buzzi Публикувано 6 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 6 Октомври 2010 -----на меката връзка, на широката част, стегнати юнашки.В момента намам мотор,само го чувам леко, преди вибрираше доста ,някои части от интериора изпадаха в резонанс, сега пляскането на нафтата в резевоара и дразнещо ясно и отчетливо, не съжалявам че смених всички тампони по мотора.Голям кеф.Да споделя опит, на този мотор за да се постигнат, колкото се може по-малко вибрации , моля разхлабете тампоните отстрани и челния с планката, запалете мотора , повдигнете колата , стегнете страничните хидравлични тампони , челния регулирайте чрез планката така че тампона да не се докосва до планката при работа на свободен ход.Приятн път. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aleksiev Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 И така днес и аз извърших тази манипулация със скобите и честно казано ,докато ги стягах бях силно скептично настроен.Скобите просто обвиха меката връзка без да я деформират видимо или да се случи нещо с нея на пръв поглед.Когато запалих колата обаче не можах да си я позная.При мен шума и вибрациите бяха доста сериозни преди.Сега не усещам вече нищо в купето за buzzi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 7 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 Не е моя идеята,четох я някъде,споделих само резултата.Радвам се че и при теб има ефект. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mi4kataGr Публикувано 7 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 7 Октомври 2010 Аз вече година и половина карам със скобите и нямам проблеми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hranow Публикувано 8 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 8 Октомври 2010 Може ли една снимка..за по-неразбиращите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mi4kataGr Публикувано 8 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 8 Октомври 2010 Ето Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dental Публикувано 8 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 8 Октомври 2010 добре де ...и какво правят тия скоби....обеснете малко е нещо не схванах тука... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aleksiev Публикувано 8 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 8 Октомври 2010 Ами и на мен ми беше странно ,какво толкова ще направят,но резултата е доста осезаем.Скобите ще помогнат само ако меката ти връзка е за смяна въпреки ,че на пръв поглед изглежда здрава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hranow Публикувано 9 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 9 Октомври 2010 (Редактирано) Днес и аз сложих скобите..срещу 1.80 лева вибрациите намаляха много..Благодаря на колегата buzzi за полезната информация. Редактирано 9 Октомври 2010 от hranow Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ni19782005 Публикувано 9 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 9 Октомври 2010 на Б4 93 година къде е тая мека връзка :) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 9 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 9 Октомври 2010 Благодарете на Aleksiev,за снимката.Моя милост съвесем се е замотал с ремонти на спирачки и няма време за нищо друго.Какво се случва със скобите, оплетката е омекнала много и вече е започнала на предава вибрациите на тръбите от генерациите,просто не ги гаси образно казано, колкото е по мека толкова повече клати тръбите назад, съответно от това залюшване и тежеста на тръбите , инерционните моменти се пренасят и на мотора , мислих много и сега ще сменя и тампоните на генерацията,залагам на SWAG, ползвам и добри цени там.По натам ще пиша каво е станало.на Б4 93 година къде е тая мека връзка :)при теб няма ,таммпони на мотора и планката отпред, виж първия ми пост. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 10 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 10 Октомври 2010 Всичко е точно брат, само не слагай тампони по генерацията каквито и да било освен оригинални, много ментеливи са дажи тези на Сваг. За съжаление собствен опит. Само оригиналните са от читава гума и карат дълго. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aleksiev Публикувано 10 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 10 Октомври 2010 Какво ще рече оригинални?От Ауди ли да си ги купуваме ,за да сме сигурни ,че са оригинални ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 12 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2010 А качествена мека връзка (не китайска) от къде може да се купи? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 12 Октомври 2010 Автор Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2010 Тука вече е сложно,търсенето се изчерпва с полски меки връзки от КОСЕР,до колко са такива те си знаят,другото е турско с гаранция при всеки арабин.Твоята кола спи ,просто не зная какво я мъчиш само. Радвай се на хубавото возило и сложи гуми като моите , ще си по висок и проходим през зимата! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 12 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2010 Лошото е, че не може да си сигурен, от където и да я купиш. А в Порше продават, заедно с катализатора. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KaiZen Публикувано 12 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2010 Това важи ли и за 1997 1.8Т AGU? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 12 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2010 (Редактирано) Твоята кола спи ,просто не зная какво я мъчиш само. Радвай се на хубавото возило и сложи гуми като моите , ще си по висок и проходим през зимата!Така е ,но обичам да съм подготвен.Ето какво намерих с хубави отзиви,но са малко скъпички ,докато в Германия са почти на половин цена:pit_shop.htm Редактирано 12 Октомври 2010 от nuvoari Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aleksiev Публикувано 12 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2010 Лошото е,че и с такава цена пак не е гаранция колко ще изкара и дали ще получим желания резултат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BURKAN Публикувано 2 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 2 Ноември 2010 Колеги, ако сложа на А6 Ц4 2.5тди Аел, дали ще има подобен ефект? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
varazak Публикувано 2 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 2 Ноември 2010 Колеги, ако сложа на А6 Ц4 2.5тди Аел, дали ще има подобен ефект?Очакваш мнение, което да ти гарантира, че крупната сума от 3 лв няма да е похарчена напразно ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aleksiev Публикувано 3 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 3 Ноември 2010 :) пробвай бе колега - 5 мин работа е ,а и на мен ми легна 2лв и 10ст всичко .Отверка си имах в гаража и не се наложи да купувам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Монк Публикувано 3 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 3 Ноември 2010 Колеги, ако сложа на А6 Ц4 2.5тди Аел, дали ще има подобен ефект? Ефект със сигурност ще има . ... стига да намериш меката връзка , че при С4 такова животно е рядкост Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Абе колеги,аз ли съм толко невеж,4е не намирам каде е тая мека връзка на моето Б4 -94-та? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
varazak Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Абе колеги,аз ли съм толко невеж,4е не намирам каде е тая мека връзка на моето Б4 -94-та? Такава няма. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 А някакъв начин за намаляне на вибрациите в купето няма ли? Гледам,че точно на това място,което е показано на снимката при мен е метална тръба... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi addiction Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Колеги и аз се надъхвам да я свърша тази работа с меката връзка, защото и при мен има вибрации, макар и не големи! : ) Да разбирам ли, че това мога да го свърша на двора в къщи, т.е. не е необходимо да се разкача меката връзка и т.н.? С какъв размер са скобите?Благодаря! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ulipet Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Колеги и аз се надъхвам да я свърша тази работа с меката връзка, защото и при мен има вибрации, макар и не големи! : ) Да разбирам ли, че това мога да го свърша на двора в къщи, т.е. не е необходимо да се разкача меката връзка и т.н.? С какъв размер са скобите?Благодаря!Може и насред път да се направи това,скоби 70/90,нищо не се разкача колегата и снимка е направил виж я. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Никой ли незнае начин за справяне с проблема при Б4? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Никой ли незнае начин за справяне с проблема при Б4? Може колега - отиваш да ти сложат такава за да обира вибрацийте Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Монк Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Никой ли незнае начин за справяне с проблема при Б4? Ако искаш да направиш 20 годишен дизел , да е с вибрации като нова и стегната бензинова колица - няма да стане Нищо не пречи да си сложиш някъде по трасето мека връзка . Може да стане по-добре , може и по зле . Посъветвай се с някой майстор , да видиш какво ще ти каже . Разбирачи като "Лазаров" в България колкото искаш и всеки е с велики изобретения Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 мен ми е ясно,че няма да стане като стегната нова бензинка,но си мисля че има варианти за лекото им намаляне.. Някой има ли идея дали ще се получи с прекъсване на тръбата и слагане на мека връзка? Иначе дизела си е бомба! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Aleksiev Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Трябва някой ,който го е правил да се изкаже по въпроса за теб колега.Може и по-зле да стане ,знае ли се ?Можеш да се жертваш и да пробваш,ама се вкарваш в излишни ядове с несигурен край.Иначе караме дизелаци на доста годинки и вече доста неща са амортизирани - тампони на мотора ,тампони на скоростната кутия ,мека връзка (който има такава) ,настройка на помпата и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Трябва някой ,който го е правил да се изкаже по въпроса за теб колега.Може и по-зле да стане ,знае ли се ?Можеш да се жертваш и да пробваш,ама се вкарваш в излишни ядове с несигурен край.Иначе караме дизелаци на доста годинки и вече доста неща са амортизирани - тампони на мотора ,тампони на скоростната кутия ,мека връзка (който има такава) ,настройка на помпата и т.н. За тампоните на двигателя си мислех и аз и днес ги поогледах така набързо..видимо нищо няма но ще вдигна да погледна по обстойно Така или иначе от 2 месеца сам безработен и имам цялото време на света да "обърна внимание на любимата" Имам едно запитване за махането на катализатора ама да не спамвам тука..търсих адекватна тема,но освен за решението му с тръба или мека връзка,друго не открих а ми се иска някой с 1Z да даде мнение как е колицата след "манипулацията"...та ако някой е минал през това,ще се радвам да драсне едно лично,че да не ме нахранят тука за различната тема. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 За тампоните на двигателя си мислех и аз и днес ги поогледах така набързо..видимо нищо няма но ще вдигна да погледна по обстойно Така или иначе от 2 месеца сам безработен и имам цялото време на света да "обърна внимание на любимата" Имам едно запитване за махането на катализатора ама да не спамвам тука..търсих адекватна тема,но освен за решението му с тръба или мека връзка,друго не открих а ми се иска някой с 1Z да даде мнение как е колицата след "манипулацията"...та ако някой е минал през това,ще се радвам да драсне едно лично,че да не ме нахранят тука за различната тема. Махай го спокойно колега и на негово място слагай права тръба,защото при дизела няма проблем.А меката връзка принципно е за да обира вибраций. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 4 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 4 Ноември 2010 Махай го спокойно колега и на негово място слагай права тръба,защото при дизела няма проблем.А меката връзка принципно е за да обира вибраций. Имах предвид,че ме интересуват други неща-промяна усеща ли се като динамика,миризми има ли в купето по сериозни.. и такива неща .Щото на старото ми Ауди го махнах и..доволен останах определено,ама при дизела нямам представа как са нещата-от месец го карам 1Z-чето Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 5 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 5 Ноември 2010 Само положителна е промяната.Няма миризни и единственото ,ако може да се нарече лошо ,е че турбината се чува малко повече на студен мотор. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 5 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 5 Ноември 2010 Точно това искам и аз,че нещо моята мълчи та чак ме дразни.Махам го със сигурност! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 5 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 5 Ноември 2010 Благодарско на колегата nuvoari за съвета Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
limona Публикувано 6 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 6 Ноември 2010 Аз от поне 6-7 месеца карам с такива скоби и вибрациите намаляха осезаемо, но все още тресе леко. Разликата е че сложих само 2 скоби, ще сложа 3та да видим какво ще стане. Иначе метода е железен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Монк Публикувано 7 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 7 Ноември 2010 Точно това искам и аз,че нещо моята мълчи та чак ме дразни.Махам го със сигурност! Ако е задръстен катализатора , наистина е задължително отстраняването . След като го махнеш , се чувства повишаване на мощността - за това няма спор . Ако пък не е задръстен - операцията е ненужна . Няма да дигнеш мощността , но за сметка на това ще се вдигнат вибрациите Твърдението , че "като е дизел слагай тръба " е абсолютно погрешно . Обикновено се слага резонаторно гърне или мека връзка . То щото малко са вибрациите , като сложиш тръба ще стане приказка . Предполагам ти е ясно какво означава думата "резонанс" . Хората са ти изчислили изпускателната уредба с катализатор ,който допълнително заглушава освен екологичното си предназначение . Не е за пренебрегване , че на всичкото отгоре и тежи /моя например беше 8 кг / - също важен фактор , за прословутия "резонанс". Принципа е ясен колкото повече гърнета и меки връзки - по-добре . И пак няма гаранция , че няма да има едно специфично "грухтене" на ниските и на малка предавка .... и взимай под внимание мнението само на хора каращи абсолютно същата кола , като твоята за най-сигурно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pandeka Публикувано 7 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 7 Ноември 2010 Ако е задръстен катализатора , наистина е задължително отстраняването . След като го махнеш , се чувства повишаване на мощността - за това няма спор . Ако пък не е задръстен - операцията е ненужна . Няма да дигнеш мощността , но за сметка на това ще се вдигнат вибрациите Твърдението , че "като е дизел слагай тръба " е абсолютно погрешно . Обикновено се слага резонаторно гърне или мека връзка . То щото малко са вибрациите , като сложиш тръба ще стане приказка . Предполагам ти е ясно какво означава думата "резонанс" . Хората са ти изчислили изпускателната уредба с катализатор ,който допълнително заглушава освен екологичното си предназначение . Не е за пренебрегване , че на всичкото отгоре и тежи /моя например беше 8 кг / - също важен фактор , за прословутия "резонанс". Принципа е ясен колкото повече гърнета и меки връзки - по-добре . И пак няма гаранция , че няма да има едно специфично "грухтене" на ниските и на малка предавка .... и взимай под внимание мнението само на хора каращи абсолютно същата кола , като твоята за най-сигурно Точно така.Много точно написано....!Знам го от личен опит. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi addiction Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 И аз да докладвам! : )В неделя рано сутринта я свърших тази работа, сложих трите скоби и колата наистина утихна осезаемо (направих и 400 км. тест драйв) и съм доволен от интервенцията... то дизел без вибрации не може, но все пак са в прилични граници. Не мога да си обясня защо утихна така, все пак връзката не се деформира..Имам едно пристъргване като на метал около 2000 оборота, което се надявах да отстраня със скобите, но уви.... някой да се е сблъсквал с този проблем при 1,9 пд мотора - сменени са съединител и маховик, сега стегнах и меката връзка но още се появява!?Поздрави! : ) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pandeka Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 И при мен го има колега.Като дам рязко газ точно на определени обороти се появява (звука ,който си описал--откъм турбината някъде) след което изчезва.Интересното е ,че на място не се появява.Само в движение. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Мирослав Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 Ако е задръстен катализатора , наистина е задължително отстраняването . След като го махнеш , се чувства повишаване на мощността - за това няма спор . Ако пък не е задръстен - операцията е ненужна . Няма да дигнеш мощността , но за сметка на това ще се вдигнат вибрациите Твърдението , че "като е дизел слагай тръба " е абсолютно погрешно . Обикновено се слага резонаторно гърне или мека връзка . То щото малко са вибрациите , като сложиш тръба ще стане приказка . Предполагам ти е ясно какво означава думата "резонанс" . Хората са ти изчислили изпускателната уредба с катализатор ,който допълнително заглушава освен екологичното си предназначение . Не е за пренебрегване , че на всичкото отгоре и тежи /моя например беше 8 кг / - също важен фактор , за прословутия "резонанс". Принципа е ясен колкото повече гърнета и меки връзки - по-добре . И пак няма гаранция , че няма да има едно специфично "грухтене" на ниските и на малка предавка .... и взимай под внимание мнението само на хора каращи абсолютно същата кола , като твоята за най-сигурно За това и бях писал,че искам мнение на някой колега с моя мотор,щото то дизел,дизел ама всеки мотор си е специфичен.Мненията иначе са си полезни за новаци дизелджии като мен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slay Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 И при мен го има колега.Като дам рязко газ точно на определени обороти се появява (звука ,който си описал--откъм турбината някъде) след което изчезва.Интересното е ,че на място не се появява.Само в движение.А4/Б6 1900-2000 оборота.Абсолютно същия проблем.Аз се съмнявам в меката връзка.И аз сложих скобите има подобрение. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi addiction Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 (Редактирано) Т.е. при 1.9 ПД го има масово пристъргването около 2000 об./мин. Някой от колегите да го е решил този досаден проблем... може ли това нещо да идва от турбината? Ако е така значи има луфт някъде, а при мен не пипа маслото - no idea!Само да уточня, че при мен няма катализатор а тръба... Редактирано 8 Ноември 2010 от Audi addiction Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 Аз съм сложил втора мека връзка и няма придрънкване.А за пристъргването колега на около 2000об. се заслушай дали не идва от скоростите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi addiction Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 Ще погледна скоростите... говорим в смисъл дали имат масло, защото като се движа няма как да разбера от там ли идва или от генерацията? Какво друго освен липса на масло може да пристъргва в скоростите (не дай си боже)? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 (Редактирано) Не дали имат масло,а се заслушай дали има леко звънтене или пристъргване,придружено с лека вибрация в диапазона от 1700-2200 об. Ако го има значи маховика е в начален стадий на раждане. Редактирано 8 Ноември 2010 от nuvoari Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi addiction Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 Само да отбележа, че съм сменил комплект съединител плюс маховик и отново го има това пристъргване....и аз се надявах на сериозно обезшумяване, но уви, само включването на скоростите се подобри....Някакви други идеи?... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Alex88 Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 Колеги на а3 2002г фейса би трябвало да има такава мека връзка нали ?Че,мисля май я мярках последния път,нямам кой знае какви вибрации от двигателя,но може да пробвам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Монк Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 Само да отбележа, че съм сменил комплект съединител плюс маховик и отново го има това пристъргване....и аз се надявах на сериозно обезшумяване, но уви, само включването на скоростите се подобри....Някакви други идеи?... Какви други идеи да ти дадем , както писах по-горе всичко идва от изпускателната ти с-ма . Нищо не е толкова просто колкото изглежда на пръв поглед . Махаш катализатора , слагаш тръба , дигаш мощността и си свиркаш . Остава разбира се пристъргването да идва от скапани тампони по мотора и кутията , но аз залагам на гърненцата Теми като тази колкото искаш http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=39808 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi addiction Публикувано 8 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 8 Ноември 2010 Това съм го направил вече, катализатора го няма, като имам тръба на негово място.Освен да пробвам с втора мека връзка.... къде се поставя, на мястото на тръбата? Реша ли проблема ще пиша!Благодаря на всички за коментарите и предложенията, затова форума си е №1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pandeka Публикувано 9 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 9 Ноември 2010 Звука идва от към турбината и дебитомера.Не от скоростите.Турбината скоро е сваляна и чистена.Звука го имаше преди и след това.И при мен маховик и съединител са сменени.Възможно ли е дебитомера да има нещо общо с този звук.Само него не съм сменял. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yordan Ichev Публикувано 12 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 12 Ноември 2010 Същия звук го има при мен на АФН... Преди и след махането на катализатора, сложил съм тръба. Качвал съм някакви майстори в колата да го чуят, обаче никои нищо не казва.. Ще следя темата... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gibonass Публикувано 14 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 14 Ноември 2010 Днес и аз сложих скоби и съм доволен от резултата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
САЙМЪН Публикувано 15 Ноември 2010 Доклад Share Публикувано 15 Ноември 2010 Пробвах няма никаква промяна,топла студена едно и също - АФН 99г.Явно не е толкова зле а си мислех,че като бензинова ще стане. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ep bergman Публикувано 22 Декември 2010 Доклад Share Публикувано 22 Декември 2010 Пробвах няма никаква промяна,топла студена едно и също - АФН 99г.Явно не е толкова зле а си мислех,че като бензинова ще стане. на моята и сложих 3те скоби и вибрациите пак ги има но по малко но взе да се чува някакво постоянно бучене в купето та се не трае??някои да му сее случвало нещо подобно??? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 23 Декември 2010 Автор Доклад Share Публикувано 23 Декември 2010 Много са ти скобите май,сега съм с една,като че ли е най-добре при мен,Пробвай с една по средата на меката връзка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ep bergman Публикувано 23 Декември 2010 Доклад Share Публикувано 23 Декември 2010 Много са ти скобите май,сега съм с една,като че ли е най-добре при мен,Пробвай с една по средата на меката връзка.благодаря ще пробвам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Milko G Публикувано 4 Април 2011 Доклад Share Публикувано 4 Април 2011 Много хубава тема, искам да поздравя хората публикували тази тема, аз имам подобен проблем резонант при 1700-2200 об/мин - имам тема тук, и особено когато е студена. Колата ми е А6 С5 V6 2.5 ТДИ, така и не разбрах къде се слагат тези скоби, на меката връзка на гърнето ли, на меката връзка от дебитомера към турбото ли или някъде другаде. Благодаря предварително! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nuvoari Публикувано 5 Април 2011 Доклад Share Публикувано 5 Април 2011 така и не разбрах къде се слагат тези скоби, на меката връзка на гърнето ли, на меката връзка от дебитомера към турбото ли или някъде другаде. Благодаря предварително!На меката връзка преди гърнето. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
netizen Публикувано 5 Април 2011 Доклад Share Публикувано 5 Април 2011 точно на меката връзка, и ако се е закъсала я доскъсваш с тая интервенция Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepesound Публикувано 17 Април 2011 Доклад Share Публикувано 17 Април 2011 и после- Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
plamen.b Публикувано 5 Май 2011 Доклад Share Публикувано 5 Май 2011 Това със скобите ще го пробвам,въпреки че съм скептично настроен,понеже при мен в по-хладно време си е добре,обаче като стане топло и като почне да ми се мандахерца скоростния лост и цялото купе направо на моменти абе досадна работа.Само преден ляв тампон на двигателя не съм сменял,ама той пък здрав.По едно време и аз мислех че е от тампоните на генерацията-купих един неоригинален ей така за проба(най-задния)ефект=0 -сложих си стария.Видимо са здрави всички тампони на генерацията,няма нацепено по тях,не ми изглеждат раздърпани знам ли и аз-да не би да омекват в жегата.Както и да е,ще пробвам със скобите пък ако имам късмет...Информацията е ценна-написана на базата на личния опит на колегите от форума, супер сте Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 6 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 6 Май 2011 (Редактирано) Слагайте смело, нищо не се закъсва и си работи най-прекрасно.И чак да си блъскам главата в стената за една мека връзка? Айде нема нужда.Купих си демпферен маховик и съединител заради принципа да не ме изненада .Егати пролетния шофер трябва да съм ако ме притесняват подобни неща. Редактирано 6 Май 2011 от buzzi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
plamen.b Публикувано 6 Май 2011 Доклад Share Публикувано 6 Май 2011 Аз явно не съм написал нещо като хората,че колегата buzzi май се изнерви .Не става въпрос за това дали ще се скъса меката връзка(като я скъсам-нова),аз просто не съм на 100% сигурен,че проблема при мен лично е от тази връзка и затова споделям че ще пробвам и ще видя дали ще има ефект,и ако има -направо нова мека връзка-това е. Колегата buzzi,извинявам се ако съм те разсърдил с нещо с по-горния си коментар Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 6 Май 2011 Автор Доклад Share Публикувано 6 Май 2011 Не нужно каквото и да е извинение, исках да отбележа че това е временно решение и е ясно че меката връзка рано или късно ще трябва да се смени,всичко от този тип е превантивно,докато му дойде времето за смяна.Идеята е да се спаси положението .Опита ще ти струва смешни пари и малко време за разлика от самия ремонт. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
plamen.b Публикувано 6 Май 2011 Доклад Share Публикувано 6 Май 2011 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
radich Публикувано 17 Септември 2011 Доклад Share Публикувано 17 Септември 2011 точно на меката връзка, и ако се е закъсала я доскъсваш с тая интервенция Точно това се получава,докъсва се по бързо отколкото без скоби Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dr.Kirev Публикувано 17 Октомври 2011 Доклад Share Публикувано 17 Октомври 2011 Не ми излиза снимката на първата страница , колеги. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stefan91 Публикувано 22 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 22 Януари 2014 (Редактирано) виждам, че е старичка темата, ама някой може ли да пообясни малко каква роля играе меката връзка като цяло. Аз махнах катализатора миналото лято и сложих права тръба, обаче сега на дълъг път си е по-шумна и малко ме дразни. Пък и отделно забелязвам като си работи мотора, клякам до колата да слушам точно където беше катализатора и малко бучи гадно буу буу личи си, че има едно бучене и се чудя, дали да не сложа резонаторно гърне, гледам един колега предлага добра оферта за мека връзка+резонаторно...всъщност сега като се замисля не си спомням тая мека връзка дали е махната и при мен, когато махахме катализатора направо ми излезе от главата...ще взема да провера Редактирано 22 Януари 2014 от stefan91 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
samo_pechka Публикувано 23 Януари 2014 Доклад Share Публикувано 23 Януари 2014 Едно сполучливо решение при мен http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=277016&mode=view http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=78&t=398893&start=30 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tsborissov Публикувано 11 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 11 Февруари 2015 И при мен на AFN-a (а6 ц5) имаше вибрации до днес - сложих трите "вълшебни" скоби на меката връзка и работата заспа - евала на автора на темата, въпреки че отначало бях мнооо скептично настроен, ама реших, че нищо не губя. Когато купувах колата, забелязах че има вибрации под 2000 оборота - продавача ми показа новите тампони на двигателя и ме убеди, че вибрациите ще намалеят - просто трябвало да улегнат новите тампони. Е да ама не - увеличиха се, като позастудя . И почнаха едни съмнения за демпферни маховици, за изтърбушен катализатор, за лай**ни тампони на ДВГ-то и какво ли още не.По едно време си мислех, че имам не'къфф REMUS. Проверих за дупки по тръбите и грънците - нищо. На празен ход гърнетата имаха откат около 2-3 см, таратайката не можеше да се кара в диапазона под 2000 оборота - то не беше бучене и вибрации. Използвах неръждаеми скоби (продават се на метър + главите с болтовете). Та меката връзка явно е не само "мйека" ами играе ролята на тампон / демпфер за изпускателната система и като поомекне, вкарва грънците в резонанс. Напролет ще потърся и нова мека връзка. Ще се опитам да регулирам и тампоните на ДВГ-то и скоростната кутия. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro_audi80 Публикувано 14 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 14 Февруари 2015 Някои може ли да пусне снимка да се види къде и как се слагат скобите? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
knejata Публикувано 14 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 14 Февруари 2015 Ето! Това е временно решение.При мен също се появиха едни вибрации на празен ход, смених меката връзка и вибрациите изчезнаха Дано така си остане Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
miro_audi80 Публикувано 14 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 14 Февруари 2015 Благодаря за снимката колега Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
samo_pechka Публикувано 15 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 15 Февруари 2015 Колега knejata каква мека връзка ( на коя фирма и отде е купена ) аз когато търсих , нямаше добри предложения . Освен някакви пълни ментаци .... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
knejata Публикувано 15 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 15 Февруари 2015 Не мога да ти кажа марка, забравил съм. Знам, че бе от скъпите, мога да ти кажа къде я смених. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 16 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2015 Е сигурно в КнежаSent from my iPhone using Tapatalk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
knejata Публикувано 16 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2015 (Редактирано) Не, не позна! Колегата samo_pechka ако го интересува да ми пише на ЛС за да не излиза като реклама. Редактирано 16 Февруари 2015 от knejata Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 16 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 16 Февруари 2015 (Редактирано) Нищо де, кажи, мен също ме интересува, а предполагам и други хора, които четат тая тема. Кажи също и цената и за 1,9 TDI ли става въпрос.Sent from my iPhone using Tapatalk Редактирано 16 Февруари 2015 от bokouser Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
knejata Публикувано 17 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 17 Февруари 2015 (Редактирано) Колата ми е 1,9 TDI A4 Б5 Човека се казва Владо, намира се тук https://www.google.bg/maps/@42.65797,23.409104,3a,75y,311.49h,83.03t/data=!3m4!1e1!3m2!1shSzGE9bFwqWR8-X3S91ERg!2e0 Табелата с червения мустанг отдясно, като се отвори линка е неговата. Телефона му е 0897899675 Другия човек, който изкупува катализаторите също се казва Владо, тел. му е 0877787796 Катализатора ми го взеха за 70 лева. Цената за смяна на меката връзка заедно с нея 140 лева. Не ги познавам и двамата. Намерих ги по форумите. Редактирано 17 Февруари 2015 от knejata Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jorezzz Публикувано 24 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 24 Февруари 2015 От доста време търся информация за въпросното пристъргване, даже написах тема, която няма нито един отговор, за съжаление.Бихте ли ми казали, това ли е звукът и някой разбрал ли е в крайна сметка от какво е? Двигателя е 2.5tdi BAU. http://audibg.com/forum/index.php?showtopic=171025 Попринцип имам май тръгнал тампон на скоростите (типтроник) и имам и вибрации при каране на много ниски обороти, но преди го нямаше звука.Да споделя опит, на този мотор за да се постигнат, колкото се може по-малко вибрации , моля разхлабете тампоните отстрани и челния с планката, запалете мотора , повдигнете колата , стегнете страничните хидравлични тампони , челния регулирайте чрез планката така че тампона да не се докосва до планката при работа на свободен ход.Приятн път. Малко тъп въпрос, но това може ли да стане на канал или трябва поради някаква причина да е вдигната колата? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
buzzi Публикувано 25 Февруари 2015 Автор Доклад Share Публикувано 25 Февруари 2015 и на канал става Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jorezzz Публикувано 26 Февруари 2015 Доклад Share Публикувано 26 Февруари 2015 хмммм а въпросната мека връзка на 2.5TDI типтроник ман е забита на майната си, ако въобще е същата? поне не я виждам, ако някой знае как се стига до нея, моля да сподели Sent from my iPhone using Tapatalk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dimitrar Публикувано 24 Март 2015 Доклад Share Публикувано 24 Март 2015 Колеги, Радвам се, че има такава тема и не ми се налага да отварям нова. Миналата седмица реших да сменя маслените тампони (отпред) на мотора, оказа се страшна грешка. Мотора ми е 1.9 TDI 110 коня на A4-ка 2000 г. Сложихме Лендфьордер с идеята, че предните бяха спукани и се усещаха вибрации в купето и леко претрисане при гасене. Взимам си аз колата от майстора и си такова таковата - резонанс вътре неможе да се седи в колата. Връщам му, я той, я кара в сервиза на вносителите на тампоните и там цял ден, правят, струват - сменят тампони и после ми, я връща пак със същите проблемми, може би с 20% по-малко вибрации в купето, ма пак всичко се тресе и е супер дискомфортно. Ходих на още две места и проверявахме демпферната шайба и тампоните при скорсотната (не съм ги сменял още). Дигат ми рамене - не знаели от какво се получава така. След сума ти разговори стигнах до няколко извода - единия от които е, че като съм сменил предните тампони, новите са натиснали мотора повече в предната част и повечето вибрации са отишли към скоростната кутия, ма сега за да изключа и това трябва да сменя и тампоните на скоростната. Не зная дали при мен има такава мека връзка, ще трябва да погледна и явно да се заема сам да почна да си оправям проблемите с помощта на познати и колеги от форума. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем точно при смяна на маслени тампони на такъв мотор (1.9 110 коня TDI)? Поздрави Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Combo 58 Публикувано 24 Март 2015 Доклад Share Публикувано 24 Март 2015 (Редактирано) Колега и аз минах по твоя път и в момента съм си поръчал оригинални тампони по рамата на колата.С много колеги се консултирах и стигнах до извода,че само оригиналните тампони са качествени другото е компромис. Цитиране на предходно мнение! Редактирано 24 Март 2015 от VBI Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dimitrar Публикувано 24 Март 2015 Доклад Share Публикувано 24 Март 2015 Combo 58, от Германия ли ги поръча? Също така колко ти излезнаха, че аз за тия не дадох малко пари - двата ми бяха 300 лв. (само тампоните). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Вписване