CVT Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 (edited) Това е соленоида. Използва се за променливия тайминг на клапаните. В Нета търси термина "променливо газоразпределение" ако се интересуваш точно как работи. Edited January 24, 2019 by CVT Link to comment Share on other sites More sharing options...
DimitarBT Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 CVT благодаря ще потърся. Иначе питам, защото самата букса вътре е омаслена. Самия датчик има някакви о-пръстени по него...да не би те само да трябва да се сменят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Аз бих го сменил целия. Ето клипче как става: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dragotrd Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Ауди а4 б6 комби. Колеги, дайте някакво решение, да не се отварят капаците на нишите в багажника. Привидно механизмите са здрави, но се отварят от самосебе си. Имам чувството, че отворите са по-големи от капаците и не могат да се заключат. Отвратително паянтова работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simoV49 Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Нещо не е като хората, при мен не мърдат. Ако имаш път към София пиши да пробваме с моите Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzle Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 И на мен ми е интересно, че моят е със счупена букса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zzle Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 На 24/01/2019 at 11:40, DimitarBT написа: Колеги, едно питане и от мен. Няко знае ли този....клапан ли е...датчик ли е....ква роля играе...и какви са му признаците, че си е заминал? 2.0TFSI И на мен ми е интересно, че моят е със счупена букса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bomini Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 On 1/24/2019 at 4:11 PM, dragotrd said: Ауди а4 б6 комби. Колеги, дайте някакво решение, да не се отварят капаците на нишите в багажника. Привидно механизмите са здрави, но се отварят от самосебе си. Имам чувството, че отворите са по-големи от капаците и не могат да се заключат. Отвратително паянтова работа. Мисля че проблемът е в увисването на пода на багажника, с което капака слиза надолу и бравичката не си достига езичето. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paci_4444 Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 Здравейте, Имам следния въпрос. Дясното огледало не се погрява. Колко волта трябва да има на буксите при включен подгрев? Опитах също да замеря съпротивлението на клемите на огледалото, нищо не показва стои си 1. Това ми дава като волтове при включен подгрев. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 Подават се 12 волта при включен подгрев. Не съм му мерил съпротивлението, но ако мощността е 1 - 2 вата, би трябвало да е някъде от порядъка на 100 ома. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paci_4444 Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 Благодаря за отговора. При мен явно се губи захранването, иначе регулирането и прибирането си работят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavi_mutev Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 Здравейте колеги, пред дилема съм 18 или 19 на а4 б6 някой кара ли с 19ки да каже как е ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tisho_psg Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 За Б6-само 20ки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
@nTon Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 И какви са ви аргументите за това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavi_mutev Posted January 30, 2019 Report Share Posted January 30, 2019 Моля за сериозни отговори. Трудно намирам 18' ки каквито искам а 19' бол дето се вика. Та ако има колеги които карат с 19 да кажат какво се случва има ли опиране в калниците и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aRobben Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 Няма как да ти се отговори сериозно на такъв въпрос... Цолажа на джантата няма много общо с това дали ще опира някъде или не... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonko2.0T Posted January 31, 2019 Report Share Posted January 31, 2019 По-добре е 18''.Размер на гумата 235/40R18. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavi_mutev Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 Засилил съм се към един от тези два вида джанти, но трудно намирам 18 оригинална, за това се двуумя дали ще събере 19 намерих тема че на б6 карат с 235/35/19 ,но не искам да ми стърже в калниците и т.н. И питам някой колега дали не кара с 19ка да каже Link to comment Share on other sites More sharing options...
aRobben Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 (edited) Ще ти опират да, не защото са 19ки, а защото тези OEM джанти са с параметри 9J ET29! Лично съм пробвал 7.5J ЕT25 на 1BE и опираше малко, 9J ET29 ще опира зверски много!!! Силно се съмнявам 1BA да направи някаква разлика, евентуално 1BR, ама не бих разчитал... Ако намериш 19ки 8J с офсет около 40, с 235/45 ще станат без проблем... Edited February 1, 2019 by aRobben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavi_mutev Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 Ето това ми трябваше. Благодаря колега почвам отново с търсенето на 18ки а после и по ниски пружини че ми е височка Link to comment Share on other sites More sharing options...
aRobben Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 (edited) https://www.olx.bg/ad/audi-19-5h112-audi-19-5x112-CID360-ID7ARWO.html#986e0b1ec0 Пиши на тоя, да го питаш колко са широки тия джанти... Ако са 8J ще станат с фланци. Не са оригинални 100% Но подкрепям Тонко, че 18 е абсолютния максимум за тая кола... Edited February 1, 2019 by aRobben Link to comment Share on other sites More sharing options...
николай янчев Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 Здр. Къде се намира буксата за еърбега,на ауди а4б7,че постоянно ми светва като размърдам седалките,и как да процедирам да я почистя или да я намотая с тиксо да не се размърдва Link to comment Share on other sites More sharing options...
CVT Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 (edited) Това не е правилния раздел, но е зад еърбега. Виж това клипче: https://www.youtube.com/watch?v=7cR_qZH4-wg Edited February 1, 2019 by CVT Link to comment Share on other sites More sharing options...
simoV49 Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 (edited) Някой срещал ли е подобен проблем? Това е болта дето държи амортисьора на задния капак.Резбата е прецакана и болта не иска да тръгне.. Мислех с мечик да го оправя, но заради уплътнението на багажника няма да стане. Другия вариант, който ми предложиха е да изпилим болта и да го залепим с течна стомана, ама знам ли колко ще държи. Edited February 1, 2019 by simoV49 Link to comment Share on other sites More sharing options...
герги Posted February 1, 2019 Report Share Posted February 1, 2019 Трябва с метчик да го прекараш,не виждам какво ти пречи уплътнението.С дълъг върток ще стане.Болта е бил разхлабен и при отваряне на багажника е подбил резбата. И мойте се разхлабват няколко пъти. В никакъв случай не го лепи с нищо, просто пренарежи резбата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts