KCV Публикувано 20 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2009 Наскоро се сдобих с уред за таблото на А4 (В5), който показва външна температура и на коя предавка е скоростната кутия ( за автоматиците ).VAG № 8D0 919 272 B . Отзад на уреда има букса с 8 пина. Досега на колата не е имало такъв уред и поради това липсва буксата за него. По принцип колата е с климатроник и разполага с датчика външна температура, който се намира отпред между бронята и радиатора.Молбата ми е, ако някой разполага със схемата на свързане на този уред, нека я сподели.Благодаря ви предварително. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 21 Октомври 2009 Автор Доклад Share Публикувано 21 Октомври 2009 Не, че бързам ама: Някаква яснота по тоя въпрос. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drob4o Публикувано 21 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 21 Октомври 2009 Не, че бързам ама: Някаква яснота по тоя въпрос.Направо си бързаш! Коя година ти е по шаси автомобила? По принцип ауди официално не дават как се разглобява такова табло и какво има вътре, кое какво е. Така че отваряй таблото и ако има готова букса за щракване то му слагай, ако не си прибери уреда за следващото ауди. Мога да ти помогна с щекерите на таблото отзад. Само да се знае коя година е колата За другото си трябва внимателно измерване кой пин за какво е. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 21 Октомври 2009 Автор Доклад Share Публикувано 21 Октомври 2009 Колата от която взех уреда е 1996г. а таблото е с вграден имобилайзер, индикатори за ниво гориво. температура охладителна течност, напрежение на бордната инсталация и температура на маслото.Колата на която ще се монтира е 1995г. обикновено табло без вградения имобилайзер, само с индикатори за ниво гориво и температура охладителна течност.Малко фото: http://img36.imageshack.us/gal.php?g=dsci2125.jpg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 22 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 22 Октомври 2009 (Редактирано) Дисплейчето за температурата е в отделно блокче ,което се монтира със щипки отзад на таблото ( има празно място). Това блокче отзад има куплунг който ако се включи по показаната по -горе схема ще работи и ще показва температурата на таблото. Това е! Аз бях свалил едно такова от табло в една автоморга но не го взех и сега съжалявам но си сложих това....... http://cgi.ebay.co.uk/2-in-1-Digital-Car-T...%3D11%26ps%3D63 Редактирано 22 Октомври 2009 от ru6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 23 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2009 Колега сподели от къде го купи този термометър и какви пари даде за него. Виждам, че и волтметър има. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 23 Октомври 2009 Автор Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2009 Колега "ru6" това дето си го показал става и върши работа но въпроса ми беше за това:6 - 8D0 919 272 B - ambient temperature and gear indicator Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 23 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2009 Да ,точно за това блокче писах. Отзад на таблото има празно място и се слага там само на щипки. А термометъра си го поръчах от ebay линка е следния: http://cgi.ebay.co.uk/2-in-1-Digital-Car-T...%3D11%26ps%3D63 излиза около 20 лв с доставката и работи сносно - показва вътрешна и външна температура и показва акумулатора, като има светлинни и звукови индикации за ниско напрежение и отрицателни температури. Подсвета е в синьо и оранжево. Не е лошо но все пак предпочитам оригиналния дисплей. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivailo_stoqnov Публикувано 25 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2009 Извинявам се, че пиша в темата на колегата, но за да не трупаме много еднакви теми ще пиша тук. Аз сменях таблото и на него въпросните индикатори си ги има, то е от друга кола, горния ред доколкото знам е за предавките а долния за температурата. При мене ги няма окабеляванията и куплунгите, но имам намерение да заработи. Затова търся 8 пиновата букса и електричар, който да е наясно как да стане това! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 25 Октомври 2009 Автор Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2009 А така, и аз търся същата схема на буксата и засега намирам някои неща но тепърва си изяснявам кое колко вярно. Чак след това ще пробвам и тогава щв пиша пак. За електрическите връзки и самото свързване няма проблеми.Ако някой е наясно, моля нека напише. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ralenekov Публикувано 25 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2009 Прочети това. Има си номера на буксата, кое къде отива и всичко останало. За А4 B5 иде реч 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 26 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2009 Браво, колега !. Много ценна информация! Започвам да си търся и аз такъв модул .Ако някой продава работещ такъв да се обади Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 26 Октомври 2009 Автор Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2009 Прочети това. Има си номера на буксата, кое къде отива и всичко останало. За А4 B5 иде реч :lol: Ти си страхотен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 26 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2009 ...това всички го знаят..... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivailo_stoqnov Публикувано 28 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2009 айде вече някой да напише и покаже как става за да работи, за да мога и аз да си пусна моя дисплей!!!!Предварително благодарско Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 3 Ноември 2009 Доклад Share Публикувано 3 Ноември 2009 Колегата обеща. Всички ги чакаме! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tolkata Публикувано 2 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 2 Октомври 2010 Колеги,Понеже е по същата тема реших да пиша тук. Взех си такъв дисплей, но не мога да го накарам да работи. Може би проблема е в дисплея, ще видим.Все пак намерих малко инфо за свързването от румънския форум на Ауди, което може да е полезно на някой.I figured it out ... have retrofitted the display (8D0 919 272 to a 1996 A4 that did not have it fitted at the factory, and it all works 100%(The dashboard display is supplied digital temperature data from the A/C head unit - It does NOT have any direct connection to the external sensor mounted at the front of the car. In other words it operates as a "slave" to the A/C head)Here are the connections :Wiring for Temp Display Module (using original loom and plug for display and original colour codes):Connections at AC Climate Head Unit:Brown: Ground D-14 or D-15Grey/Blue: Illumination A-5White/Blue: Vehicle Speed C-4Brown/Ylw: Temperature Data B-1Connections at Fuse-block:Black/Red: Fuse #5 (5 amp)Connections at Auto Trans ECU (if applicable)Black/Brn: Pin 25Поздрави! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 7 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 Монтиране на дисплей за външна температура в Audi A4 ( B5) 1,8Т 1995 Като за начало е необходимо да се сдобиете с необходимото устройство, а именно: 8D0 919 272 B – за моделите от 1995 до 1997 8L0 919 272 – за моделите от 1998 до 1999 8D0 919 272 B – за моделите от 1995 до 1997 8L0 919 272 – за моделите от 1998 до 1999 Необходима е също и 10-пинова букса ( 443 971 980 B ) ( тази която ползвам е окабелена и е свалена от автомобил в морга ) и четирижилен кабел 4х0,3 ( 4х0,2 ) – около 50-60 сантиметра. Всички манипулации извършваме при загасен двигател, изваден ключ, изключени габарити. Това е с цел да няма после други теми и драми. Започваме със сваляне на таблото с уредите от мястото ми в автомобила. За целта първо сваляме предпазната декоративна пластмасова капачка и преместваме защитната гофрирана преграда, за да имаме достъп до двата крепежни винта с които е закрепено таблото с уредите. Развиваме и двата винта ( за целта е необходима кръстата отверка с намагнитен връх ). Издърпваме левия край на таблото с уредите, за да получим достъп до жълтата 26-пинова букса. Издърпваме блокировката ба буксата ( може да си помогнем с малка права отверка ), и изваждаме вече освободената букса. Сега е необходимо да свалим и лампата за индикация на включени габарити ( на някои модели не е поставена на мястото си или изобщо я няма ), като самото сваляне става със завъртане на цокъла. Сега вече може да завъртим таблото с уредите повече, с което да си осигурим достъп до синята 26-пинова букса. Нея я изваждаме по същия начин, както и жълтата. Изваждаме напълно таблото с уредите и от задната му страна отстраняваме плаката ( пластината ), която закрива отворите за уреда, който вграждаме. Поставяме кутията с дисплеите на мястото и докато двете странични щипки щракнат и я фиксират добре. С това приключваме по таблото с уредите. Второто голямо нещо което се налага да свалим от мястото му е управлението на климатика. За целта снемаме декоративния панел на средната конзола. Развиваме с шестограм 4мм двата крепежни болта. Издърпваме напред управлението на климатика и виждаме четирите му букси: Букса „А" – черна малка 12-пинова Букса „В" – червена 20-пинова Букса „С" – светло кафява 16-пинова Букса "D" – черна голяма 16-пинова Разкачваме буксите и с това завършва подготовката за същинския монтаж. Предварително подготвяме четирижилния кабел, като за целта от двата му края отстраняваме по 60мм от общата обвивка и заголваме по 15мм от краищата на самите кабелчета. Аз лично използвам четирижилен кабел 4х0,2 с цветове: бял, черен, жълт и червен. Намираме на букса „А" кабела със сиво/син цвят ( отива до пин № 5 ) и заголваме 10мм от него. Там свързваме червения кабел ( за по добра връзка може да се запои ) и изолираме хубаво с изолирбанд. Намираме на букса „В" кабела с кафяво/жълт цвят ( отива до пин № 1 ) и заголваме 10мм от него. Там свързваме жълтия кабел и изолираме. Намираме на букса „С" кабела с бяло/син цвят ( отива до пин № 4 ) и заголваме 10мм от него. Там свързваме белия кабел и изолираме. Намираме на букса „D" единия от кабелите с кафяв цвят ( там са два такива кабела и са доста по-дебели от останалите, отиват до пинове № 14 и № 15 ) и заголваме 10мм от него. Там свързваме черния кабел и изолираме. Тук е мястото да споменем на 10-пиновата букса какви кабели има, за коя функция са и къде са свързани. На пин №1 отива черно/червен кабел, служи за захранване на уреда с „+" след подаване на контакт. На пин № 3 отива кафяво/жълт кабел, служи за подаване на информация ( сигнал ) за външната температура. На пин № 4 отива сиво/син кабел, служи за подаване на напрежение от регулатора на осветеността на скалите в автомобила ( арматурно табло, бутони, управление на климатика ). На пин № 6 отива кафяв кабел, служи за захранване на уреда с „–" ( минус, маса и там който както му казва ). На пин № 7 отива бяло/син кабел, служи за подаване информация за движение на автомобила ( за въвеждане на автокорекция в показанието на уреда при движещ се и спри спрял автомобил ). Толкова за 10-пиновата букса. Свързваме кабелите от четирижилния кабел към кабелите от 10-пиновата букса, както следва: Червен ( 4х0,2 ) свързваме със сиво/син ( 10-пина). Жълт ( 4х0,2 ) свързваме с кафяво/жълт ( 10-пина ). Бял ( 4х0,2 ) свързваме с бяло/син ( 10-пина ). Черен ( 4х0,2 ) свързваме с кафяв ( 10-пина ). Естествено тук за изолация може да се използва и термосвиваем шлаух. Намираме на синята 26-пинова букса ( за таблото с уредите ) кабела с червен цвят ( отива на пин № 14 ) и заголваме 10мм от него. Там свързваме черно/червения кабел, от 10-пиновата букса, и изолираме. Бандажираме хубаво с изолирбанд за да се приберат в сноп кабелите. Закачаме буксите към управлението на климатика и го монтираме на мястото му. Вече сме готови да закачим 10-пиновата букса към уреда с дисплея за външна температура. Поставяме на мястото им синята 26-пинова букса, след това завиваме цокъла на лампата за индикация на включен габарит, след нея поставяме и жълтата 26-пинова букса на таблото с уредите. Монтираме таблото с уредите на мястото му. Сега вече сме готови да се насладим на свършената от нас работа. Поставяме ключа и завъртаме на контакт, при правилен монтаж след около 3-5 секунди на дисплея се появява очакваното показание на температурата извън автомобила. За сравнение избираме 55 канал на управлението на климатика. И какво да видим, там показанието е същото. Сега вече може да пием по една потна бира за добре свършената работа.Всичко оформено като документ на Microsoft Word 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Da Nail Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 :) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sacheto Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 KCV супер си пич ,мноо яко си го показал с снимков материал браво Аз от кога се опитвам да го направя това(мислех де).Е сега вече ще се опитам да го направя и аз Браво още веднъж Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anton Dinev Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 Колеги, можете ли да ми кажете ако се свърже само плюс и минус на дисплея дали ще светне поне дисплея, защото имам такъв дисплей свързах го но не тръгна. Приятел ми го връзва по някаква схема ама не стана, даже не светна той каза че бил прецакан дисплея защото поне трябвало да светне с плюс и минус, но дали е така наистина не знам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
konov Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 Евала, много добро описание Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 (Редактирано) Колеги, можете ли да ми кажете ако се свърже само плюс и минус на дисплея дали ще светне поне дисплея, защото имам такъв дисплей свързах го но не тръгна. Приятел ми го връзва по някаква схема ама не стана, даже не светна той каза че бил прецакан дисплея защото поне трябвало да светне с плюс и минус, но дали е така наистина не знам.Не няма да светне дисплея само с "+" и "-". Трябва да се свърже и температурния датчик на пин 2 и 3 или към данните на климатроника пин 3. Тогава светва!Нека да поздравим колегата ! Много полезен материал е дал! И аз правих тази процедура но ме домързя да я документирам. Само да добавя за тези които са с климатик ,че към пин 2 и 3 се свързва външния температурен датчик а сигнала за движение на автомобила ( speed signal) може да се вземе или от радиото (ако е оригинално - функцията GALA) или от таблото от жълтия куплунг пин 7. Редактирано 7 Октомври 2010 от ru6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivailo_stoqnov Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 Евала, колегата, сега това мисля да си го разпечатам, и да се пробвам сам да си прецакам автомобилчето. Първо мисля да проверя дали го имам това дисплейче, щото доста отдавна сменях таблото, но мисля, че тогава го имаше,даже като го слагах,търсих някъде висящ кабел да го закача, ама не намерих. Нищо не разбирам от токове, ама ако стане, значи много добре сте обяснявали със снимков материал!Още веднъж браво!Мисля,че темата е за ЗЛАТЕН ФОНД!Направо! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anton Dinev Публикувано 8 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 8 Октомври 2010 Браво на колегата, наистина много добре е обяснил и заснел всичко стъпка по стъпка !!!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sacheto Публикувано 8 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 8 Октомври 2010 Даа за златен фонд е Браво още веднъж на колегата Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pesho_audito Публикувано 15 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 15 Октомври 2010 колега поздравленияза добрата работа....НО при мен нешо не се получи...на букса Б/червената/ на климатроника има два кафяво/жълти кабела, пробвах и на двата, но ми показва миносови температури от рода на -35.При мен букса Б има общо девт кабела....2бр кафяво/жъл, 1бр. лилаво/бял, 1бр зелен, 1бр жълт, 1бр кафяво/червен, 1бр зелено/бял, 1бр жълто/бял, 1бр жълто/зелен....ТА въпроса ми е кой от всичките може да е, че повечето ги пробвах, но на едните постоянно покачва температурата, а на другите я сваля.Всияко останало съм свързал както си го описал и работи,НО не ми показва температурата която е на 55 канал на климатроника. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 16 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 16 Октомври 2010 (Редактирано) ...на букса Б/червената/ на климатроника има два кафяво/жълти кабела, ...Намираме на букса „В" кабела с кафяво/жълт цвят ( отива до пин № 1 ) ...Този пин № 1 е на букса "В"Успех. Редактирано 16 Октомври 2010 от KCV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tolkata Публикувано 16 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 16 Октомври 2010 Ето начин да провериш дисплея без да е монтиран:- на първи пин +12V- на шести маса- между 2 и 3 пин един резистор 1к При мен показа +25 градуса или нещо такова. Реално датчика е терморезистор и при свързване на обикновен резистор дисплея трябва да светне.Колеги, можете ли да ми кажете ако се свърже само плюс и минус на дисплея дали ще светне поне дисплея ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nifcho Публикувано 18 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2010 Аз да попитам, на всички коли ли е едно и също дисплейчето? Смисъл ще стане ли от дизел автоматик на бензин с ръчни скорости? Като се свърже там където показва на каква скорост си на автоматика ще свети ли нещо? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 18 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2010 ... ще стане ли от дизел автоматик на бензин с ръчни скорости? Като се свърже там където показва на каква скорост си на автоматика ще свети ли нещо?Ще стане. А там дето показва на каква скорост е автоматика няма да показва нищо, защото не се подава никакъв сигнал.Вземай и монтирай смело. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pesho_audito Публикувано 23 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2010 Лелеее нещо не ми се получава колега КCV....изпълних указанията от теб и вързах кафяво/жълтия на 10 пиновата букса към кабела на пин 1 на букса "В" но нещо не се получава.Показва минусови температури от рода на -25...-35 и след малко загасва.....сле доколо една минута пак светва и пак показва отрицателни градуси. Направих инспекция на датчика като пуснах 55 канал и го постолих с ръка и веднага смени стойността, което означава , че датчика е изправен защото реагира.Незнам вече взех да се съмнявам в правилното свързване на бяло/синия кабел на букса "С" защото на пин 4 аз нямам кабел, а бяло/синия е някъде на 9-10 пин, не си спомням сега точно и е леко по-различен поцвят/пак е бяло/син но синьото е малко по-тъмно/незнам дали е от значение това. Правилното връзване на тези два кабела е от особено значение защото единия дава импулса за температурата, адругия промяната на място и в движение.Другите е захранване и осветление, което при мен го има.ИМАШ ЛИ ИДЕЯ КАКВО Е КИНОТО че го мъча вече три дни и нещо не се получава....благодаря предварително... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 25 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2010 Браво на колегата!!! Вече и аз съм го вързал по указаната от него схема и вече когато спра на място не ми се покачва температурата Също така открих още една екстра след като го вързах по тази схема, а именно това че като сменя показанията на климатроника от градуси по целзий (рациркулация + бутона "+" за температурата) във градуси по фаренхайт се променя и показанието на дисплея също от целзий във фаренхайт. Още веднъж благодарности на колегата!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pesho_audito Публикувано 30 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 30 Октомври 2010 Колега KVC нещо можеш ли да измислиш по моя проблем,чакам мнение по въпроса от теб....благодаря предварително.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Atlantis Публикувано 1 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 1 Ноември 2010 Това дали ще проработи при А3 97г....? дали свързването е по същия начин? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pNkLr Публикувано 1 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 1 Ноември 2010 (Редактирано) Браво! След тия указания мисля че ще успея и на А3 да си монтирам такъв дисплей. Ще е супер и да драснете откъде може да се купи нов (може и на ЛС да не правим реклама). Редактирано 1 Ноември 2010 от pNkLr Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sacheto Публикувано 1 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 1 Ноември 2010 Ами пишете тук за да знаем колко върви нов и колко на втора,че не мога да намеря на втора само с таблото ми го дават Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
andro 8688 Публикувано 30 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 30 Ноември 2010 колеги да попитам за а3 2001ва година как става буксите същите ли са и по същия начин ли става Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
barzaka8131 Публикувано 15 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 15 Юли 2011 колега KCV много ти благодаря за информацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 15 Юли 2011 Доклад Share Публикувано 15 Юли 2011 Няма ли кой да изтрие излишните коментари от тази тема и да я премести в раздел "Направи си сам" със съществената и част? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
габрово23 Публикувано 17 Март 2012 Доклад Share Публикувано 17 Март 2012 Здравейте темата наистина много полезна и всичко е мн добре описано със снимковия материал. Поздравления за колегата KCV, но аз имам следния въпрос: Възможно ли е монтирането на дисплей за външна температура на Ауди А4 (В5) 1,6 , но колата е с климатик а не с климатроник ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 17 Март 2012 Автор Доклад Share Публикувано 17 Март 2012 ... Възможно ли е монтирането на дисплей за външна температура на Ауди А4 (В5) 1,6 , но колата е с климатик а не с климатроник ?Става но тогава се свързва по малко по друг начин.Тези сигнали дето ги взема от буксите на климатроника се вземат от други места по инсталацията.А температурния датчик се връзва директно към дисплея. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 17 Март 2012 Доклад Share Публикувано 17 Март 2012 Не няма да светне дисплея само с "+" и "-". Трябва да се свърже и температурния датчик на пин 2 и 3 или към данните на климатроника пин 3. Тогава светва!Нека да поздравим колегата ! Много полезен материал е дал! И аз правих тази процедура но ме домързя да я документирам. Само да добавя за тези които са с климатик ,че към пин 2 и 3 се свързва външния температурен датчик а сигнала за движение на автомобила ( speed signal) може да се вземе или от радиото (ако е оригинално - функцията GALA) или от таблото от жълтия куплунг пин 7. Колега ,тук съм писал за тези с климатика.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
габрово23 Публикувано 18 Март 2012 Доклад Share Публикувано 18 Март 2012 Благодаря Ви за барзите отговори Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chiquita Публикувано 1 Април 2012 Доклад Share Публикувано 1 Април 2012 Колеги, случайно някои от вас да има информация от къде мога да се сдобия с устройството 8D0 919 272 B и на каква цена? Благодаря ви предварително за информацията. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Гунди Публикувано 6 Април 2012 Доклад Share Публикувано 6 Април 2012 колеги,моля някой от Стара Загора за помощ!Взех от колегата KCV дисплейчето за външна темп.,заедно с 10 пиновата букса.Започнах монтажа по описанието му(което е перфектно),свалих таблото,панела на конзолата на климатроника,стигнах до кабелите и до там!Бях се уговорил с човек за помощ,но му излезе ангажимент и ще е на линия след 2 седмици,а аз искам по-скоро да го направя за да му се радвам!Сам не мога,защото съм скаран с тока и прилежащите му кабели и тем подобни!Затова моля колега "жичкаджия" от Стара Загора или наблизо да ми удари едно рамо!Аз ще си платя за помощта! Колата е ауди а4 б5 1.8 125к.с. 1998г. бензин и ГИ!Благодаря предварително на отзовалите се! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Гунди Публикувано 6 Май 2012 Доклад Share Публикувано 6 Май 2012 Дисплеят е свързан с голямата и безкористна помощ на Данчо(KCV) Благодаря,ти Данчо! Златни хора има в нащия форум! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
petkovpl Публикувано 15 Август 2012 Доклад Share Публикувано 15 Август 2012 колега KCV схемата ти е супер, днес сложих този термометър за за външната температура, вързах по твоята схема и всичко е ок Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anton Dinev Публикувано 19 Септември 2012 Доклад Share Публикувано 19 Септември 2012 Колеги, имам дисплей с ном.8L0 919 272 – за моделите от 1998 до 1999, дали ще мога да го поставя на моята А4 която е 97г., по посочената схема от колегата KCV? Благодаря предварително на отзовалите се! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anton Dinev Публикувано 21 Септември 2012 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2012 (Редактирано) Колеги, имам дисплей с ном.8L0 919 272 – за моделите от 1998 до 1999, дали ще мога да го поставя на моята А4 която е 97г., по посочената схема от колегата KCV? Благодаря предварително на отзовалите се!сложих дисплея, но нещо не показва вярна темп., на 26 външна, отчита -12 . Дали причината може да е в това, че е за по-горна година модел или нещо е прецакан няма ли някой който да е в час да си каже мнението Редактирано 21 Септември 2012 от Anton Dinev Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fxa Публикувано 29 Септември 2012 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2012 Един глупав въпрос, но как избирате 55 канал на климатроника? Комбинация от копчета или? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
К. Байчев Публикувано 29 Септември 2012 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2012 Като запалиш колата и натискш първо бутона за циркулация на въздуха в купето, задържаш го и после натискаш най-горния десен бутон със стрелка нагоре. Двата дисплея светват по-ярко и после с бутоните + и - на левия дисплей сменяш каналите. Някой може ли да ми прати датчика и кабела по спедиторска фирма, аз съм от Добрич, ще си платя, много искам такава екстра. Колата е с ADR мотор 97-а година, тоест трябва ми първият модел. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 29 Септември 2012 Автор Доклад Share Публикувано 29 Септември 2012 сложих дисплея, но нещо не показва вярна темп., на 26 външна, отчита -12 ...При 8L0 919 272 на пинове 2 и 3 се връзва температурния датчик, или на пин 10 се подава инфо от управлението на климатика.На 10-пиновата букса за свързване на 8L0 919 272, пиновете служат за:- пин № 1 служи за захранване на уреда с „+" след подаване на контакт.- пин № 2 служи за подаване на информация ( сигнал ) от датчика ( сензора ) за външната температура.- пин № 3 служи за подаване на информация ( сигнал ) от датчика ( сензора ) за външната температура.- пин № 4 служи за подаване на напрежение от регулатора на осветеността на скалите в автомобила ( арматурно табло, бутони, управление на климатика ).- пин № 6 служи за захранване на уреда с „–" ( минус, маса и там който както му казва ).- пин № 7 служи за подаване информация за движение на автомобила ( за въвеждане на автокорекция в показанието на уреда при движещ се и спри спрял автомобил ).- пин № 10 служи за подаване на информация ( сигнал ) за външната температура.Значи или вързваш втори датчик ( сензор ) на пинове 2 и 3, или на пин 10 подаваш сигнал от управлението на климатика. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Anton Dinev Публикувано 6 Октомври 2012 Доклад Share Публикувано 6 Октомври 2012 на пин 10 подаваш сигнал от управлението на климатика.не тръгва въобще като го вържа на пин 10 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
123213 Публикувано 17 Октомври 2012 Доклад Share Публикувано 17 Октомври 2012 едно питане колко горе долу колко може да струва 1 такава джаджа от автоморга Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t0lstiy Публикувано 21 Декември 2012 Доклад Share Публикувано 21 Декември 2012 Привет коллеги Аудиводы. ТОже заморочился подключением дисплея температуры, и неправильно показывает. За бортом -16, а на дисплее +10.5 Показометр у меня 8L0 919 272 (Двойной экран для АКПП и температуры), коричневый на массу, черный с красной полосой на +12 вольт при включении зажигания, Серо-желтый(3 пин) на 1 пин красной колодки климата (На коричнево-желтый в этой колодке), И еще проводок цвет не помню повесил его на подсветку климата. Я так понял, мне надо просто пин 3 в проводе дисплея, переставить на 10 пин? И все должно заработать? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 21 Декември 2012 Автор Доклад Share Публикувано 21 Декември 2012 .... Я так понял, мне надо просто пин 3 в проводе дисплея, переставить на 10 пин? И все должно заработать?Погледни в прикачения фаил.Ambient temperature and selector lever position indicator Audi A4 From model year 1998.pdf Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
t0lstiy Публикувано 21 Декември 2012 Доклад Share Публикувано 21 Декември 2012 Спасибо. Все получилось) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sparco Публикувано 15 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 15 Януари 2013 (Редактирано) Колега кое се гледа за годината за производство-на стъкла или талон понеже моето на стъкла е 97 а на талон е 98-съответно с новия волан и допълнителните аербеци в предните седалки и по-новия пластмасов капак на двигателя?Може ли да ме ориентираш кой дисплей да търся-белия или черния? :gruebel:/> Редактирано 15 Януари 2013 от sparco Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 15 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 15 Януари 2013 Ако таблото ти е с жълта и синя 26-пинови букси тогава си за: 8D0 919 272 BАко е със зелена и синя 32-пинови букси си за: 8L0 919 272Макар, че какъвто и да намериш все става, свързването малко се различава,но ако държиш на визията, начина е да съответства на вида табло. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sparco Публикувано 16 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 16 Януари 2013 Благодаря за инфото колега-ще сваля таблото да видя какви са буксите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sparco Публикувано 17 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2013 Както си и мислех-синя и зелена съответно 8L0 919 272-черна трябва да си взема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knight Rider Публикувано 25 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 25 Януари 2013 Добре само по този начин ли може да се върже или има и друг начин ?? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 26 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 26 Януари 2013 Този на мен ми беше лесен, ако намериш по друг, не е проблем, стига да работи правилно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knight Rider Публикувано 28 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2013 А може ли по твоя начин да се свърже дисплей за след 1998г.(черно) на кола 1997г. или ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 29 Януари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 29 Януари 2013 А може ли по твоя начин да се свърже дисплей за след 1998г.(черно) на кола 1997г. или ...Може, стига да е свързано както е описано тук: http://audibg.com/fo...dpost&p=1917604 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 1 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 Тка като нямам буксата и направо ще запоявам кабели на крачетата някой може ли да каже кое е първо краче(пин) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 1 Февруари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 Тка като нямам буксата и направо ще запоявам кабели на крачетата някой може ли да каже кое е първо краче(пин)Не си търсил както трябва, буксата която ти трябва е същата и на бутоните за ел.огледалата при Audi A4. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eic-idimitrov Публикувано 1 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 Дай снимка.Иначе на буксите май имаше номера ?!?Защо не потърсиш една букса, все някой ще има. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 1 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 Ти си железен,сега само ако можеш да ми кажеш защо на климатроника показва 10гр ,а на дисплея -18 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eic-idimitrov Публикувано 1 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 При Б4 този проблем е от датчика. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 1 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 Намерих проблема,благодаря ви момци Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
salex Публикувано 1 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2013 И аз се ъбгрейдвах с черен дисплей ,нищо че колата ми е 1995 година, само явно нещо съм объркал. Много ми "играят" градусите като спра на място , иначе на 55 канал са бетон. Някой може ли да подскаже къде е проблема? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valeri1 Публикувано 3 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 3 Февруари 2013 Колега откаде го намери това нещо и колко парички е ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Knight Rider Публикувано 5 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2013 Може, стига да е свързано както е описано тук: http://audibg.com/fo...dpost&p=191760495г-97гНа пин № 3 отива кафяво/жълт кабел, служи за подаване на информация ( сигнал ) за външната температура.