Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

Няма го на лепенката, поне на Вартите. BEM кода е специфичен само за VAG групата, така че няма да го видиш на акумулатор който не е щампован за VAG. Затова BEM кода се взема от VAG акумулатор от същия производител със същите или близки параметри, като този който съм дал по-горе.

Edited by CVT

Преди 3 часа, CVT написа:

Няма го на лепенката, поне на Вартите. BEM кода е специфичен само за VAG групата, така че няма да го видиш на акумулатор който не е щампован за VAG. Затова BEM кода се взема от VAG акумулатор от същия производител със същите или близки параметри, като този който съм дал по-горе.

Благодаря 

Според мен е нужно и ще се обоснова защо. Колата ми е 2010г, като аз я купих 2019г. Не беше с оригиналния си акумулатор,  а с Бош 95А АГМ. Всеки месец изписваше на таблото, че е слаб акумулатора и ММИ често не тръгваше веднага, а след 10 минути. Карах я по електричари да мерят за утечка и колко зарежда. Оказа се, че утечка няма, но зарежда 13,7в отзад на акумулатора. Проблем с клемата при двигателя нямаше и след четене в форума разбрах, че трябва да зарежда над 14в. Купих си кабел, защото в моя град не са и чували за такива кодирания и си я кодирах сам. Резултата е, че сега зарежда с 14,7в без да е барано нищо друго по нея и от тогава проблем с акумулатор нямам. Обяснението което аз си правя е, че модула си е мислел че това е оригиналния акумулатор от 2010г и с цел да го пази да не умре защото е стар, нарочно му пуска по-малко ток. След кодирането му пуска вече като за нов акумулатор. И стария БЕМ код си беше за АГМ акумулатор, та не е от него незареждането.

само от кодиранете и от 13.7V започна 14.7V, което ми се вижда високо леко? Много се съмнявам. 

Моят е на 6 години Bosch AGM и си го зарежда от 5 години все на 14.3V

@CVT прав си, объркал съм се, мислех че колегата е качил и двете снимки :). Моя като го смених го кодирах че е с нов акумулатор, но му оставих стария код (нямах друг) и vcds то изписа че ще пробва да го подкара със стария код. Не съм имал проблеми вече 3 години. Оригиналния беше 110ач варта, сложих 110ач бош (210  лв излезе с отстъпка и връщане на стария).

Ами аз ще споделя какво направих с моя акумулатор. Стария Молл загина от раз. Сложих новия Бош Агм и тръгнах да направя 100км за тест, дали всичко ще е наред. Докато карах бях пуснал на ММИ зареждането на акумулатора. В първите 5км падна до една черта, после започна да се пълни и зареди до край. Вече година и половина не съм засичал да падне черта дори и след 2 седмици стоене без палене. Да пипам ли кодировки и т.н......не знам.

Главната идея на това кодиране е BMS-a да знае параметрите на акумулатора, така че да може да го зарежда оптимално и да изкара колкото се може по-дълго. При неправилно кодиране просто му се скъсява живота с някакъв неизвестен процент.

Edited by CVT

Колеги......ще превъртя нивото!

Споделете моля, колко са ви тихите обороти на CDYA-тата? Моя държи 610 гледайки го на око по чертичките. Не съм видял все още с VCDS какви са с точност, но мисля, че ще са там. Нямаше да задавам въпроса, ако тези ниски обороти не ми създаваха проблем. Тресе се цялата кола и е осезаемо неприятно. Иначе са равномерни обороти и мотора работи тихо, но тресе юнашката. Като вдигна с газ малко да идат на 650-680-700 се кротва. Все едно са неестествени тези 610 оборота. Към какво да се насоча?

Да вметна, че преди месец правих голямо обслужване - всички ремъци и ролки + демпферната шайба, масла, филтри, хидравлики, спирачни системи....всичко. И сякаш след това започна да тресе повече и да държи супер ниски тихи обороти.

38 minutes ago, Gangbango said:

Колеги......ще превъртя нивото!

Споделете моля, колко са ви тихите обороти на CDYA-тата? Моя държи 610 гледайки го на око по чертичките. Не съм видял все още с VCDS какви са с точност, но мисля, че ще са там. Нямаше да задавам въпроса, ако тези ниски обороти не ми създаваха проблем. Тресе се цялата кола и е осезаемо неприятно. Иначе са равномерни обороти и мотора работи тихо, но тресе юнашката. Като вдигна с газ малко да идат на 650-680-700 се кротва. Все едно са неестествени тези 610 оборота. Към какво да се насоча?

Да вметна, че преди месец правих голямо обслужване - всички ремъци и ролки + демпферната шайба, масла, филтри, хидравлики, спирачни системи....всичко. И сякаш след това започна да тресе повече и да държи супер ниски тихи обороти.

На тия 4-буквените май се зацепва и ГНП-то. Да не е разбутано там нещо?

Аз бях в сервиза като я работеха и видях, че беше зацепено гнп-то с някакъв пин през един отвор в зъбното колело. Друго зацепено не видях. На времето на АФН-а си гледах центровка, предварение, закъснение ала бала....правех се на разбирач. Тук има ли как да се гледа нещо по центровката на гнп?

Edited by Gangbango

маха се и колелото към разпределителния вал, обтяга се ремъка и тогава се стяга болта на колелото на вала, трябва да има вкаран пин отзад на вала

Колеги казанчето за антифриза на 3.0 тди и на 3.2 бензин едни и същи ли са

Също така на Swag стават ли казанчетата или оем трябва да е 

Edited by Vasil82

Колеги, днес както си карам цяла сутрин с жената и детето, спирам пред една аптека, гася колата, слизам и по навик без да се усетя че жената и детето са вътре заключвам централното. Връщам се след 5 мин не мога да отворя. Жената отвори ръчно от вътре и ме нахока що съм ги заключил. Била вкарала другия ключ да пусне климатика и дала на контакт но не го пуснала защото изписало някакво съобщение на фиса. Принципно от скоро изписва за обслужване съобщението защото мина 1 год. Качвам се, вадя нейния ключ и слагам моя ключ паля и веднага след това угасва. Светнаха лампи и фисове страшна работа. Първо изписа на фиса нещо за parking brakes, после светна лампата за фаровете и изписа и нещо за тях, дистроника светна в червено, светна и чек енджайна. след още няколко опита за запалване пак пали и след 2 сек изгасва сама. Въздушното окачване беше неактивно като стоеше на най високото ниво. И накрая на фиса и лампата за зареждане на гориво светна и стрелката падна в червената зона. Погледнах отдолу, капеше под шофьорската седалка. Не беше нафта със сигурност, нещо без мирис и леко мазно, мисля да не би да е е сп. течност. Викнах пътна помощ. Докато чаках платформата пак пробвах, тоя път запали без да изгасне но остана да свети чек енджайна само. Все пак не посмях да шофирам при това положение и я закарахме в сервиз, там при свалянето от платформата си запали без да гасне и нямаше никакви светещи лампи по табло и фис. Оставих я, но за съжаление са натоварени и не се ангажираха конкретно кога ще могат да я видят. Някакви предварителни идеи какво се случва имате ли? Айде това капене на течност явно има проблем ама да светят толкоз други работи изведнъж ми е странно. Възможно ли е ушашкване на колата заради заключването и отвън и в същото време даването на контакт с др ключ отвътре?
Благодаря!

10 hours ago, Vasil82 said:

Колеги казанчето за антифриза на 3.0 тди и на 3.2 бензин едни и същи ли са

Също така на Swag стават ли казанчетата или оем трябва да е 

Вземи си OEM-казанче + капачка.

@Mindburn: отиди и си прочети колата, няма как някой да ти каже по този разказ, след това пусни грешките тук. Този теч да не е бил от климатика, беше ли пуснат преди да спреш там? Ошашкала се е колата от това, че е заключена и някой е дал контакт с другия ключ, си мисля

Другото е да се е намокрила и затова да се е ошашкала, от заключване/отключване няма как да станат нещата, които описваш :nixweiss: .