Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 14

lavatrice

Recommended Posts

Колеги как "лекувате" тънките,чупливи тръбички на егр-а. С байпас с маркуч или по друг начин. 

Edited by Vasil82

11 hours ago, beast1122 said:

11 hours ago, beast1122 said:

Помниш ли колко сте източили като литри . 

аз не помня колко източиха в сервиза.

Иначе в оригиналния кит има и хартиена, и метална гарнитура и нови болтове. 

Моята кутия няма адаптации и нищо не ресетвах, но нещата определено се подобриха. Основно се запушвал филтъра и реално дебитът на масло се влошава. След смяна вече не е така.

Edited by OvivO

Преди 1 час, OvivO написа:

Основно се запушвал филтъра и реално дебитът на масло се влошава. 

Точно така беше и при мен. Беше много запушен. Освен това гумичката, която уплътнява горе беше като камък. Аз източих почти 5 литра и толкова налях.Адаптации не съм занулявал. Наистина работата на кутията осезателно се подобри.

преди си мислих, че ми е добре кутията, след смяната е много по-мазна. Съжалявам единствено, че не го смених още по-рано, въпреки че при мен вече бе сменяно.

А какво ще ме посъветвате за това че в момента е пълна със ЗФ6 , а ми сложиха последната версия 70-та. Ако ръгнем там 4-5 литра ЗФ8 може ли да се пресече маслото ако се омешат ?

Edited by beast1122

22 minutes ago, beast1122 said:

Ако ръгнем там 4-5 литра ЗФ8 може ли да се пресече маслото ако се омешат ?

Няма никакъв проблем. 

Аз също смених маслото на скоростите преди 30 000 км. Тогава също ъпдейтнахме софта и разликата беше ден-нощ. Единствено съжалявам, че си спестих 100-200 лева и сложих кит на SWAG, а не на ZF. Сега вече превключва малко лошо като е студена. Като загрее кутията започва по-мазно, но преди това си подритва деликатно. След още 20тина хиляди ще сипя ZF.

А вие с какви кутии сте ? 
Аз съм със ZF8 със ZF8 Масло и филтър. Но моята е след основен ремонт :D И драми нямам. 

Аз също обмислям да сменям маслото на кутията…защото е на 290К вече таа гробница,а си е с на бако немец първото масло :) може ли да дадете идеи от къде да си взема масло и там филтър и гарнитура…и ако друго още трябва…пък и къде да се направи качествено процедурата…пък ако някой ме ориентира за цената на комплект на ЗФ (и кой номер ми трябва на мен) ще е супер…колата е 2005-та 3-ка куатро 224(5) коня ;)

Ако сега и на лично или тук ми препоръчате къде да отида в софия да го свърша това нещо…ще съм ви бая благодарен ;)

Колеги вчера ми е набила тази грешка по долу. Идея какво да очаквам или как може да се отстрани

20220430_084153.jpg

Edited by Vasil82

Вентилатора на климатика не сработва от време на време. Ще трябва да се свали и да се провери - може четките да са заминали. В противен случай лятото ще имаш проблем като започнеш да включваш климатика. Големия вентилатор ще се мъчи да компенсира и може да замине и той.

Колеги, да не отварям нова тема, имам (неразличим за мен от когато имам автомобила) леко тракане/чукане в двигателния отсек. Смених маслото и филтри преди 50 км. Вчера сменях и акумулатора и майстора го забеляза. При няколко независими други майстора мненията им съвпаднаха, че са "клапани при колекторите". При откачване на този маркуч и затапването му на посоченото място, тракането изчезва/намаля. Трябвало да се подменят клапаните, като цента с труд е 1500 лева. Дайте мнение, някой имал ли е подобен проблем и как го е решил, освен въпросния ремонт или ме мятат по върбите. Вие какво мислите?

Колата е Ауди А6, 2.4, 177 к.с., бензин/газ.

IMG_20220510_194412.jpg

Edited by FiveWish