Jump to content

Модификации по нашите А3

Moonland

Recommended Posts

Тъй като се отказах от купуване на цяла предница само заради решетката, сега реших да направя предницата така

Без сплитера разбира се :D Сега чакам инфо от 2-ма души които биха се заели с облепването и се надявам до 2 седмици да са го направили. :)

Редактирано от TeRRaNoiD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да видя снимките, но съм виждал същата гимнастика направена върху една А8-ца и не беше грозно, но си личеше, че не са го правили немци. Дано ти се получи както го искаш!

Какво приказваш-направо кукли бяха и то . :flehan:

Другия път като решиш да правиш подобни подаръци ми пусни едно ЛС преди това! ;)

А ето ги тук на нормална цена! Колегата Tomoff да се не услушва: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=156006

Редактирано от Tsvetkov83
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, решетката на снимките в линка е определено от по-сполучливите имитации, които съм виждал, но естествено все пак далече от оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като се отказах от купуване на цяла предница само заради решетката, сега реших да направя предницата така

Без сплитера разбира се :D Сега чакам инфо от 2-ма души които биха се заели с облепването и се надявам до 2 седмици да са го направили. :)

Това с фолио ли се постига? Има 2 коли в Плевен по същия начин направени. И двете са св. сив металик, но едната изглежда някак си по-добре направена макар и с железните джанти в момента. Аз си мислех че е отсечено с черен мат боя.

Sent from my Xperia S using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да видя снимките, но съм виждал същата гимнастика направена върху една А8-ца и не беше грозно, но си личеше, че не са го правили немци. Дано ти се получи както го искаш!

Другия път като решиш да правиш подобни подаръци ми пусни едно ЛС преди това! ;)

А ето ги тук на нормална цена! Колегата Tomoff да се не услушва: http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=156006

Не са лоши, дали на черна кола ще стоят добре,пръснати в гън метал?

http://prodavalnik.com/4br-ldzh-16-za-audi-i8796311

За тези какво мислите?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК! :zustimm: Джантите на колегата от Пазарджик,пуснати за продажба,са добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за труда да подготвиш и качиш целия мат'риал!  :zustimm:

Да се надяваме, че все още има някой екземпляри със здрави амортисьори и това подробно описание би им било от полза.

Ако на някой от "пострадалите" от проблема със счупването му се занимава да качи ремонтен DIY също ще е ценна информация!

За мен лично този амортисьор/механизъм е едно недоразумение и се радвам, че намерих начин да го премахна генерално и безвъзвратно! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спор няма - абсолютна инженерна недомислица! Да оставиш спирачен ефект от относително точно определени нютони в ръцете на гумичка, която трябва да ги осигури при температури от -20°C до +40°C и в продължение на ХХ години е някакъв ученически проект!

Ама никоя марка не е лишена от подобни изцепки ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги извинявам се че се връщам малко назад за джантите но мисля да си пръсна джантите и се чудя какъв цвят на колегата Моон ми хареса цвета как мислите такъв цвят със синя перла дали ще седи добре?

032484014.jpg

Това са джантите как мислите дали ще седи добре с този гън метал както каза колегата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така ги взех незнам какво е искал да направи няма ги и емблемките ш.бана работа сега търся каквито трябва с емблемки, а за фланци не ми трябват пак доволни излизат навън.Първоначално мислех да ги правя същия цвят със синя перла, но сега като видях на колегата, цвета ми хареса много обаче незнам дали ще седят добре тогава :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно оригиналните капачки някой ги е свил/откраднал/,ама с тея черните си е грозно.Но кой и как му харесва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимката е от далеч и ми е трудно да преценя, но точно на тази джанта са правени доста реплики през годините! Хубавото е, че разлика от ОЕМ до реплика може да се направи още на пръв поглед и точно капачката е основния белег!

ОЕМ: 

17bril.jpg

Replica:

032485297-big.jpg?r=0

Според мен джанти боядисани в цвета на автомобила почти винаги губят своята едентичност. За да седи добре една джанта трябва да има поне някакъв контраст! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mercedes капачка ли ми се привижда?

Иначе приемливо - ти трябва да прецениш според вкуса си. Направи си фотошоп "налагане" на снимка на твоята кола и ще се ориентираш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такива ли лайсни търсиш: http://www.ebay.co.uk/itm/AUDI-A3-8P-Hatchback-Interior-Black-Schwarz-Trim-Set-Door-Card-Trim-8P3867410-A-/181247697710?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a3334632e

attachicon.gif41759097_1_585x461.jpg   Как мислите ще седят на черно 8p?

Напълно прилично според мен! Кой е производителя? От тази снимка е трудно да се прецени но това мяза на 17"? 

Ако са карани на Мечок е вероятно (но не задължително) да са с централен отвор 66,5 и ще ти трябват втулки на 57,1, комплекта е около 20лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше време да открия сезон на модификации 2014 ;)  :grinsevil:

Трудно удържам на изкушенията:

ILPBR8h.jpg

Хардуерна версия 2013 с активиран

, последния софтуер и актуалните карти за 2014 + радари.

Остават обаче "довършителни работи":

• Преправяне на антенната система (RNS-E-тата са за друга система спрямо по-новите Concert/Symphony)
  • Ре-пинване на AUX входа за да работи и на RNS-Е-то 
  • Свързване на RNS-E-то с микрофона, ако искам релано да ползвам SDS-а. В момента за съжаление нямаме "чуаваемост" ;)

Основната функционалност обаче е на лице и кефи ;) За сега имах само 8GB SD-карта под ръка, но мисля, че ще побере всичките ми MP3 дискове, които имах в колата ;) 32GB ще последва също в удобен момент.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това става въпрос , но тази цена адекватна ли е ? 

moonland  каква ти беше предишната конзола ? 

Редактирано от Sc00by
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струват майка си и баща си!! За Sportback нови са по 40-50 евро парчето!! Така че не се учудвай от цената за втора ръка... съответна е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От предния пост виждам ,че навигация си сложил (или поне аз така съм разбрал ) та преди това с какво си бил ? Всичко ли смени посредата , климатроници и т.н ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали си бил с единичен или двоен дин пита най-вероятно! 

Честито! Станало е да си еВе майката, баш Идел Петрофф!  :dance:  Ей не се здържа 'начи!  :D

Те мойте нищо им няма , просто цвета не ми допада мислех нови да взимам , ама при такава цена , ще си карам с тия :D...

80 паунда за 4 лайсни и това с доставката си е почти без пари ако трябва да съм обективен! Винаги можеш да се разходиш до Порше и да видиш за к'ва цена става дума! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От предния пост виждам ,че навигация си сложил (или поне аз така съм разбрал ) та преди това с какво си бил ? Всичко ли смени посредата , климатроници и т.н ? 

Правилно си разбрал :) Преди това бях с Concert II+, нищо не съм пипал в конзолата иначе, тя си беше двоен DIN.

Честито! Станало да еВе майката, баш Идел Петрофф!   :dance:  Ей не се здържа 'начи!  :D

Мерси, абсолютен идеал Петрофф стана, истинка!  :hilezh: Не можах да се сдържа наистина :)) Ама те чакам и тебе в клубО скоро... мирише ми че няма да е след много дълго ;)  :gut:

А по-странното е, че само до преди месец-два бях на мнение че ич не ми трябва ми има по-Убави неща с приоритет. Ама и женското влияние си каза думата  ;) И като че ли ще да не съжалявам :grin: Нямах така или иначе USB или какъвто и да е друг инпут извън CD-тата и AUX-a както знаеш и сега вече се рОдих и в това отношение.

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма вариант да съжаляваш за подобна красота, че комбинирана и с функционалност! ;) 

То и на мен ич ми не требе ама мноо убаво виси и нЕма да моа се запра на дълго!  :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лайсните може да се облепят във фолио и ако го прави някой кадърен, ще стане много добре. Аз лично видях този вариант в темата за 8P от един друг колега. Иначе с тези навигации си е нож с две остриета, ако се държи на улицата, тъй че внимавайте. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм запланувал да си сложа падащ панел Сони с USB и всичко ще си е ок. На ладата си имам такъв и сега като се кача на аудито и не мога да си слушам MP3, направо откачам. Тия жичкаджиичета дето ми правиха инсталацията на ладето, ще ги накарам да нагласят всичко как си требве на черния дзвер. Все пак на кола без нищо, и то лада, изградиха цяла инсталация с колони и антени за 2 часа, па тука ли :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито и със здраве да си я караш и за напред колата! 

След две години ако е още при теб този автомобил пак ще говорим дали си е струвало или не! 

п.с. Виждаш ми се превъзбуден, поеми въздух, все пак си сложил ГИ, а не Bi-Turbo! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е чак пък превъзбуден ,просто е различно да сипеш за 20лв,а не 40лв за същия пробег!
Иначе по мой сметки горе-долу за 1 година съм на нула :D

Редактирано от apisabvgd
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за ГИ-то. Пожелавам ти да нямаш проблеми с него. И прав си. Друго си е да сложиш 20лв за същия пробег :) И според зависи колко караш и колко ти е градското и извънградското ще се избие скоро. Моята се изби за около 7000 - 7500 километра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо дребно и от мен - оригинални педали + footrest ot Audi TT. Снимката е с мизерно качество, но се вижда за какво става въпрос.  :hilezh:

И още един въпрос - гледам по чуждите форуми, че масово слагат т.н. short shifter от ТТ на Голф 4/А3.

http://www.ecstuning.com/News/MKIV_TTShortShifterKit/

Има ли някой, който да е слагал такова? Мненията, че хода на лоста се скъсява с 20-30% и доколкото разбирам тази част + пластмасата с пружината,  се слага жилото е за движението на лоста нагоре - надолу. При мен така или иначе лоста не се движи хубаво в тази посока, та може би ще пробвам да сменя това като за начало.

post-63275-0-38348300-1391496743_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеални са педалите, много добре е станало - поздравления!  :zustimm:

Имам познат със short shifter на Гоуф 4, споделял ми е , че отначало му било малко странно, но като свикнеш няма връщане назад! То веднъж придобиеш ли навик на късия ход на лоста после като се качиш на друга кола (без него) ще ти се струва много лемава!  :hilezh:

Има ги за 8Р и вероятно ще се възползвам и аз след време!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм чел за тях, но се въздържам поради немалкото, които са писали за проблеми след време... А и разликата е единствено субективна... няма да скъси 0-100 с 1 секунда :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, чак пък да има кой знае какви проблеми - конкретно в случая не става въпрос за разни рейсърски изпълнения, където хода на лоста е сантиметър нагоре-надолу и наляво-надясно.

Хората които са го сложили това пишат, че хода не се скъсява кой знае колко - малко, но достатъчно колата да стане по-приятна за каране. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...но има немалко постове за проблеми с влизането на скоростите след време, нужда от настройка и т.н. Нищо сериозно както казваш, въпросът е до колко си заслужава :) Ако си мераклия пробвай и след време драсни да кажеш :) аз съм я паркирал тая идея за момента, в който ама абсолютно нищо друго за правене не ми хрумва ;))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо дребно и от мен - оригинални педали + footrest ot Audi TT. Снимката е с мизерно качество, но се вижда за какво става въпрос.  :hilezh:

И още един въпрос - гледам по чуждите форуми, че масово слагат т.н. short shifter от ТТ на Голф 4/А3.

http://www.ecstuning.com/News/MKIV_TTShortShifterKit/

Има ли някой, който да е слагал такова? Мненията, че хода на лоста се скъсява с 20-30% и доколкото разбирам тази част + пластмасата с пружината,  се слага жилото е за движението на лоста нагоре - надолу. При мен така или иначе лоста не се движи хубаво в тази посока, та може би ще пробвам да сменя това като за начало.

Колега, целите педали ли се сменят или само горната част е възможно да се откачи? :gruebel:

Също и за footrest-а - залепва ли е или има някакви крепежни елементи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За спирачката и съединителя се магат оригиналните черни гумички. Това става като се подпъхне една права отверка  (по-възможност къса) в задната част между самия педал и гумата. 

За газта само нахлузваш новата отгоре. И един съвет към тези, които са решили да слагат такива - старите гумички са на по Х години, така че са се втърдили зверски и изкарването е трудно. За това или правете това когато не е студено, или когато сте карали колата преди това - от топлото гумите се поразмекват и излизат доста по-лесно.

Тук можеш да видиш и малко снимков материал.

Относно фоотреста - оригиналния се сваля по следния начин:

Маха се ръчката за отваряне на предния капак и се освобождава жилото (2 винта на самата ръчка са и се виждат). След това се сваля и пласмасата ,която е между вътрешния праг и самия footrest - 1 щипка при прага и 1 винт в часта, където е ръчката. Това става с малко напъване като внимаваш да не счупиш осоновата на щипката.

След това вече спокойно махаш самия фоотрест - има само един винт в горната му част, след развиване го плъзгаш нагоре, за да се освободи от щипките. 

Новия от ТТ реално се състои от 3 части - обикновен фоотрест от Golf 4, върху който се слага гумената лента и върху нея лъскавата част. Слага се като оригиналния от 8Л - просто слагаш трите части една върху друга, напасваш и сглобяваш. Нищо не се реже, пробива и т.н.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осветление на задния номер

Доста често има въпроси относно плафоните над задния рег. номер на A3 8P(A), за това ето и обобщение на най-съществената информация по темата.

Плафоните са два и оригинално изглеждат така:

m8e6.jpg

Крушката е стандартна C5W 12V.

Поставянето на LED води до активация на сигнализация за изгоряла крушка на таблото, тъй като плафоните над задния номер се следят от диагностичната система. Вариантите това да се избегне са общо казано 3:

1-ви вариант: Каквито и да е LED "крушки", към които се закачат съответни резистори за да се симулира същото (или сходно) съпротивление като обикновени крушки. (Внимание с високата темп. която развиват резисторите!!) Лично мнение - освен ако не не се вземат наистина качествени LED-ове, не си заслужава труда и риска, резисторите наистина греят доста, а който е имал вземане-даване с евтини LED знае в какви нюанси светят и колко време издържат преди да стане дискотека...!

2-ри вариант: LED "крушки", които фабрично са със съответния резистор. Често ги наричат "CANBUS", "CAN-BUS", "CAN BUS", но всъщност в тях няма нищо CAN-BUS-овско извън резистор, често със съответно охладително / термо-проводимо тяло.

Пример:

xey4.jpg

Определено за предпочитане пред вариант 1, но отново има евтини боклуци, които могат да създадат проблеми или просто светят отвратително.

3-ти вариант: Какъвто и да е LED, като контролът над плафоните над рег. номер се изключва софтуерно и така отпада проблемът със сигнализацията на таблото. Дали това е възможно въобще и дали директно или след ъпдейт зависи изцяло от софтуерната версия на контролера, което пък до голяма степен зависи и от модел-годината на автомобила. Като правило това е възможно едва от МГ2010.

Към вариант 1 и вариант 3 влиза и най-качественото по отношение на цвят и интензивност на светлината, разпръскване и дълготрайност на живот решение - оригинални LED плафони от Audi (които не се предлагат от завода конкретно за A3, но за други модели и са напълно съвместими). Сменят се не само крушките, а целите плафони и изглеждат така:

4h09430214h0943022.jpg

До МГ2010 би трябвало да работят и без грешка на таблото, а ако такава се появи, то тя е често резултат от лош контакт между пластините на новите плафони. Помага леко изкривяване в правилната посока преди монтаж. 

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За спирачката и съединителя се магат оригиналните черни гумички. Това става като се подпъхне една права отверка  (по-възможност къса) в задната част между самия педал и гумата. 
За газта само нахлузваш новата отгоре. И един съвет към тези, които са решили да слагат такива - старите гумички са на по Х години, така че са се втърдили зверски и изкарването е трудно. За това или правете това когато не е студено, или когато сте карали колата преди това - от топлото гумите се поразмекват и излизат доста по-лесно.
Тук можеш да видиш и малко снимков материал.

Относно фоотреста - оригиналния се сваля по следния начин:
Маха се ръчката за отваряне на предния капак и се освобождава жилото (2 винта на самата ръчка са и се виждат). След това се сваля и пласмасата ,която е между вътрешния праг и самия footrest - 1 щипка при прага и 1 винт в часта, където е ръчката. Това става с малко напъване като внимаваш да не счупиш осоновата на щипката.
След това вече спокойно махаш самия фоотрест - има само един винт в горната му част, след развиване го плъзгаш нагоре, за да се освободи от щипките. 
Новия от ТТ реално се състои от 3 части - обикновен фоотрест от Golf 4, върху който се слага гумената лента и върху нея лъскавата част. Слага се като оригиналния от 8Л - просто слагаш трите части една върху друга, напасваш и сглобяваш. Нищо не се реже, пробива и т.н.

Много благодаря за изчерпателния отговор колега. :flehan::respekt:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, ето го резултата от модификацията днес ( фолио и хром за решетката, да изглежда като Single-Frame).  :bia:  Надявам се, че ви харесва. На мен ми допада, но ще доизпипаме някои детайли следващата седмица. :)

Редактирано от TeRRaNoiD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...но има немалко постове за проблеми с влизането на скоростите след време, нужда от настройка и т.н. Нищо сериозно както казваш, въпросът е до колко си заслужава :) Ако си мераклия пробвай и след време драсни да кажеш :) аз съм я паркирал тая идея за момента, в който ама абсолютно нищо друго за правене не ми хрумва ;))

Днес сложих новия шифтър, който е от вида като на линка по горе - парт номерата са 8N0711046 или 8N0711051A. За съжаление обаче не успях да направя снимки на процеса.

Като цяло слагането/свалянето не е нещо сложно - сваля се кутията на въздушния филтър за по-добър достъп, разкачат се жилата на скоростите, освобождава се една контра и има една гайка 13мм за развиване. Слането по обратния ред, обаче като се вземе предвид регулировката на жилата, която може да дойде малко тегава на моменти. 

Иначе като цяло хода на лоста се скъси, на този етап при 1/3/5 се усеша най добре, 2/4 не чак толкова. Но това е въпрос на регулировка, която мисля да правя по-натам, заедно със смяна на малко пластмасови елементи по шифтера (днес намерих две пукнати втулки, поизносен плъзгач, но нищо фрапантно.) И най-важното е, че вече скоростите влизат доста леко и без никакво усилие, карах колата 20тина км, доста по-добре от преди е.

Редактирано от lowforce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито! Нормално е скоростите да си влизат леко и без проблеми. С новият шифтър се скъсява рамото и така се увеличава приложената сила следователно е нужно още по малко усилие!  :zustimm:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

post-83336-0-78750200-1391942382_thumb.j

Хора искам да си направя решетката цяла като на колегата горе.дали ще се получи добре? Някой знае ли в София къде и кой прави такава процедура?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хромираните лайсни според мен както сме коментирали и назад в темата са важни за контраста спрямо цвета на колата. На сива или черна кола според мен са неизбежни и по-добре с тях от колкото без. Иначе се губи изцяло контраста и съответно смисъла. Ама това е лично мнение разбира се - въпрос на вкус :)

Ще се радвам от любопитство, а и в полза на следващите, да постнете по-детайлни и качествени снимките на направеното.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На черна броня, не знам как ще постигнеш ефекта който търсиш. Трябва само да лепнеш 2 хром лайсни на каналите отстрани и си готов. Аз лично не харесвам такива изпълнения. Или си стойте с оригиналната броня, която си е достатъчно добре изглеждаща или си вземете фейслифтовата и направете нужните намеси, за да пасне както трябва! Ако ви харесва повече това преправяне, действайте. Но ако си мислите, че ще докарате вида на фейслифтовата и ще заблудите някой, нЕма да го бъде...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на мнение, че или се сменят броня(заедно с решетката), калници и капак или се седи с оригиналната. Тази интервенция колкото и добре да се е получила в случая на колегата на мен лично не ми харесва никак :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги на някой да му се намира лостче за темпомат за А3 8P? Решил съм да си слагам темпомат и сега търся предложения за лостче ... ако не намеря от някой тук направо ново мисля да взема. Процедурата ше се прави в Пазарджик, а човека, който ще я прави /тошков/ се справял перфектно та мисля и аз да му се доверя.

На един колега с А3 8L е станало мн добре.. Та той ме зариби :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някакси смяна на толкова неща заради една решетка не ми е по джоба.А иначе идеята ми е следната:

1во: оригинал: post-83336-0-96011800-1391967969_thumb.j

2ра стъпка:затъмняване на хром лайсната на горната решетка с фолио,което винаги може да се махне: post-83336-0-70531000-1391968028_thumb.j

3та стъпка: Добавяне на 2 хром лайсни за да се получи ефекта с цялата решетка,проблема е,че не знам от къде да си ги набавя и как точно да ги закрепя: post-83336-0-58572200-1391968088_thumb.j

Ако не се получи приятно и не груба селщина винаги мога да го махна,не е като да няма връщане назад.Просто не ми се сменят толкова неща заради 2 лайсни.Иначе и аз не обичам кич и мега тунери.Просто ще пробвам да го направя фино и небиещо на око. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето така изглежда на светло, на живо е по-добре. Ако не издържи дълго време така, ще сменя цялата предница, но няма да е сега. Сега ще сменям гарнитура на главата, главата ще я пратя да я снимат да видим дали е спукана, след това джанти и гуми, след това навигация и мулти волан :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tomoff, мисля, че със стъпка 2 всичко заспива. Но в случая пробвай с лепящи се лайсни, но те винаги ще са по- напред от решетките, както се вижда горе. Поне разхода ще ти е до 10лв. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TeRRaNoiD според мен е станало наистина много добре разбира се отчитайки, че няма как да стане като оригинала. Много по-добре от това не мисля, че може да се получи извън генералното решение.  :zustimm: 

И браво за плановете за напред ;) Явно си от "наща" порода :hilezh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И докато сме все още на темата, едно лювопитно фото за всички които се чудят колко е по разлиен завършека на капака от разделена към цяла решетка!

032579404-big.jpg?r=0

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За капака има 2 варианта:

- лека намеса отпред (вижда се какво трябва да стане)

- още малко пара за оригинален за тази броня...

А може и да се кара така, ще има по- добро директно охлаждане на мотора (ако махнете и кората отдолу :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе това не е работа - стъпва и върху фаровете и върху бронята, не следва въобще линиите на бронята.... :flop: ! 

И все пак седи по-добре от такава броня сложена на 8L де ... там е вече абсолютна Пернишка пародия (имаше колега тук във форума с такова творение... нищо лично ама ... )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко може да се направи стига бюджета да го позволява! Болна тема е, че българина е свикнал да еВе дявола във въздуха и от там тръгва и легендарния пернишки тунек, Боже опази! 

И все пак седи по-добре от такава броня сложена на 8L де ... там е вече абсолютна Пернишка пародия (имаше колега тук във форума с такова творение... нищо лично ама ... )

Сещам се за какво става дума, но там май е направо отливка имитираща 8Р броня, ама все тая, седи неадекватно! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В тази връзка някой може ли да даде конкретни цени на калници, капак и броня + решетка. До колкото знам и гредата под бронята трябва да се сменя или донагажда нещо. Аз не мисля да я правя тази конверсия, но все пак ми е интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старите А3-ки с цяла решетка са ужасия, но онзи ден видях А8 D2 с цяла решетка.....по-грозно от волга беше направо нещо страшно....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да благодаря на колегата Moonland за отделеното време и споделената информация.Става въпрос за амбиентното осветление на горния плафон.Понеже моята 8p е без светлинен пакет плафона ми горе беше възможно най-простия с едно копче,а ефекта от това осветление доста ме радва.Неговата препоръка беше или да заменя плафона с готово такова или да го направя сам,като при втория вариант се иска малко фантазия и умения,които аз може би нямам :D.Та направо реших да подменям целия плафон.За щастие попаднах на колегата с темата за качествените части втора употреба Георги.Момчето се оказа супер коректно и занапред също ще го търся за разни неща.Плафона беше в перфектно състояние дори в по добро от моето.Смених го и в момента си имам чисто нов плафон с амбиентно осветление и допълнително 2 лампи за "четене в колата". Ще приложа и снимков матРиал от резултата.

Без амби:post-83336-0-04745800-1392144421_thumb.j

Със амби : post-83336-0-01621900-1392144444_thumb.j post-83336-0-58245400-1392144453_thumb.j post-83336-0-23293500-1392144465_thumb.j

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще го снимам как изглежда на светло самия плафон ,сега се сетих,че дори има и една подсветка в жълто като включиш на контакт "airbag off" мисля,че беше седи 2-3 секунди и спира.Придава вид се едно има и електроника на тавана израдва ме :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...че дори има и една подсветка в жълто като включиш на контакт "airbag off" мисля,че беше седи 2-3 секунди и спира...

Задължително дай фотка на т'ва нЯщо, че хич не ми е ясно за к'во иде реч!? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи това са снимки от нета,но:

стария ми плафон:post-83336-0-33779100-1392148115_thumb.j

Новия ми е същия като този но има на отбелязаното на снимката не съм сигурен пак повтарям утре ще го снимам по спомен съм го отбелязал едно с прозрачно надпис airbag off с готин шрифт надпис(поне на мен ми харесва).Като дам на контакт или като включа габарита светва за 2-3 секунди и после се маха в жълто светва:post-83336-0-48241400-1392148266_thumb.j

МИСЛЯ,че пишеше  Passanger airbag off!  Но за да спра да гадая и да флудя темата утре просто ще снимам. :)

Редактирано от Tomoff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това е странното - този надпис/сигнализация при A3 8P е на капаче някъде до копчето за аварийните по принцип. Не знам дали това важи за вс. моделгодини или само за преди/след фейслифт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно ми е за коя сигнализация става дума, но при мен я няма нито до авариините нито на плафона горе. Даже сефте чувам за каквато и д а е индикация на плафона и затова ми се ще да видя снимка!

п.с. Има нещо гнило тук обаче! Как стария плафон не е имал , а новия има, че и работеща? От каде взима сигнал? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра е - ключе за изкл. на пасажерския еърбег, към което върви и сигнализацията.

Но по принцип е тук/това:

0aiO668.jpg

Редактирано от Moonland
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок, явно при мен липсва тази екстра, то и за какво ми!? Никога не бих си сложил столчето на детето на предна пасажерска седална така или иначе! 

Томофф при тем има ли я оригинално тази екстра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен я няма ;) Мисля върви единствено ако е поръчан ISOFIX и за предната седалка. 

Може да се добави като екстра на преди фейслифт моделите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как стария плафон не е имал , а новия има, че и работеща? От каде взима сигнал? 

Обикновено, на подобни аксесоари им е пуснат предварителен сигнал, точно за подобни случаи, ако решиш да минеш на по- високо ниво оборудване и всичко си работи ок. И в предишни коли, където да речем съм имал конзола само с часовник, слагам борд комп и всичко си работи. Просто излиза със по- ниско ниво на оборудване, а кабеляците няма сметка да са различни, всичко е едно в такъв тип аксесоари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен в случая не става дума за това обаче, а просто за начален чек на сигнализацията при подаване на ток, на която иначе и липсва сигнал да я подкара по предназначение. Остава мистерия за мен обаче какво прави тази сигнализация там... Да не е от хамериканска А3-ка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
  • Create New...