китайчето от задната светлина  демек да пусна 3-4 метра кабел до стопа или 50 см кабел до лампата на бутона. CarPlay-я си има настройка и за двете. 
И ако някой знае цвета на кабела ще е супер поне няма да има проба грешка.

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

@Galin Съжалявам, но аз нямам идея за цвета.

Купих си нов бутон, но нямам никакви инструменти за сваляне на пластмасите.

Може ли да препоръчате някакви и от къде?

аз го свалих с тънка отвертка и ключ май, ще ти изровя клип.
ама май ключа ми трябваше за контактния ключ
светни с едно фенерче от двете страни на решетките и ще видиш щифтовете като вкараш отвертката леко издърпваш и излиза

и още един по ясно снимано

Edited by Galin

Някой да има идея как да взема сигнал когато светне светлината за заден ход с по малко разглобяване? 
CarPlay-a до който трябва да закарам сигнала е зад жабката.
Например

Има ли кабел който да е близо или

кой е бушона, мога ли от него да взема с малко разглобяване, къде е датчика за задна скорост и те такива неща… ръчна скоростна кутия и CarPlay-а не може да прочете от модулите когато е на задна скорост като автомата.

Може ли някой да помогне?

Онази вечер слизам от колата и не иска да се заключи от дистанционното.

Дистанционното отключва, но не заключва.

Пробвах с второто - същата работа.

Като натисна копчето за заключване диода почва да мига червено.

Пуснах vcds

00230 - Transmission Park Selector Switch (F305)

010 - Open or Short to Plus - Intermittent

До колкото разбирам тря се смени селектор

Продават ли се нови? Скъпи ли са?

Edited by Mindburn

Може и без смяна, сваля се и се гледа какъв е проблемът. F305 са две скапани микрета, които следят позицията на лоста. Селекторът обаче се сваля отдолу и пада карданът за целта.

@OvivO Благодаря колега.

Може ли да помогнеш с инфо за тия микрета и евентуално за целия селектор(лост) като цена, парт номер и т.н.

Гледам има селектори 2ра ръка(100-200лв), но незнам има ли значение какъв е точно е (аз съм с фейс 239кс).

Има ли нови и т.н.?

За селектора, кода на мотора ли трябва да гледам или на кутията?

Има ли компонент протекшън, обучава ли се?

Проблема е решен!

Предобрен реглаж на селектора.

Нов реглаж и всичко е ок.

Благодаря на отзовалите се!

Edited by Mindburn

• 3 weeks later...

Датчикът ти мери ниско, работно и свръх налягане, няма откъде да извадиш текущи данни, квот' ти светне, т'ва е.

Освен ако не си пльоснеш некъв афтърмаркет.

На 21.07.2025 г. at 22:39, Mindburn написа:

Проблема е решен!

Предобрен реглаж на селектора.

Нов реглаж и всичко е ок.

Благодаря на отзовалите се!

Може ли да опишеш по подробно?

Колеги някой може ли да помогне с информация за един фейсов километраж 

Номера му е 4F0 920 901 N

Дали е с цветен или монохромен Фис дисплей 

Благодаря предварително 

@nelio Ами правих ребилд на кутията.

Доколкото разбрах, след слагането и обратно, майстора е обрал някакви луфтове май на някакво жило (предполагам селектора).

Превключването на позициите с лоста не беше ок. Много лесно влизаха, но от P към S намаляваха, като S беше много късо. Ако още малко беше обрал, S щеше да изчезне 😬. Като я оставя на P , гася колата, ключа излиза без проблем, няма съобщние на фиса, но не заключва от дистанционното, само ръчно. Съответно обаче на vcds набива горепосочената грешка. Която говори, че колата не разпознава че е на P и за това не иска да заключи.

• 3 weeks later...

Здравейте, да попитам, на централната колона (където е поставката за чаша) запалката/зарядното не работи.. В смисъл, свети някаква подсветка там, но като включа зарядно и не работи, а тази на задните седалки на централната колона си работи. Въпроса ми е, понеже не се ориентирам много, въпрос до бушонче ли е и къде е бушна за тази запалка? Също, подсветката в краката която е, някакви идеи от къде може да се вземат нови? От пасажерската страна си свети, но от шофьорската не.. Благодаря Ви предварително! :)

Провери си предпазителя на предната запалка - вероятно е изгорял.

По спомен отстрани под страничните капаци на таблото - отляво или отдясно, пише си на самите капаци кой бушон за какво е.

• 3 weeks later...

Здравейте,колежка има audi a6 c6 f4 , като запишем диск cd-rw някой пъ не иска да го чете,но после се оправя,със обикновен cd-r няма проблеми...Дали нещо при записването допускаме грешка или чейнджъра не е подходящ за такъв тип диск?

CD-RW диковете се четата трудно ако изобщо се прочетат. Ползвайте CD-R.

Не че ги чете трудно,просто един път го чете втория път не иска,трябва няколко пъти да го вкараме наново...на другия ден няма никакви проблеми 🤷‍♀️

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"

• 2 weeks later...

някой има ли седан с електрическа задна щора на стъклото
искам снимки на крепежите отзад в багажника отдолу вътре, че слагам сега такава щора и нещо не ми се връзва...
ако някой има и схема от ЕТКА на точно тази част с номерата и всички ще съм много благодарен.
И по точно какво се завива в очертаните три гайки - болтове с някаква странна глава или нещо пластмасово ли е или обикновен болт с шайба?

image.jpeg

Edited by Galin

Здравейте, понеже ми е първа дизелова кола и това ще ми е първата зима, а и не знам, аз ли много й треперя.. :D Ама последните 10тина дена някъде я карах основно градско на къси разстояния.. Всяка седмица имам 1 извънградско,  където разхода на гориво по борд винаги ми е около 7-8. Онзи ден, разхода се беше закотвил на 11 -13.. Под 11 не успях да го сваля.. Днес я качих на магистралата, викам да не се е задръстила нещо, ама разхода под 8.6-9 не падна, а по-миналата седмица на магистралата 7.4-7.8.. Също забелязвам, че много мудно ускорява в началото последните дни.. Дали си е нормално от застудяването или да я карам на сервиз? Принципно забелязахме с един приятел, че съм изкривил спирачните дискове. Дали може да е от това? ЕГР до колкото знам ми е изключен софтуерно. Благодаря! 

Виж сега .... ами не и трепери толкова ... вероятно са сменили горивото със зимния дизел който има повече парафин 
Като имах дизел и аз се чудех така 5 години .. какво и как да предвидя и да предотвратя скъпи ремонти ....даже превантивно смених веригите компресора ремъци и сумати неща .... накрая от калпави майстори, ей така без да каже нищо на борда както си карах със 140 взе да пуши и работи на 4 цилиндъра ама буквално както си карах без да светне нито една лампа жълта или червена и после ме прибра с пушилката и на компютъра нищо не показваше .... май проби бутала ама не знам ....  продадох я със счупен мотор за никакви пари. Дизела не е ОК за мен вече :) ... карай докато можеш смело и после пътя :) приготви се за загуба, ако не усетиш момента да се отървеш от него .... аз си бях казал че ще я карам 3 години ама я задържах, защото много ми харесваше като кола.... та сега си купих същия модел ама малко по-нова ама и бензин.

Edited by Galin

• 1 month later...

Здравейте, някой знае ли как се казва тази щипка и от къде може да се намери нова?
Това е от пластмасовата кора на облегалката на шофьорската седалка, стои в долния край на кората. Едната такава щипка е счупена, другата е олепена безобразно с епоксидна смола и какво ли не.. Намерих такива в аliexpress, но 2 седмици чакане са ми абсурдни.. Някой знае ли от къде може да се намери в България? По възможност ми трябват 2, но и 1 би ми свършила работа.. 

dfde6160-ad21-4da3-a364-06c7cf8ed87b.jpeg

9e7b268b-9c17-4093-ab67-c99be06b7a90.jpeg

938899b9-8749-456f-8acd-6f8bd226de61.jpeg

Извинявам се за двойния пост. Не ми позволява да си редактирам мнението.
Някой може ли да ме насочи къде може да си ъпдейтна MMI и навигацията и при такъв ъпдейт, ако ЕГР ми е изключен софтуерно, губи ли се тази настройка?

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Някой сменял ли е тонколоните на задните врати? Какво трябва да се търси? На едната врата колонаата си изпърдя гънката.. Намерих една фирма в София, която ми ибяви 13-15 евро за смяната й. Намерих си и втора ръка същите колони за евро, ама няма гаранция в какво състояние са и как работят и колко ще изкарат.. За някакви афтърмаркет колони, които да стават? Не ми е приоритет "яка" музика, не съм на 15.. Принципно фабричните са ми харесват как свирят, но тая иьпърдялата само трака и дразни..

Смени си "гънката" на оригиналния говорител - ще запазиш качеството на звука. Аз ремонтирах задните говорители преди повече от 5 години и не са мръднали. Афтермаркет говорителите, каквито и да сложиш променят звука.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...