Vasil82 Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 (edited) Колеги как "лекувате" тънките,чупливи тръбички на егр-а. С байпас с маркуч или по друг начин. Edited April 22, 2022 by Vasil82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mili 75 Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 С маркуч ги лекувам аз всички такива тръбички за вакуум, ако това имаш предвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 Да точно това имам предвид. Благодаря. Весели празници на всички! Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 (edited) 11 hours ago, beast1122 said: 11 hours ago, beast1122 said: Помниш ли колко сте източили като литри . аз не помня колко източиха в сервиза. Иначе в оригиналния кит има и хартиена, и метална гарнитура и нови болтове. Моята кутия няма адаптации и нищо не ресетвах, но нещата определено се подобриха. Основно се запушвал филтъра и реално дебитът на масло се влошава. След смяна вече не е така. Edited April 22, 2022 by OvivO Link to comment Share on other sites More sharing options...
venko74 Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 Преди 1 час, OvivO написа: Основно се запушвал филтъра и реално дебитът на масло се влошава. Точно така беше и при мен. Беше много запушен. Освен това гумичката, която уплътнява горе беше като камък. Аз източих почти 5 литра и толкова налях.Адаптации не съм занулявал. Наистина работата на кутията осезателно се подобри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast1122 Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 @OvivO@venko74 как усещате колите след това . Осезаема разлика в смяната на скоростите има ли Link to comment Share on other sites More sharing options...
venko74 Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 @beast1122 Определено има разлика. Много по-меко превключва сега. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 преди си мислих, че ми е добре кутията, след смяната е много по-мазна. Съжалявам единствено, че не го смених още по-рано, въпреки че при мен вече бе сменяно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast1122 Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 (edited) А какво ще ме посъветвате за това че в момента е пълна със ЗФ6 , а ми сложиха последната версия 70-та. Ако ръгнем там 4-5 литра ЗФ8 може ли да се пресече маслото ако се омешат ? Edited April 22, 2022 by beast1122 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evgeni K. Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 22 minutes ago, beast1122 said: Ако ръгнем там 4-5 литра ЗФ8 може ли да се пресече маслото ако се омешат ? Няма никакъв проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gangbango Posted April 22, 2022 Report Share Posted April 22, 2022 Аз също смених маслото на скоростите преди 30 000 км. Тогава също ъпдейтнахме софта и разликата беше ден-нощ. Единствено съжалявам, че си спестих 100-200 лева и сложих кит на SWAG, а не на ZF. Сега вече превключва малко лошо като е студена. Като загрее кутията започва по-мазно, но преди това си подритва деликатно. След още 20тина хиляди ще сипя ZF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drone Posted April 23, 2022 Report Share Posted April 23, 2022 А вие с какви кутии сте ? Аз съм със ZF8 със ZF8 Масло и филтър. Но моята е след основен ремонт И драми нямам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cikata Posted April 25, 2022 Report Share Posted April 25, 2022 Аз също обмислям да сменям маслото на кутията…защото е на 290К вече таа гробница,а си е с на бако немец първото масло може ли да дадете идеи от къде да си взема масло и там филтър и гарнитура…и ако друго още трябва…пък и къде да се направи качествено процедурата…пък ако някой ме ориентира за цената на комплект на ЗФ (и кой номер ми трябва на мен) ще е супер…колата е 2005-та 3-ка куатро 224(5) коня Link to comment Share on other sites More sharing options...
beast1122 Posted April 26, 2022 Report Share Posted April 26, 2022 (edited) 350 лв е комплекта . За труд взимат между 50-100 лв. Edited April 27, 2022 by VBI Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@" Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted April 26, 2022 Report Share Posted April 26, 2022 хайде да го кажем, че за труд взимат от 50 до 100++ лв спрямо сервиза и договорката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cikata Posted April 26, 2022 Report Share Posted April 26, 2022 Ако сега и на лично или тук ми препоръчате къде да отида в софия да го свърша това нещо…ще съм ви бая благодарен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 (edited) Колеги вчера ми е набила тази грешка по долу. Идея какво да очаквам или как може да се отстрани Edited April 30, 2022 by Vasil82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 Вентилатора на климатика не сработва от време на време. Ще трябва да се свали и да се провери - може четките да са заминали. В противен случай лятото ще имаш проблем като започнеш да включваш климатика. Големия вентилатор ще се мъчи да компенсира и може да замине и той. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vasil82 Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 @CVT благодаря имаш ли идея лесно ли се сваля или има много разглабяне Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander alexandrov Posted May 4, 2022 Report Share Posted May 4, 2022 Про смяна на предни накладки на 3.0тди фейс нужен ли е ВагКом или може без него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chefoukr Posted May 4, 2022 Report Share Posted May 4, 2022 Няма нужда от вагком.Изпратено от моят SM-G985F с помощта на Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
OvivO Posted May 4, 2022 Report Share Posted May 4, 2022 само задните се отварят с vcds Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexander alexandrov Posted May 5, 2022 Report Share Posted May 5, 2022 Благодаря 😎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveWish Posted May 10, 2022 Report Share Posted May 10, 2022 (edited) Колеги, да не отварям нова тема, имам (неразличим за мен от когато имам автомобила) леко тракане/чукане в двигателния отсек. Смених маслото и филтри преди 50 км. Вчера сменях и акумулатора и майстора го забеляза. При няколко независими други майстора мненията им съвпаднаха, че са "клапани при колекторите". При откачване на този маркуч и затапването му на посоченото място, тракането изчезва/намаля. Трябвало да се подменят клапаните, като цента с труд е 1500 лева. Дайте мнение, някой имал ли е подобен проблем и как го е решил, освен въпросния ремонт или ме мятат по върбите. Вие какво мислите? Колата е Ауди А6, 2.4, 177 к.с., бензин/газ. Edited May 10, 2022 by FiveWish Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted May 10, 2022 Report Share Posted May 10, 2022 откъде си? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts