Jump to content

Годишен технически преглед по новите правила за категории

Recommended Posts

22 hours ago, OvivO said:

и в Германия от много години, ако не ти е зелена плакетата от TUV, оставяш колата в края на града и се оправяш след това.

3 hours ago, OvivO said:

В Баденвюртемберг от много години в много градове... под зелена плакета - не може да  се влиза в центъра след определена зона, обозначена с табела. Иронията ти е напълно излишна. 

@cokesucker: кое е различното в двете ми мнения?! 
Иронията е неуместна, не само че ме цитираш, както ти е удобно, а дори казваш, че  споменавам евро категории, а аз за такива въобще не съм писал! :hilezh:

Що се джафкате за глупости.

Германия си закри ядрените мощности, не знам някъде в Германия да хвърлят пясък по пътя, за да стане на ситен прах.....

Няма как да проверя, но съм сигурен, че Германия не внася боклук от Италия, за да го гори в центъра на Берлин, Мюнхен, Хамбург...

защото иначе трябва да работим :D 

да, немците "търкалят" още няколко реактора, но са нищо сравнено с щатите, франсетата и китайците...

On 8/4/2021 at 6:18 PM, OvivO said:

да, немците "търкалят" още няколко реактора 

имам предвид, че имат политика, а не аварийно "гасене на пожари", щото някои ги съди.

имам предвид, че са решили много други проблеми, преди този.....това нащо е като да си сменяш ВиК тръбите вкъщи, защото на улицата имаш теч.

Първо допускаме автомобили за регистрация без евро стандарт, без катализатори, а после ще ги категоризираме, за да може в два или три града в БГ да се затворят 5 улици няколко дена в годината.

Известно е, че праховата среда комбинирата със сажди (твърди частици) и азотни окиси е по-вредна от чистата прахова среда:hilezh:....затова ние ще махаме добавката, за да имаме по-полезна прахова среда....пример за елементарна и евтина демагогия.

В София,Варна,Бургас и Пловдив се иска  кмет с топки, който да осигури АДЕКВАТЕН градски транспорт и през седмицата да  се движат по улиците само служебни ППС-та.

@dafil: това ще е принуда, няма да доведе до нещо положително.

В градовете с добре развит градски транспорт хората сами избират да оставят колите си, защото им е по-удобно, бързо и дори евтино.

Днес видях, че тези стикери не се базират на вредни емисии, а на годината на производство на колата :flehan: Дизел преди 2009-та е максимум 3-та категория :lol:

GTP.thumb.jpg.81fde4072844c2444f2eeff5f7bcf504.jpg

В момента замерванията не са свързани към някаква система. Всеки може да манипулира и пише както си иска, стига да отговаря на таблицата. Т.е. всичко към този момент е едно голямо нищо.

И на двете коли имам dash камери. Едната мина прегледа и не се усетих за камерата и се наложи да я местя. Обаче се замислих за другата кола която има камера за lane assist и не знам още какво.

Айде да кажем dash cam-a ще го преместя, но какво става с другата след като тоя стикер трябва да е в средата и де факто ще пречи на камерата за lane assist-a?34417a5850c9bf811c8269cc46638198.jpg

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

49 minutes ago, OvivO said:

отдолу ще е много гадно, не го ли виждаш постоянно?!

Важното е да виждаш другите участници в движението 🤣

• 3 weeks later...

Току-що жена ми мина с А4-ката (1.8Т, BFB мотор) технически преглед и са ѝ дали 3-та категория. Колата е сток със сменен преди 2+ години афтермаркет катализатор. Мерили са и на газ и на бензин и всичко е в норми за 3-та категория.

При мен също на А4 Б7 1.8T BFB,влиза в еко категория 3.Колата е сток,с налични катализатор,SAI помпа,само на бензин.Замерванията показаха стойности близки до заводските.

Edited by tonko2.0T

Разбрах, че от 40 лева е станал 60 лева прегледът. Б@х тоя стикер за 20 лева. Засега ползата за екологията е само 20 лева на стикерче, за некой другар, за после ще видим.

Edited by mili 75

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...