Жълт ( 4х0,2 ) свързваме с кафяво/жълт ( 10-пина ).(Така ти си го направил)98г-99г(а тоя модел на кола 97г.)- пин № 2 служи за подаване на информация ( сигнал ) от датчика ( сензора ) за външната температура.- пин № 3 служи за подаване на информация ( сигнал ) от датчика ( сензора ) за външната температура. - пин № 10 служи за подаване на информация ( сигнал ) за външната температура.Значи или вързваш втори датчик ( сензор ) на пинове 2 и 3, или на пин 10 подаваш сигнал от управлението на климатика. Значи вместо на пин 2 или 3,жълтия кабел(сигнала) го слагам на 10-ти пин(на 10 пиновата букса),а пин 2 и 3 нищо не слагам на тях и готово или бъркам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 5 Февруари 2013 Автор Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2013 (Редактирано) ...Значи вместо на пин 2 или 3,жълтия кабел(сигнала) го слагам на 10-ти пин(на 10 пиновата букса),а пин 2 и 3 нищо не слагам на тях и готово или бъркамДА.Сигнала взет от управлението на климатика се подава на пин 10 на дисплея,или се връзва допълнителен датчик на пинове 2 И 3 на дисплея. Редактирано 5 Февруари 2013 от KCV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
streetracer1 Публикувано 17 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 17 Февруари 2013 Момчета, а дали му се намира на някой схема или просто може да каже от къде минава кабела от датчика пред радиатора към купето? Виждам го пред радиатора, но после къде отива, какво да разхвърлям? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 17 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 17 Февруари 2013 С каква цел ще разхвърляш колата? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
streetracer1 Публикувано 17 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 17 Февруари 2013 В смисъл какво трябва да разглобявам за да го достигна. При мен е отрязана даже буксата, но си взех от Спас заедно с буксата и просто ще го сменя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 17 Февруари 2013 Доклад Share Публикувано 17 Февруари 2013 Едната букса е до казанчето за хидравликата,махаш черната пластмаса и ще ги видиш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Borce MKD Публикувано 3 Март 2013 Доклад Share Публикувано 3 Март 2013 Во погорните постови прочитав како се влегува во каналите на климатроник на AUDI A4 96г може ли некој да ми каже колку канали има и кој канал што покажува и како се враќа во нормален мод климатроникот.Каде можи да се набави тој термометар и конектор за него,Јас имам AUDI A4 1.9 TDI 1996г Поздрав и секое добро Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi_k Публикувано 4 Март 2013 Доклад Share Публикувано 4 Март 2013 Врака се по истиот начин како си влегнал.Термометар можи да си набавиш от автоморга,втора употреба. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Borce MKD Публикувано 5 Март 2013 Доклад Share Публикувано 5 Март 2013 Може ли некој да ми каже колку канали има и кој канал што покажуваПоздрав Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi_k Публикувано 6 Март 2013 Доклад Share Публикувано 6 Март 2013 Моя е с 76 канала.1 канал(1с),натискаш копчето со автомобилчето(долу-десно)и гледаш што покажува.Требе да покажува 0 значи немаш грешки.Со + и - под левио дисплей менуваш каналите.17с-скорост на движение.27с-обороти двигател.49с и 51с-температура на водата.55с-външна температура.57с-вътрешна температура.Тия са по-важните,другите са за работата на климатроника. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Borce MKD Публикувано 7 Март 2013 Доклад Share Публикувано 7 Март 2013 Ви Благодарам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Borce MKD Публикувано 14 Март 2013 Доклад Share Публикувано 14 Март 2013 Кај мене е со 74 канали може ли некој да ми објасни кој канал што покажува во претходниот пост е пишувано за климатроник со 76 каналинно не е исто како кај ммене,ако некој знае за 74 канали нека ми опише и менекпј канал што покажува Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 15 Март 2013 Автор Доклад Share Публикувано 15 Март 2013 ... може ли некој да ми објасни кој канал што покажува ...Чети и пиши тук, моля: Кодове на климатроника Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 27 Май 2013 Автор Доклад Share Публикувано 27 Май 2013 Качвам инфото на PDF тук: http://www.filedropper.com/audia4b5181995-1997 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kristiqn_2468 Публикувано 4 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юни 2013 Тези пичове като KCV ми пълнят душата. Браво !!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Petkovm Публикувано 4 Юни 2013 Доклад Share Публикувано 4 Юни 2013 Ами то за това е форума,но за съжаление са малко хората като KCV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване