leo Публикувано 3 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 3 Ноември 2010 (Редактирано) За прословутият проблем с имобилайзера изразяващ се в това колата след запалване веднага да угасне и на таблото да светне символа с количка и ключ в нея.Необходими инструменти: - Торкс (звезда) Т30*- Чашка (камък) 24* и удължител- Кръстата отверка по възможност с тънко и дълго стебло- Шестограм 4 или 5 мм. беше* - Възможни са разлики при други модели на воланите.Работа за около 20 мин.ВНИМАНИЕ!!! Преди да започнете работа откачете "+" на акумулатора!Започваме с отвиването на болтовете зад волана за да свалим AIR BAG-a с торкс Т30След това сваляте буксата на AIR BAG-a Приготвяте чашка 24 за да отвиете гайката която държи волана. За по лесно заключете волана и си вземете хубаво рамо за да стане по лесно. Следва да отбележите с молив или маркер или нещо друго положението в което е волана за да не се изкриви при слагането му обратно.Следва да отвиете трите болтчета посочени със стрелкии двата болта отдолу на долния капаккакто и шестограмния болтРазделяте двата капака (в задния край на капаците имат чопчета и внимавайте да не ги счупите)и вече виждаве буксата и антената на имобилайзератя се изважда като с нещо остро мъничко се натисте чопчето посочено с червена стрелка и едновременно с това се дърпа буксата. Със зелена стрелка съм посочил подложка която съм сложил под буксата за да не хлабчи антената на имобилайзера.Отваряте буксата на имобилайзера като чекмедже изваждате клемите една по една за да не им смените местата и притиснете показаната със стрелка пластинка за да се стегне и да контактува по-хубаво взимате една безопасна игла и почиствате Сглобявате всичко по обратния ред. Успех на всички и работете внимателно! Ето и в DOC вариантImobilaizar_po4istvane.doc Редактирано 3 Ноември 2010 от leo 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gemballa.bg Публикувано 3 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 3 Ноември 2010 (Редактирано) Страхотна тема! Само да добавя, че имам съмнение, че при слаб акумулатор е възможно да имате проблем с имобилайзера, изразяващ се по същият начин. Редактирано 3 Ноември 2010 от gemballa.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 3 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 3 Ноември 2010 Материала е доста добър и колегата заслужава аплодисменти.Хвала на таквиз люде кат leo . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 3 Ноември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 3 Ноември 2010 Благодаря колега! Твоята тема за термометъра също ми свърши доста добра работа Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
paparak Публикувано 5 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 5 Ноември 2010 Браво за темата! Евала на обяснението и работата. Голямо старание Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stangata Публикувано 9 Декември 2010 Доклад Share Публикувано 9 Декември 2010 колега задължително ли е свалянето на воланът Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobi 123 Публикувано 9 Декември 2010 Доклад Share Публикувано 9 Декември 2010 Браво колега.Супер тема и полезна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 11 Април 2011 Автор Доклад Share Публикувано 11 Април 2011 Получих запитване от няколко колеги дали е задължително свалянето на волана за да може да се изчисти буксата. Отговора е ДА! Поради трите болта на снимка 5 които са зад волана и начина на сваляне на долния капак на снимка 9. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepesound Публикувано 17 Април 2011 Доклад Share Публикувано 17 Април 2011 браво колега Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
K&K quatro Публикувано 18 Април 2011 Доклад Share Публикувано 18 Април 2011 Срахотно обеснение! Поздрвления колега, най неукия би се справил след таъв снимков материал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tushee Публикувано 25 Юни 2011 Доклад Share Публикувано 25 Юни 2011 Е Е Е, супер си. Много БЛАГОДАРЯ за подробните снимки. Направих процедурата и стана чудесно.Засега работи перфектно. От година и нагоре карах с този проблем, всеки път преди палене се моля " хайде сега от първия път, моля ти се, айде от втория......от третия..."Отне ми малко повече от 20 мин. но защото болтовете ме измъчиха малко.Още веднъж Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanislav85 Публикувано 17 Август 2011 Доклад Share Публикувано 17 Август 2011 Колеги и аз направих процедурата, и о радост!!! сега пали без проблем Благодаря много! Само да вметна, че при мен освен кабела за бег-а имаше още 2 тънки кабелчета (кафяво и черно) които не разбрах как се разкачат от волана, та затова трябваше да го придържам Не е голяма болка, но ако някой може да покаже как става и това Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 17 Август 2011 Автор Доклад Share Публикувано 17 Август 2011 Радвам се, че си се справил колега и е проработило всичко. За тези двата кабела дето говориш при пациента на който чистих буксата бяха отрязани и за това не им обърнах внимание. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
todorhh Публикувано 14 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 14 Септември 2011 сърдечни благодарности на колегата за прекрасната тема... Да е жив и здрав .... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ikan Публикувано 21 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 21 Септември 2011 (Редактирано) Определено е по-добре темите да са с повече снимки, така стават по-прегледни. Ето някоя снимка и от моя ремонт ( за жалост аз изгубих емобилайзера). При мен проблема продължаваше с времето.П.п. В червено съм означил положението на болтовете. (Да се види по самата кора, тези които се намират отдолу на волана и в страни към радиото). И благодаря на колегата Лео, че се е захванал да качи снимки + обяснения в темата! Редактирано 21 Септември 2011 от ikan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 22 Септември 2011 Автор Доклад Share Публикувано 22 Септември 2011 Само да вмъкна, че тези пластмаси които си отбелязал при "ремонта" на имобилайзера не е необходимо да се свалят. Свалянето им е излишно и може да ти донесе ядове, особено тази рамка която остава под волана, държаща се на 2 болта и много крехка. В повечето случаи с времето от затягането и се напуква и се чупи при едно развиване и завиване наболта и после лепило, ала бала и т.н. Достатъчно е само волана и капаците над и под него. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ikan Публикувано 24 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 24 Септември 2011 (Редактирано) Да наистина е така колега! При мен пластмасите бяха толкова яко стегнати, че ми се стори, че има болтове или пластини, които придържат долната част на капака. Иначе браво за темата, опитах се само да помогна, а не да умаловажавам труда Ви. Eто снимката, на която съм забравил да отбележа дупките:Относно моята ситуация ще дам обяснение:При мен въпреки всичко си остана проблема и затова се наложи да "излъжа" колата,че емобилайзера работи и тя да пали нормално. За 70Лв. ми направиха платка, която създава тази илюзия с прекъсвач, който служи за нормално протичане на проверка с ваком. При стартиране на теста го включвам и всичко си тече нормално без проблем (изключение кода с емобилайзера). Той винаго дава error. За съжаление така се получи. Много внимавайте, как огъвеате и поставяте елементите в обратното им положение при монтаж или демонтаж. За да не Ви се налага да давате грешни пари за нови части или "модификации". Успех с начинанието колеги ! Редактирано 24 Септември 2011 от ikan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tqnata78 Публикувано 9 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 9 Октомври 2011 Другата седмица ще пробвам и аз,понякога ми е идвало да изкъртя имобилайзера от яд че не пали.Благодаря на колегите който показват на такива като мен,как да си решат проблемите без пари Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi_k Публикувано 10 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 10 Октомври 2011 Аз също имах проблем с антената на имобилайзера,запалва и веднага изгасва.Направих това което е написал колегата Leo и вече нямам проблеми с паленето.Хиляди благодарности Leo за нагледната тема,благодарение на теб си реших проблема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 11 Октомври 2011 Автор Доклад Share Публикувано 11 Октомври 2011 Това да се чува Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hun Публикувано 25 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2011 А за добро утро днес не успях да запаля. Въпроса ми дали процедурата е подобна за А3, също така нормално ли е да ми свети чек лампичката на таблото (тази с количката). Симптомите са същите, пали и гасне на момента. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 25 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2011 Може да е нещо по дебитомера... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 25 Октомври 2011 Автор Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2011 Предполаам на 95% е същото и за А3. Разглабянето е различно иначе почистването на буксата е едно и също. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hun Публикувано 26 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2011 (Редактирано) Така за сега при А 3 няма никаква разлика освен един болт. На снимката където са посочени 3 болта след като свалим волана при мен са 2. Да ама имам проблем с изваждането на буксата снимка 11 май беше. Там където трябва да бутнем с нещо остро. Колега Лео били споделил какво използва за за да бутнеш чопчето и колко смело (силно) мога да дърпам и бутам. В колата стана като в час по шев и кройка - игли, шишове, куки и тн. , но не успях да го изкарам. Оставям го за утре, че се и смрачи. Редактирано 26 Октомври 2011 от Hun Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 27 Октомври 2011 Автор Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2011 Да така е. Чопчето е малко и чепато. Опитай с права тънковърха отверка да подпъхнеш и ползвайки я като лост да измъкнеш буксата. Може да си помагаш като едновременно с това дърпаш и кабелите на буксата, но внимателно с усет да не ги скъсаш. Пиши после какво си свършил.Успех! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hun Публикувано 27 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2011 Така проблема е разрешен, коалата пали та дрънка,сега трябва да разбера какво дрънка . Процедурата както споменаха горе при А3 98 г. е същата освен един болт. Мерси Лео, тази тема спести на много хора, много проблеми . Реално сега като се замислих колата си е давала признаци, че ще ми направи тази глупост. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 27 Октомври 2011 Автор Доклад Share Публикувано 27 Октомври 2011 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koceto84 Публикувано 27 Януари 2012 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2012 колеги много благодарч за снимковия материал и за подробното обяснениено аз имам друг проблем сас свалянето на волана в какво се обеснява тои някой от предишните собственици се е правил на майстор и е развалил главите на 2-та болта които даржат аирбега ако можезащ да ми кажете по какъв друг начин да сваля волана защото такане мога да достигна до имобилайзера Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tqnata78 Публикувано 14 Април 2012 Доклад Share Публикувано 14 Април 2012 Благодарско на колегата за показания снимков материал само да кажа че при мен на снимка 1 не бяха 2 звезди а два шестограма Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 24 Май 2012 Доклад Share Публикувано 24 Май 2012 По този начин е захванат волана при А3 2001г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
e2x100 Публикувано 9 Юни 2012 Доклад Share Публикувано 9 Юни 2012 По този начин е захванат волана при А3 2001г.И при моето А3 98 г. се оказа Т 55 на волана. Буксата ми се опъна - не можах да я извадя. Напръсках яко с електроклин размърдах я доколкото можах и се надявам да се е оправило. В смисъл колата го правеше от време на време. Ще я следя. Остана ми обаче да свети лампата на еарбега три пъти разглобявах и проверявах буксите махах акумулатора - все тая. Дали защото я покарах малко без еърбега - докато наглася волана (беше си изместен отпреди) - незнам. Утре пак ще се разглобява. На А3 98 г. под волана е малко по особенно има една въртящ се пластмасов кръг и някакво чопче с пружинка на което забравих да обърна внимание когато сглобявах, може и да съм прецакал нещо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
joro09 Публикувано 10 Юни 2012 Доклад Share Публикувано 10 Юни 2012 За да изгасне лампата на еър бега грешката трябва да се изчисти,а този пластмасов кръг мисля че е за мигачите-при изправяне на волана след завой да се изключат! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
olmo Публикувано 29 Юни 2012 Доклад Share Публикувано 29 Юни 2012 някой може ли да каже тези 2та кабела за антената на имобилайзера на къде отиват в платка на имобилайзера или в екуто на двигателя? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
avirex_2 Публикувано 19 Август 2012 Доклад Share Публикувано 19 Август 2012 Благодаря, оправих си големия проблем. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
aleksei chapov Публикувано 12 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 12 Януари 2013 Колеги и аз направих процедурата,сега пали без проблем. Благодаря много! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bibby7919 Публикувано 17 Януари 2013 Доклад Share Публикувано 17 Януари 2013 Здравейте,аз имах същия проблем,но при мен се оправи без да разглобявам волана.Оказа се,че акомулатора ми е за сняна веднага след като сложих новия се оправи.Вече 4 месеца не сам имала проблеми,а преди това ми правеше този проблем 4-5 пъти дневно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkEnthusiasm Публикувано 25 Март 2013 Доклад Share Публикувано 25 Март 2013 Извинете само да попитам от къде мога да си набавя този камък/чашка *24(проблемът е още по-голям защото се намирам във Франция , а колата не ще да пали)? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi_k Публикувано 26 Март 2013 Доклад Share Публикувано 26 Март 2013 Това е камък от гедоре.Ако нямаш гедоре купи само камъка,но трябва да имаш инструмент на който да го сложиш,или нещо квадратно,което да влезне в камъка и с ключ да се развие гайката на волана. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkEnthusiasm Публикувано 26 Март 2013 Доклад Share Публикувано 26 Март 2013 (Редактирано) Това ми е ясно(имам гедоре) пробремът ми е че не мога да намеря въпросния камък 24... Редактирано 26 Март 2013 от VBI Цитиране на предходен пост! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DarkEnthusiasm Публикувано 29 Март 2013 Доклад Share Публикувано 29 Март 2013 (Редактирано) Ъм , колеги , как точно се вадят тези клеми - дърпат ли се , бутат ли се , че черното кабелче малко излезе , опитвайки се да извадя буксата...Иначе свалих волана и без въпросния камък , става и със шестограм Става въпрос за а3 2002-ра Редактирано 29 Март 2013 от DarkEnthusiasm Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
spookss Публикувано 22 Май 2013 Доклад Share Публикувано 22 Май 2013 Аз имам същия проблем.Имам авариен код за палене от 4 цифри и пали без проблем днес с него но на 4-тото запалване след това го блокирах нещо явно и ми изписа ФАЛИД. Колата умря в гаража тотално. Извадих клемата на +са и я зарязах. След 4-5 часа отидох сложих клемата и запали.,...Налага ми се супер спешно да патувам след час на 400 км и ще се моля да нямам отново този проблем , защото явно блокирах и аварийния код. При първа възможност ще направя интервенцията описана в този пост. Предварително искам да изкажа голямо благодарско на автора , защото така наречените автоключари ще ми вземат една 100-чка на мига. Дано избегна този момент все пак ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Zagorka1 Публикувано 26 Май 2013 Доклад Share Публикувано 26 Май 2013 (Редактирано) i az q napravih procedurata i za sega nqma problem dano sam se spravil blagodarq za poleznata informaciq i za dobroto obqsnenie Редактирано 27 Май 2013 от VBI Писането на кирилица е задължително! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ss_sto Публикувано 17 Август 2013 Доклад Share Публикувано 17 Август 2013 Здравейте, колеги! Аз имам проблем със запалването, който обаче е малко по-различен - колата изобщо не пали, няма дори ток на таблото (не свети нито една лампа и не прави самодиагностика). След големи мъки и непрекъснато заключване и отключване с дистанционното...решава да запали...абе с една дума - пълно тото Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели как го е решил! Благодаря предварително! P.S. Машината ми е А4 Б5 1.9 ТДИ фейслифта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi_k Публикувано 17 Август 2013 Доклад Share Публикувано 17 Август 2013 Провери и почисти клемните обувки на акумулатора,и всички силови връзки(акум.-шаси и акум.-клемно табло).Аз мисля че някъде има окислена или хлабава връзка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
СТОЯН ИВАНОВ Публикувано 23 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 23 Януари 2014 Здравейте!И аз днес реших да си поиграя малко че ми правеше проблеми.и след сглобяването,ми свети лампата за AIR BAG,пробвах да махна клемата(плюса) стоя така колата 2 часа и я поставих и пак си свети.НЕЗНАМ какво да направя.да не би да го отчело като грешка,и да трябва да го закача за изчистване Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
becinko Публикувано 23 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 23 Януари 2014 Единствения вариант е закачане с ВАГКОМ и изчистване на грешката, виж някой колега от Пловдив може да ти съдейства, че да дадеш 20-30лв. за едната грешка... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
СТОЯН ИВАНОВ Публикувано 23 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 23 Януари 2014 мерси за информацията колега,имам тук един комшия който ми е колега има ВАГКОМ и ще го питам да видя какво ще каже Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfa Публикувано 24 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2014 Привет колеги , простете за лекото отклонение от темата но имобилайзера на А6 С5 98г без ФИС къде се намира ,понеже искам да сменям таблото заради зумера но едно приятелче ми каза че е в таблото и ако го сменя няма да пали с новото табло каква е процедурата . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi_k Публикувано 24 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2014 Колега смени само зумера,защо ще сменяш цяло табло за един зумер.Даже имаше някъде тема,как се сменя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 24 Януари 2014 Автор Доклад Share Публикувано 24 Януари 2014 Ето я темата, но снимките нещо ги няма!?!http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=115613На който му трябват снимките да каже да му ги пратя на мейл. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
golfa Публикувано 24 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 24 Януари 2014 Чел сам я темата но моя е с 4 крачета ,даже си купих два обикновени зумера ма като ми обясниха ,че трябвало да се проследяват сигналите с вакком и ,че било играчка и като ми казаха за капак какво ще ми струва ме разубедиха а пък излизат табла на оферта близка до тази на която ми обявиха за присаждане ,ровил съм се в нета да търся нов или 2 ръка но греда нов с 4 пина не открих пък 2 ръка никой не му се разваляше цяло табло заради зумер.ЛЕО респект батка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 25 Януари 2014 Автор Доклад Share Публикувано 25 Януари 2014 Няма и да намериш такъв с 4 крачета. Това си е обикновен говорител който има 2х2 паралелни края. С други думи запояват се краищата на говорителчето на тези 2 шини да ги наречем и работата пак става. Ако вече ти не се наемаш да направиш тази процедура или това е друг въпрос. Имай в предвид, че ако смениш таблото може да има нужда от обучение на новото табло или на ключа по таблото и това пак ще си ти струва време и пари. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MarioAlekov Публикувано 24 Март 2014 Доклад Share Публикувано 24 Март 2014 аз също имам тоз проблем с имобилайзера... само че немога да видя снимките които са зложени за пример за да видя кое как е точно и кое се маха да необъркам (нов шофер съм с пък и имам Audi A4 B5 1.8 125кончета от 2 седмици ... и несъм в час мн.мн.) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 24 Март 2014 Автор Доклад Share Публикувано 24 Март 2014 На първата сраница след снимките в края на темата има прикачен документ който може да си изтеглите и там да видите снимките. Документа е копие на темата! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
marrio Публикувано 27 Март 2014 Доклад Share Публикувано 27 Март 2014 и аз го направих действа!!! ЕВАЛА Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
angeto93 a4 Публикувано 30 Април 2014 Доклад Share Публикувано 30 Април 2014 И при мен го има същия проблем и мисля утре и аз да пробвам но имам вапроси. Защо не мога да видя снимките ? И ако искарам "+" на акумулатора след това компа няма ли да се побарка ? :unsure: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 1 Май 2014 Автор Доклад Share Публикувано 1 Май 2014 Снимките са се прецакали нещо. Под първият пост със снимките има текстов документ който е копие на темата. Изтегляте го и си го гледкате.За + нищо няма да му стане на компа, най много радиото, ако е оригиналното да се кодира или да ти се загубят станциите на радиото. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
angeto93 a4 Публикувано 2 Май 2014 Доклад Share Публикувано 2 Май 2014 Колега мн ти благодаря свърших цялата , процедура както си описал и съм мн доволен всичко е на 6 бъди жив и здрав за подробната информация и за целия труд който си положил Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 5 Май 2014 Автор Доклад Share Публикувано 5 Май 2014 Радвам се, че съм ти бил от полза. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shturshel Публикувано 8 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 8 Юли 2014 (Редактирано) Здравеите днес тръгнах и аз да си "решавам" пустия проблем и стигнах дова че с триста зора отвих единия полт на аер бега, като счубих и една отверка. Като дойде рет на другия се чуби звездата(Т30) в другия. ПОТРЕС! И дотам, завих си предния и токос.Ако някой има нещо на ум да сподели. А менжду другото трябва ли да имам втори капак на филтъра за купето ( А4/Б5 1.9тди) не става въпрос за пнази пласт маса от горе. Редактирано 8 Юли 2014 от shturshel Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 8 Юли 2014 Автор Доклад Share Публикувано 8 Юли 2014 Да, така е с тези болтове. И аз счупих на една кола така торкса понеже беше много здраво завит. Малко кофти се развиват наистина. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shturshel Публикувано 8 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 8 Юли 2014 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!Някакви съвети колега? Че тъкмо намерих човек който да ми тапицира волана и други дреболии по колата. А и този имобилайзер голямо дърво . В някои случай ми отнема повече време да за паля, от колкото да стигна до центъра на Варна . Вече си мисля да си намеря друг волан, ножа на стария, и така . Редактирано 8 Юли 2014 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 9 Юли 2014 Автор Доклад Share Публикувано 9 Юли 2014 Решението е як торкс и това е. Ако може да чукнеш по болта както е вкаран торкса има повечко шанс да отпусне иначе си е мъка. Чупиш някоя друга звезда и се отвива. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shturshel Публикувано 9 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 9 Юли 2014 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!Благодаря за отговора, но проблема е там че парчето от бита се е заклинило в болта. Вече си мисля че спасението нов волан, като стария се разпаря и се реже болта. Редактирано 10 Юли 2014 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VBI Публикувано 10 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 10 Юли 2014 Опитай да извадиш парчето с магнит - повечето пъти излиза без проблеми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shturshel Публикувано 10 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 10 Юли 2014 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!Ще се наложи да срежа кожата отзад май. А ми се струва че бая се е вклинил. Редактирано 10 Юли 2014 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 10 Юли 2014 Автор Доклад Share Публикувано 10 Юли 2014 Тоя накрайник много кашкавален бре. Вземи някой по истински да е твърд и като го напънеш да се чупи направо а не да се усуква като макарон. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
i0rdan Публикувано 29 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 29 Юли 2014 Хора, тая тема е старичка, ама опитах да приложа написаното и стигнах до втория болт за сваляне на airbag-а. Не успях да го развия тъй като беше заял и по никакъв начин не можах да го отвия. Пробвах с WD и не стана. Накрая това WD го ползвах и пръснах в ключалката и от там излезе доста чернотия. Възможно ли е да съм го оправил така... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shturshel Публикувано 30 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 30 Юли 2014 (Редактирано) Цитиране на предходен пост!Не знам да ли си прочел за моите неволи? Ако не си счупил някой бит в болта и не става да изкараш парчето, (както се случи при мене) правиш следното: Взимаш една по-корава тресчотка + един адаптор за по-малки торксове и лекинко напъваш. Един път на ляво един път на дясно, и така докато не усетиш че Проклетията се е разхлабила. А торксовете задължително да са качествени, за да не изпаднеш в моята ситуация.Един въпрос: Защо си пръскал "ключалката" и за коя ключалка става реч? Успех с начинанието! Редактирано 31 Юли 2014 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
i0rdan Публикувано 30 Юли 2014 Доклад Share Публикувано 30 Юли 2014 Е там където се пъха ключа за палене. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
GiN Публикувано 15 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 15 Септември 2014 Лео, няма ли да си сменяш таблото с такова с голям фис!? Темите ти са Много, много добри....та мисълта ми беше да направиш една тема и за смяна на табло, стъпка по стъпка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 15 Септември 2014 Автор Доклад Share Публикувано 15 Септември 2014 Много си ми харесва таблото. Полза от ФИС нямам. Имам си дисплей за външната температура, волтметър и температура на маслото. Друго не ми трябва. Смених си таблото с такова с въпросните 2 уреда и сега си ми харесва. ФИС-а ти е още едно нещо по колата с кратък кеф отминаващ бързо когато дисплея се размие и избледнее и започне да ти вади очите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peeeeet Публикувано 26 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 26 Септември 2014 (Редактирано) Извинявам се за лаишкия въпрос в тази хубава тема, но питането ми е ако се разкачи имобилайзера на запалена кола ще спре ли да функционира и колата да си пали и без него? Става въпрос за колата на баща ми и неговото желание е да го махне ако може разбира се. Софтуерно ( ВАГ КОМ ) или хардуерно ( ЧУК И СЕКАЧ ) има ли такъв вариант? Поздрави на всички. Редактирано 26 Септември 2014 от peeeeet Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mustafa90 Публикувано 27 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 27 Септември 2014 Страхотна тема! Само да добавя, че имам съмнение, че при слаб акумулатор е възможно да имате проблем с имобилайзера, изразяващ се по същият начин.здравейте искам да питам моята лампичка с клиюча мига и неще да запали колата акомулатора ми е 66 ампера преди да запаля не угасва вазможно ли е да е от акомолатора този проблем с имобилайзера благодаря предварително Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shturshel Публикувано 28 Септември 2014 Доклад Share Публикувано 28 Септември 2014 здравейте искам да питам моята лампичка с клиюча мига и неще да запали колата акомулатора ми е 66 ампера преди да запаля не угасва вазможно ли е да е от акомолатора този проблем с имобилайзера благодаря предварително Не ти ли е малко слабичък тоз акумулатор за твоята кола? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 4 Октомври 2014 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2014 (Редактирано) Искам само да допълня темата! Отказа на имобилайзера понякога може да не е от тази букса само. При мен се случи ,че сработваше понякога имобилайзера от буксата която се намира на другия карай на този кабел. От партона на волана (от тази буксичка) кабелчето влиза под таблото и с една по- голяма букса се включва в бялата кутийка (под таблото) на имобилайзера. Тази букса също прави проблеми понякога и също трябва да се почисти и намести. Понякога лампата на имобилайзера светва и ако клемата на акумулатора не е затегната или само е поставена а също и от заминал акумулатор..... Редактирано 4 Октомври 2014 от ru6 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 6 Октомври 2014 Автор Доклад Share Публикувано 6 Октомври 2014 Да, това е блока на имобилайзера. Той обаче го има на колите до 96г. (говоря за А4 В5 не знам за другите) от `97г. блока на имобилайзера вече се намира в таблото и тази кутийка я няма. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hrist100 Публикувано 23 Октомври 2014 Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2014 Здравейте. При мен се случи друг проблем. Изгубих си ключа. Авто ключар ми направи ключ и учудващо пасна много добре. Но след 7-8 дни започна да прави номера с имобилайзера. Не винаги разпознава кода.Възможно ли е да е от тази букса или от ключа е. Със стария нямах проблем. Колата я карам вече 7 години. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
georgi_k Публикувано 24 Октомври 2014 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2014 Възможно е,нищо не пречи да пробваш варианта с почистването на буксата на антената. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
malkoto jivotno Публикувано 22 Юни 2015 Доклад Share Публикувано 22 Юни 2015 Здравейте и от мен колеги.Изметох цялата тема и искам да попитам дали при а8 4.2 1997 година е възможен подобен проблем.Колата я имам от няколко дни,но последните два валя доста,температурите паднаха и има случай да запаля чак от 4-5 път.Колата пали и гасне веднага и остава да свети лампата с ключето.Имам съмнения или в слаб акумулатор(нов е но е 70 ампера) или в тая букса,та ми се ще ако процедурата е същата да я извърша пък да видим.Акумулатора дори и слаб за тази кола върти стабилно,а и да не ви казвам с какъв беше като я купувах(не вярвам да е бил повече от 45а) но си палеше супер.Моля ви ако има запознати да кажат може ли да се извърши тази процедура,че ме хваща яд-колата още за показване а аз въртя и се моля да запаля като хората Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
malkoto jivotno Публикувано 11 Юли 2015 Доклад Share Публикувано 11 Юли 2015 Колеги,тъй като никой не благоволи да каже става ли или не тази процедура на А8 от 1997 година най-накрая аз събрах смелост и преди една седмица се заех с операцията.Всичко мина благоприятно и вече седмица се радвам на отлично палеща кола.Благодаря на автора на темата-жив и здрав,колега. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ORiiON Публикувано 29 Септември 2015 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2015 (Редактирано) Здравейте колеги и аз имам същият проблем от скоро на ауди а8 1997г. ! Давам на контакт и ключето ми мига и докато не огасне колата пали и веднага изгасва . Започва да пали все по-рядко и по-рядко днеска ми отне около 15 минути за да запаля колата . От скоро взе да ми излиза и някакъв си систем ерор . Акумулатора не ми е първа младост но все пак дали е от него или проблемът е друг ? А дали може да ми го премахнат и колко ще ми струва това аз съм от Пловдив. Ето и снимка - http://prikachi.com/images.php?images/791/8382791t.jpg Редактирано 29 Септември 2015 от ORiiON Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 29 Септември 2015 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2015 Според мен проблема е в свързващия кабел към антената (бобината) на патрона. В буксата на таблото и в буксата на самата бобина кабелчетата само са стиснати (кринквани) вътре в клемичките и с времето правят лош контакт. Препоръчително е да се отворят и двете букси и да се запоят и двата проводника(зелен и черен).Проблема не е софтуерен.Не е възможно самия имобилайзер един път да работи а в следващия момент да отказва! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 29 Септември 2015 Автор Доклад Share Публикувано 29 Септември 2015 Връзката при кримпването си е добре. Проблема идва от двете букси когато са куплирани. Слаб контакт и с времето от топло и студено се получава лошата връзка и слабият сигнал от антената на имобилайзера. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ru6 Публикувано 29 Септември 2015 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2015 Да! И това се получава с времето особенно контактуването долу в антената , но аз сега скоро сменях имобилайзер(вграден в таблото) и проблема беше точно тази връзка при кримпването в буксата на таблото. При измерване с мултицет върху пиновете -съпротивлението на бобинката трябва да е около 24-25 ома. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yuri_95 Публикувано 29 Ноември 2015 Доклад Share Публикувано 29 Ноември 2015 Едно голямо БРАВО на автора на темата,за труда и уникалното обяснение! Още един имобилайзер беше излекуван Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
leo Публикувано 29 Ноември 2015 Автор Доклад Share Публикувано 29 Ноември 2015 Радвам се за което! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ORiiON Публикувано 5 Януари 2016 Доклад Share Публикувано 5 Януари 2016 При мен проблемът се оправи след смяна на акумулатора ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
imaxxx Публикувано 12 Септември 2017 Доклад Share Публикувано 12 Септември 2017 Снимките ги няма вече във описаната схема и процедурата става тегава ,някои има ли инфо със снимките да ги посатне мерси предварително колеги Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jovanny Публикувано 21 Октомври 2017 Доклад Share Публикувано 21 Октомври 2017 Здравейте,някой ще може ли да ми обясни къде се намира тази ”антена”...? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts