kokonai Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Отдавна съм се наканил да пиша и все не ми остава време да ви поразкажа за Японското автомобилно строителство пречупено през призмата на европееца.Както повечето от вас знаят преди точно година си купих две Тойото Авенсис. Двата екземпляра бяха първата и втората такава кола в БГ. Новият дизел 150 коня всички екстри по 3 възможно най-скъпия модел от ценовата листа на ТМ Ауто.Първоначално бях шашардисан, всичко което може да се мечтае в автомобилната индустрия. Колите вървят на самолети, комфорт интериор, визия просто перфектни.1-ва Случка - първа седмица.Първата седмица отивам на море. Над 160 странен свирещ звук. Над 200 не може да се понася направо си викаме в колата....бре вдигам телефона и набирам търговеца в ТМ Ауто. аз: Петко колата свири ужасно над 200 км/ч. Петко (търговеца): Ми ъъъ такова ти що караш с 200 аз: бе човек...ти ма притесни...аз за 60 бона кола ли съм си купил или ТРОМПЕТ???Резултата ...поръчка, чакане, за уплътнители на вратите.Втората кола се оказа още по зле - над 140 км/ч свиреше..смилих се над колегата дето я кара викам - хайде турете му моите нови уплътнители аз пак ще чакам.Крайния резлтат на втората седмица нови уплътнители на двете коли за радост фабричен недостатък.Впечатлението ми: Ех всичко се случва недогледали в завода ама ето тези от сервиза са направо супер никакви грижи и всичко безплатно! Но странна работа на най скъпия модел ли баш няма да докарат елементарни неща.2-ра Случка - на 6-ти месец.Тропа по малко в неравни терени...ах какво ли е - преглед на ходова част. Всичко е ОК. Хм какво ли е тогава. Питам и ми казват...ааа че те всички Авенсиси така си хлопат. А стига бе... значи чисто новите коли тропат по зле от предишната ми кола (А6 на 10 години). Тръгвам си смаян.Но после започна едно странно потропване като минавам през спящи полицаи и става все по зле. Всеки път ТРЯС! отпред....пак в сервиза чакам 3 седмици и хоп. Чисто новички амортисьори!!!Този титан на качествената автомобилна индустрия, този еталон за качесто се раздели с оригиналните си амортисиори едва на 20 хил км.Впечатлението ми ...смяан невярващ на това което се случва си тръгвам от сервиза...с новички гаранционни амортисиори.Резултата: ТРЯС! още на първия спящ полицай ...ми те така си тропат! т.е. немаше резултат3-та случка на 35 хил км или 8 ми месецКачвам се на Алеко по пътя вятър прах на фарове идилия кеф....странно все едно прехлъзва съединителя...нищо хубава компания, готина музика, заблудил съм се.Спирам на Простор....бе много облаци много чудо и тази странна миризма и ....А! Това не са облаци нещо май ...ГОРИИИИИ!!!!...отварам капак ....УЖАС! съединителя гори с облаци пушек и страшна воня ...и така има няма 10 мин. Педала в нулата съединител няма скоростите се вкарват с ритник.Нема излет провалена вечер.Още на другия ден в сервиза - 1 седмица разглобяват колата. Учтиво ме уведомяват, че съединителя НЕ Е гаранционна повреда защото е консумативи струва едва 2000 лв. Скандал, шеф на сервиза, шеф на Тойота БГ....пак скандал. Е..ще мине за гаранционен. Отдъхвам си 3 седмици без кола от които "цели" 2 дни с оборотен Ярис (Най новия модел - много ме изкефи ама за това друг път).Впечатленията...вече не искам ТОЙОТА НЕ И НИКОГА!Резултата - нов съединител за тяхна сметка, 3 седмици без кола и същата натрапчива миризма (на 2000 лв) всеки път като се поозори количката.4-та случка 8 ми месец - 20 000 км...втората колица.Пламъци...дим....миризма пак на 2000 лв. Същата случка - пак шеф на сервиза, друг шеф - скандал, още по-голям шеф пак скандал. Я пак минава за гаранционно макар, че "сигурно ги караме неправилно". Пак 3 седмици без кола ама поне с оборотна Корола. Обаждат се от сервиза - "Ми то освен съединителя се е прецакала една семеринга и маслото от скоростната кутия е изтекло в съединителя та освен, че сменяме съединителя оправяме първа и втора скорост"Резултата същия както в 3-ти случай...Впечатленията....ЗАТВЪРДЕНИ - Тойота= мръсна дума. 5-ти случай 25 хиляди (втората кола явно върви по бавно щото минава по-малко км ) - 12 месец Странно виене отзад. Лагер? В сервиза.Да! Лагер на главина - а стига бе баси случая ...новия лагер е гаранционен..ха ха...не! Според сервиза лагера е консуматив. Не ми се разказва но прочетете предишния случай как се праи скандал.Впечатленията - От сервиза се гаврят с мен....Производителя е най-големия съединител***, а Тойота никога повече!!!Резултат. НЯМА..виенето си е пак там ..."А ние за всеки случай сме сменили цялата главина" ГРЪНЦИ6-ти случай от събота Колата вече е на достолепната достойна за уважение възраст цеееели 12 месеца. Карам булка. Сватба. Цветя. Балони. Празник.Качваме се в колата и потегляме към ритуалната зала. Натискам клаксона....и гооордо потеглям.Би БИИИИИП. БИ БИИИП. БИ ............тишина. А?! Тва па к'во е? ...познахте нали? Клаксона изгоря Карам булката и нямам свирка ...ей това ако не е КАЧЕСТВО - Здраве. А бъзиках търговеца, че не съм си купил за 60 бона тромпет (за справки 1-ви случай) На ти сега тромпет...даже клаксон не си си купил Ники с тези пари...щото няма.Резултата - тромбата е изгоряла. Това е гаранционен проблем (А!? Този път не псувах шефове...има напредък), но изгорелия бушон на тромбите е консуматив така че дължите 1,20 лв. Впечатленията - ...сещайте се!___________________________*** съединител - долен ляв педал Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 ти па ако мислиш че с нова а4 нема да е същото. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wizi Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 ..... баси мамата! Дано моят Ярис няма такива ядове и се окаже факт това, че е най-здравата кола на Германия според ADAC. А истории за сервиза на ТМ Ауто съм слушал и други приятни неща като на пример, че им отнема по 2 седмици за смяна на масло на РАВ4. Е, надявам се, че бидейки с по-малка кола ще намалят със седмица, примерно. Другият месец ще видим, че тогава ставаме ние на 12 месеца и цели 10'000км. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Коко, моля те продавай ги тез чудеса на техниката и си земи А6 куаттро поне 3-литрова! МОЛЯ ТЕ! Ти не заслужаваша такава мъка бе човек - направо ми се къса сърцето! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo_Dinkov Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Хмм, като те слушам и май неправилно ги карате тези коли Имаме новичък служебен Авенсис(май няма година още) на доста километри, дизел(като твоя, и той за 60К), комби, вече е със сменявана предна броня, предно стъкло, криви две джанти и две срязани гуми- с други думи, кара се като нова служебна кола . Ама други, непричинени от служителите на нашата фирма повреди не е получавала колата. И все пак- Ауди си е Ауди, твоя пост го потвърждава Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Inkozi Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) today, tomorrow, toyota, тояга ... Редактирано 21 Август 2006 от Inkozi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nico Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 адаш, мой приятел с Мазда 6 минава по същият път и само виси в сервиза. Карал съм почти всички японци и си мисля че дори и нови не струват нищо. По-добре наистина се ориентирай към някоя по-стара но здрава машина Ауди, БМВ или Мерцедес отколкото да си късаш нервите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shavo Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Както повечето от вас знаят преди точно година си купих две Тойото Авенсис. Двата екземпляра бяха първата и втората такава кола в БГ. Може би колега факта, че са били още много нов модел, не са успели да отстранят всички дефекти до край............Ама толкова дефекти за една година, направо е брутално! В Япония ли са произведени тези коли?Да не са някакво турско производство и да са правени в петък или понеделник? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Адаш, миналата седмица ми се оплака по този въпрос и сега след анализ изказвам мнение.1. Сглобката е в GB, а не в Япония. Още през 1999 г. белгийски дилър на Нисан (вместо моето Ауди щях да купя Нисан Максима) ми каза, че разликата в качеството е голяма. 2. Вносител на Тойота у нас е гръцка фирма, а знаеш, че византийците не са обичани от никого и мръсните им трикове са всеобщо известни. Не изключвам вариант да внасят у нас своеобразно "второ качество". Абсолютно възможно и реално. 3. Пример за казаното от мен в т.2 е единственият купен от мен нов автомобил Форд Сиера през далечната 1992 г от Мото Пфое. Още в едногодишната гаранция - дефект на уплътнения на изпускателната тръба, абсолютно калпав стартер и скапан акумулатор. След много караници, спорове и смяна с леко доплащане до момента автомобила го кара съпругата му и въобще "не иска" да се поврежда 4. 1995 г. приятели от Украйна си купиха 3 Голфа от Юнитрейд-Х и пак първата година - ужасни дефекти. Шефът на фирмения сервиз в Киев се оказал съученик на един от тях и им казал, че това са типични второкачествени автомобили за Източноевропейския пазар. 5. Абсолютно са прави колегите, че доколкото си взел съвсем нова модификация тя си е "изплюла" детските болести, но не очаквах толкова да са сериозни. Направо съм ужасен, че и Мазда се излага - тя се сглобява сама в Япония или вече и те поеха надолу. Точно тези тримата с Голфовете имаха служебна 626 - 1991 г и казаха, че толкова здрав и надежден автомобил и до момента не са срещали. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Thor Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Модела на Коко мисля, че се прави в Турция! Ние имаме един офисен Авенсис (от първите, сглобяван в Англия, т.е. пак не 100%-ва японка) и мога да кажа, че няма друг толкова корав и непретенциозен автомобил! За 6 години и 100000км нищо не е пипано по тази кола! А за ТМ Ауто или лошо или нищо! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Аз и от други места чувам че автомобилите като излизат от завода и след проверки се знае кое качество е, и познайте къде идва най-ниското такова. Така че по-добре едногодишна от германия на половин цена, поне стартовите ядове вече ще са отстранени. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) А стига бе. Не съм очаквал подобни ужасии. А Субару-то и то ли е така. Щото имах някаква сляпа вяра в японските марки, ама това си е пълно безобразие. Редактирано 21 Август 2006 от AALEXANDROV Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KOKO 100 C4 Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Аз и от други места чувам че автомобилите като излизат от завода и след проверки се знае кое качество е, и познайте къде идва най-ниското такова. Така че по-добре едногодишна от германия на половин цена, поне стартовите ядове вече ще са отстранени. Точно това си мисля приятелю Стани. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Thor Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 А стига бе. Не съм очаквал подобни ужасии. А Субару-то и то ли е така. Щото имах някаква сляпа вяра в японските марки, ама това си е пълно безобразие. Ако не са правени в Европа получават едно яко данъчно облагане (и колите им стават непродаваеми), така че всички (или почти всички) японски марки имат заводи тук!Субару и Сузуки имат завод в Унгария. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 по въпроса с качеството имаше един много стар виц:Руски спецове отиват в Щутгарт по програма за обмяна на опит и немците обясняват качеството на сглобката и уплътненията така - "пускаме в колата една котка. Ако на следващия ден котката е умряла, колата е за износ. Ако котката е жива - доработка/вътрешен пазар". Руснаците цъкат.Има-няма няколко месеца швабите пристигат в Тольяти /ВАЗ/ и руснаците им обясняват: "Приложихме Вашия тест и се оказа много успешен. Ако котката на следващия ден е в колата, пускаме я за износ. Ако котката я няма - вътрешен пазар". Сори за лекия офтопик Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JohnP Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) Кво се чудиш - производителите на автомобили имат едно неписано превило, но е възприето от всички, че възлите и агрегатите на един автомобил трябва да издържат минимум 100 000 км или 10 години. Затова и в България се внасят и купуват най-много автомобили около тая възраст. Нищо, че в България издържат и доста повече. А след 1995-96 има друго негласно споразумение между производителите на коли - да намалят качеството на някои възли и агрегати - защото и производителите на резерви части и сервизите също трябва да ядат. А освен това производителите имат интерес по-бързо да се сменят поколенията, да си хвърлиш старата кола и да си купиш нова. Истината е, че новото иска скъпа и специализирана поддръжка, излизаща извън уменията и знанията на шофьора любител. А по-старите коли имат и по-просто устройство, затова са и по-надеждни, ако говорим за технически аспект, а не за комфорт. Днес например се икономисва от металните сплави за сметка на пластмасата. И други още простотии се правят, за да им намалят с няколко евро себестойността на производството. Редактирано 21 Август 2006 от JohnP Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BECKO Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Кратка история за сервиза на ТМ Ауто:Моя колежка и съпруга ги се мяткат качествено на Цариградско шосе - почти прескачат мантинелата и се обръщат на таван.. (няма да казваме колко бързо е карал и т.н.)НО забавната част в случката - след тази зверска катастрофа, в колата оборудвана с "n" на брой въздушни възглавници не се отваря нито една Разправии, караници (все пак нали системи за сигурност, ала бала), докато накрая "неофициално" им казали че просто при предишното им посещение в сервиза, докато са им сменяли някакъв чаркалак, техниците са им изключили въздушните възглавници през сервизното меню на бордкомпютъра - та да не се отвори някой докато млатят с чуковете по нея Е, ама след това са забравили да им ги пуснат.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) Абе хора аз едно време ходих на интервю за работа в тойота... та като се заприказвахме със шефа на магазина ми каза че авенсис е най-скапаната тойота щото се сглобявала в англия.... абе в БГ се внасят бракуваните коли, бракуваните телевизори и всичко което не е харесал "европееца" и е върнал обратно в магазина. По-добре кола на старо от Германия отколкото нова такава от БългарияJohnP, не знам какво правят ама ново ауди А3 с мотор 1.6 струва колкото нов форд монедо с мотор 2.0 16V, сумати екстри и т.н. Според мене си е чисто печелбарство от страна на VAG Редактирано 21 Август 2006 от SpeedyMan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
verter Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) JohnP, не знам какво правят ама ново ауди А3 с мотор 1.6 струва колкото нов форд монедо с мотор 2.0 16V, сумати екстри и т.н. Според мене си е чисто печелбарство от страна на VAGАми незнам, ама ако новото Мондео е като старите ще струва и колкото А2 - махагон, може но друг път-пласмаска с вид на махагон. Просторен салон - добре, ама задните седалки имат комфорта на третокласна пейка в парка, почти всичко се захабява с скоростта на гниеща ябълка, 2.0 16V - би трябвало за мотор да минава- шумен, тромав, проблемен и претъпкан.То и новите аудита вървят една крачка напред технологично, но и една крачка назад що се отнася за издръжливост, изобщо автомобилостроенето се е превърнало в консуматив, колко качествен само времето ще покаже, коли на годината, мотори на годината - друг път, пълни глупости! КОЛКОТО ПО-НОВА КОЛА - ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМ Х.Й !!!!!......Иначе историята на коконай ме разби, направо не мога да повярвам, че стават такива неща, а като се замисля, че мислех дали нова тойота да си купя или А6-цата Редактирано 21 Август 2006 от verter Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio kioravoto prase Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 чено казано още стария авенсис беше пълно дърво с адски много дефекти ,за новия също се знаеше че няма да е много по различен от към качество,така че мене не ме изненадва!!и тази случка нека не поставя всички японки под общ знаменател ,щото няма да е верно просто ,а че тенденцията на новите коли е да са консуматив е вече факт!!!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Абе то за мондео може много да се говори. Специално новите са по-добре от старите.. ама много зависи и кой го е сглобявал.. тука един познат кара една служебна и я скъсаха от каране за 3 години е на 250 000 и е още трепач и само на рутинна поддръжка без основни ремонти при това е 1.8 мотор.. При скорост от 200 км/ч е абсолютно обезшумена и балансирана, не е никакъв тромпет Колкото до ауди и тойота - ами те вземат доста от възлите и системите на по-евтините си модели от форд (имах честта лично да се уверя в това на място, завода АлбаПлант в Унгария, Секешфехервар) така че сравнението между А3 и Мондео си е доста адекватно в момента.Що се отнася до японските коли - ами те са си меко казано смешни в момента. Може би Мазда 6 ми се струва на добро ниво, след това Хонда акорд.. ама останалите са си боклуци. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Inkozi Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Кой производител и/или търговец на автомобили има сметка от това, продукцията му да е "железна" и/или "почти неразрушима" ??? Отдавна е отминало времето, когато фирмите са се състезавали, кой ще направи по-здравия и дълговечен автомобил. Който купил купил... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Волво и Сааб... там е истината в момента Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Да бре - Волво па баш с тоя Ренде пауър!Айде нема нужда! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
galaboff Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Жоро, единственото що-годе читаво нещо на рендето е мотора, не случайно Волво са го избрали... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Сигурен бех - другото така и така за нищо не става нали! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Аз мисля че за тая война на боклуците е виновен преди всичко "тъпия" юзер.Ако юзера не залиташе по още едно копче повече на таблото всички щяхме да караме Поршета защото щяха да се произвеждат от 30 години и всичко отдавна да е утъпкано, улегнало и напаснато. И частите щяха да са на всеки ъгъл при цена за стотинки.Да ама не.Новия модел? Ми стария вече е на 6 месеца. Ауууууууууууууууу! Ужас!Ма новото "меню" да знаете кво е файско! Бас ловя че няма да разберете от къде се пуска климатика. Ма на Вас не ви трябва. Нали ще карате на север....Ма тя е 300 коня ама няма да ги усетите защото ЕСП няма да ви пусне да ги пробвате (много е опасно)...Новия телефон който има една екстра в повече но вече хептем не държи връзка.Новия салам без месо...Новия компютър на който още не е написан софтуера. Като го напишат тамън ще изгори защото му е изтекла гаранцията.Новият апартамент по новата технология (без основи)...Новата жена защото има силиконови цици (ъпгрейд някакъв)...ЧАКАМ с нетърпение кога ще пуснат НОВИТЕ юзери. 100% консуматори с празни кратуни. Гледам задават се все по-масово и по-популярни стават. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Има ги вече бре! У УСАто! Сите са явно таквиз , ма и у нас в най-скоро време ще стане същото! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wizi Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Леко преовеличено от погледа на grizzly, но въпреки това намирам доста истина. За мен главният елемент е този, че вече да караш автомобил не е лукс, ами напълно нормално нещо. Само помислете какво е било преди 30 години - как клиента си е избирал кола: отива при фирмата производител, който има 2 или 3 модела произведени, клиента се решава за модела Х, отива на един плац където единственото нещо, което още му остава да избере е цветът на колата. Едва след това става ориентирано към клиента - той да каже какво предпочита да му има колата. И въпреки това в ранните 90 години все още си беше лукс и общо взето се падаше по една кола на семейство, вместо както е в момента - по кола на човек от семейство. Много търсене, следователно и достатъчно предлагане. Лично за мен момента в който производителят е спрял да произвежда масово качествено е било средата на 90те. От там на татък се е произвежда количество за сметка на качество..... иначе не излиза сметката, защото фирма У ще направи подобен модел като твоя с 5000 евра по-ниска цена защото има мааалко по-малко качествени материали и всичко живо ще го предпочете него, защото ще му трябва кола.По едно щастливо стечение на обстоятелствата имам удоволствието да се возя чат-пат на автомобили над 100'000 Евро и най-откровенно си слагам ръка на сърцето с думите: ЕФТИНА ИЗРАБОТКА! Хах! Даже в момента точно се сещам серията Top gear когато онзи млад симпатяга (който води и Brainiacs) прави ревю на Mercedes McLaren SLR и описваще що за невероятен ултра-мега-маниашки автомобил за 350'000 Евро лимитиран на 1500 парчета и глас на коментатор го пита: "Добре, значи все пак това е истинският автомобил?" на което последва кратък категоричен отговор: "Луд ли си? Я погледни к'ва ш*** евтина пластмаса са сложили точно по средата на таблото!!! За НИЩО не става! Такова нещо не е допустимо за кола струваща толкова пари!!!". Така че смятам излишно да не коментираме ............какво остава за останалите автомобили дето струват точно 10 пъти по-малко Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
toro Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 всички марки всяка година снижават качеството си, няма значение немски или японски, мерцедес са свалили с 40% качеството си за 10 години. кой повече кой по малко но е така, още по зле че японските коли са правят вече в европа и да не говорим за турция и подобни.....ако е японска няма нищо общо за жалост Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
99ufo99 Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) значи в крайна сметка по-добре човек да си държи 10 годишната кошница и да налива пари в нея за поддръжка и екстри и ще е по-добре, от колкото да похарча 1/2 апартамент за нещо което че дефектира след 1-2 г. ? баси мамата... Къде, питам Ви господа, е шибаната комисия за защита на шибания потребител в момента ?????най-вероятно съдират някой търговец на яйца на пазара, че ги продавал на открито Редактирано 21 Август 2006 от 99ufo99 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Аз що си гледам така 20-годишното зверче - щото е правено за вечно! Колкото и да налея в него ще е по-добре от нова кола! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vlado Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Закони няма но може и да има но няма кой да ги приложи може ли човек да си купи кола колкото половин жилище и да се абават така с него явно може.100 пъти е по добре да караш една кошничка от колкото да се наденеш на такова менте.Кажете ми коя улица е в нормите за да могже човек да метне толкова пари за нова кола та ние нямаме и магистрала това подобие е нещо като 3-то класен път при 80 колата почва да подскача от готиния асфалт.Факта че започна да излиза нов модел през 2-3 месеца това е за сметка на качеството момчета а въпросния Авенсис го правят или зглобяват в братска Турция Ауди Волво БМВ Мерцедес и Фолксваген това са колите които все още не са стигнали толкова ниско. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUDIST Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Някои фирми просто си позволиха да сбъркат... а за отличниците това винаги е било равно на огромен проблем.От счетоводна гледна точка сигурно всичко е наред в баланса и приходите на фирмите... но точно тая гледна точка.. такова таковата на автомобилите.Ами погледнете един Ягуар... това никога не е било толкова далече от истината от както е създадена.Остава само порше да пуснат дизел и ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SpeedyMan Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) Да бре - Волво па баш с тоя Ренде пауър!Айде нема нужда! Моторите на Рено са достатъчно добри наистина. Ама все пак ми говориш за старите коли на Волво, а аз имах предвид новите.. Там всичко си е Волво откакто Форд ги купи..Волво имат и модели с мотор на VW - Волво 740 дизел например.. Сааб пък са собственост на GENERAL MOTORS и двете марки са много здрави и стабилни коли.. от опит го казвам.. за новите модели също чувам добри възгласи.значи в крайна сметка по-добре човек да си държи 10 годишната кошница и да налива пари в нея за поддръжка и екстри и ще е по-добре, от колкото да похарча 1/2 апартамент за нещо което че дефектира след 1-2 г. ? баси мамата... Къде, питам Ви господа, е шибаната комисия за защита на шибания потребител в момента ?????най-вероятно съдират някой търговец на яйца на пазара, че ги продавал на открито Да, наистина старото качество вече много трудно се намира... аз предпочитам да давам 200 лв. на година за ремонти и масла отлкокото 400 и отгоре на месец за кола на лизинг. Но не се притеснявайте и на старите коли ще намерят цаката - ще има високи данъци и такси за коли, които не покриват ЕВРО I, EURO II, EURO III и т.н.... и това ни чака малко след януари 2007 година, така че в един момент ще си кажем: по-добре да си вземем кола на лизинг отколкото да караме тия стари дъргели..Някои фирми просто си позволиха да сбъркат... а за отличниците това винаги е било равно на огромен проблем.От счетоводна гледна точка сигурно всичко е наред в баланса и приходите на фирмите... но точно тая гледна точка.. такова таковата на автомобилите.Ами погледнете един Ягуар... това никога не е било толкова далече от истината от както е създадена.Остава само порше да пуснат дизел и ...Абе Ягуара си е Ягуар. Там не бъркайте нещата.. И аз с аудито направих на смешен един Мерцедес S 320 CDI между светофарите одеве ама знам че там нещата вече не са случайни Редактирано 21 Август 2006 от SpeedyMan Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gaudi Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Аз що си гледам така 20-годишното зверче - щото е правено за вечно! Колкото и да налея в него ще е по-добре от нова кола! ако знаеш колко си прав Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Ми ще видим на следващата Дружбенска среща - къде среда мислим дека да е! Подготви се! Сори за офтопика! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gaudi Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 Ми ще видим на следващата Дружбенска среща - къде среда мислим дека да е! Подготви се! Сори за офтопика!Сори за офтопика!мале мале...дано не е сряда...тоя мач го сънувам от седмица. после не искам да излизам несериозен...но съм изтръпнал вече като се сетя за сряда Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 21 Август 2006 Доклад Share Публикувано 21 Август 2006 (Редактирано) Петък как ти се вижда?Баси офтопика се получи!Дай телефонче нещо на л.с. ICQ Skype Редактирано 21 Август 2006 от gsb Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
galaboff Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 ... Ауди Волво БМВ Мерцедес и Фолксваген това са колите които все още не са стигнали толкова ниско.В Европа хората препоръчват за нова кола японските - най-малко дефекти... Audi / VW доколкото знам в момента още държат фронта в предните линии на европейските производители, но докога...БМВ и Мерцедес имат много тегави проблеми с тоците и електрониката, обаждали се били до 1-2 месеца...Това по последни данни от един австрийски автоклуб... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Позволявам си да изложа и моите изводи, естествено на база на собствени впечатления и прочетеното тук:1. Отмина времето на "железните" автомобили: Мерцедес 124 Е-класа, Ауди 80/100, дори и същия Голф двойка.2. Големите производители просто нямат сметка да правят вечни автомобили, защото първо, няма да могат да пласират новата си продукция (по скъпа и по-лоша) и второ, ще изгубят такова апетитното парче от баницата, каквото е гаранционното и следгаранционно сервизно обслужване.3. От своя гледна точка, старите автомобили са много по-надеждни в резултат на простата конструкция и малкото суперчувствителни системи (които са от полза, но създават големи проблеми). 4. Напълно е вероятно (за жалост) новите автомобили, които дилърите в България предлагат, да са "първо", вместо "висше" качество.5. Не бива и да се изключва варианта, че колкото и прецизирано да е съвременното автомобилопроизводство, не може да няма малки "издънки". А знаем какъв шум може да вдигне един разочарован собственик на чисто нова кола. Като добавим и характерната черта на българина да раздухва лошите неща, реномето на една марка тук, сред нас, много лесно може да се срине (питайте ме сега кога ще си взема Тойота, след разказа на колегата).6. Мисля,че оптималния вриант за покупка на автомобил си остава кола на две години с 35-40к пробег.7. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Не сте съвсем прави - наскоро четох изследване в щатите според което в момента американците са най-доволни от автомобилите си откакто се прави въпросното изследване - средно аритметично са ходили на сервиз 3 пъти за първите 3 години или нещо такова. Това за мен означава не че новите коли са некачествени, а означава че производителя иска колата му да е нечуплива първите 3-4 години, когато е под лизинг и важи гаранцията да кажем, а за другия период вече самия потребител си знае че колата ще почне да му прави скъпи номерца и ще се усети да вземе новия модел. Така и потребителя си кара чисто нова колица която знае че няма да му прави проблем, и производителя знае че клиентите, които са верни на марката ще си сменят колите на 3-4 години, а не на 10 както е било преди. И така икономиката върви и всички са щастливи. Само дето тука никой не може да си го позволи това да си сменя колата на 3-4 години (не никой ама 1% от населението не е показателно), но и при нивото на продажби на нови коли колкото един средномалък германски град никой сериозен производител не го е*е кво си мислиме за качеството на колите му. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaskess Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Аз исках да се обърна към kokonai.Сигурен ли си, че първия проблем, както и този със съединителя са свързани с некачествени Тойоти? Цял свят ги признава като лидер в качествтото, но при теб има 2 Тойоти с едни и същи проблеми. Може би проблема е в начина на каране, а не в колата?1-ва Случка - първа седмица.Първата седмица отивам на море. Над 160 странен свирещ звук. Над 200 не може да се понася направо си викаме в колата....Това звучи малко тежко за чисто нов неразработен автомобил (на 200-500 км). Първа седмица с 200 км/ч ми се струва като "я да тествам дали е толкова здрава и да видя какво ще стане". А смяна на съединител на 35 х.км. е доста странно, и то 2 пъти при теб. Казвам само, че може би колите не са експлоатирани/разработени както трябва - все пак не може цял свят да греши 20 години подред за качеството на Японските коли и сега изведнъж да има сериозни, и то масови проблеми.Хлопането на окачването на кола #1 и лагера на кола #2 някак си потвърждава неправилната експолатация. Може би ги караш малко "по-тежко", като на рали?Преди да стане flame, искам да поясня, че не се заяждам. Просто ми е интересно как са експлоатирани колите. Ако знаем ще си направим по-добри изводи от това, което си написал. В момента ми се струва малко подвеждащо тъй като нямаме цялата информация.Може би някой ще сравни написаното от kokonai с чисто ново BMW или Audi?V. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 vaskess а има ли указание на тойота как им се експлоатира съединителя? А за разработването - коконай беше казал че специално ги е питал и са му казали че няма нужда от разработване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 vaskess а има ли указание на тойота как им се експлоатира съединителя? А за разработването - коконай беше казал че специално ги е питал и са му казали че няма нужда от разработване.Точно така. Новите коли напоследък имат някакво разработване на двигателите, което се прави на стенд. Аз като ходих да си взема Пежака от София франс ауто, ми казаха че е разработен. Е, аз пак го карах кротко първите 5к Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kokonai Публикувано 22 Август 2006 Автор Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 В книжката пише, че колите нямат начален срок за разработване тъй като двигателите и възлите са заводски разработени. Т.е. колата е готова веднага за пълно натоварване.Това се потвърждава и от факта, че първото масло се сменя след 15 000 км.Искам да знам как с неправилна експоатация може да се разбие лагер на задна главина и как след смяна продължава да свири.Друго...едната кола я карам аз, другата мой колега. Не е нормално да караме еднакво зле. Все пак преди това въргалях А6 2 години и макар че имаше за подмяна предимно остаряли и захабени компоненти, грижи със съединителя или лагери не си спомям да съм имал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Айде, японските производители имат ниво, ама какво да кажем за корейските - те много точно попадат в темата. А имаше едно време една такава кола Хюндай Пони, която по принцип е връстница на нашите Б4-ки, с тази разлика, че Хюндая вече е фосил/изкопаемо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The_fastest Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Мдаа, на колегата са се струпали всички "гадни" проблеми на въпросните Тойоти...Обаче е НЕкоректно да се слага под въпрос Японското качество ( където го има ) само от набл'денията на 2 автомобила Тойота. Аз като бивш собственик на Ауди ( 90 Купе 2.0 16V ) бях много доволен от него ( нищо че като го купувах ми казаха " Неее ще сменяш предница през 6 месеца" Да ама НЕ смених едни тампони на носачите за 3 години и 70 000км ( и амортисьори ама нали я купих 2-ра употреба ). Карах си я 3 години и реших да си купувам нова кола...И се ровнах из нета по ФОРУМИТЕ ( чужди предимно ), питах някои собственици на АУДИ ( бях се насочил към А4 ) .........проблеми, проблеми ( цени на части да ти се замае главата ) и реших да си купя нова Японска кола. И аз съм чувал за доброто йм качество. Започна се едно търсене ,пробване(разбирай каране),разходи по време на гаранцията...и т.н. Накрая се спрях на Хонда Акорд 2.2 дизел ( както знаете първия собствен дизел на Хонда ). Увериха ме че този модел се прави ЕДИНСТВЕНО в Япония и давай главата в торбата! Не знам дали имам късмет или колата е здрава , НО досега ( 60 000км ) съм сменял само филтри,масло и предни накладки. Дори зимата нямах проблем при минус 20 градуса ( зареждам нафта само на ЕКО ЕЛДА ) . Та мисълта ми беше, че си трябва и малко късмет П.С. Аудито все още е мое де - не мисля да го продавам, че като се скапе Хондата да има какво да карам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi_90 Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Ами според менн поста на kokonai е живо доказателство на тезата ми защо някаква кола от някаква марка бъкана с всички екстри е на цена на голо кат пушка Ауди че даже и по-ниска. Ми щото толкова е и кола Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wizi Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Момчета и момичета, дано не ви прозвучи странно, но щом Порше пише исрично в книжките си, че колите им се разработват МИНИМУМ 4000км, то бъдете напълно сигурни, че няма произведена кола за която това да не влиза в сила!!!Лично с очите си съм чел въпросното оказание за моделите Кайен Турбо и 911 Турбо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
99ufo99 Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 За Порше се подразбира че още като излезеш от магазина и почва едно пилене на гуми, драгове и душманско каране та е затва ората го разработват предварително !М/у другото и Дачия Логан също се продава подготвена, с някво спецялно масло се пускал двигатела още в завода. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Wizi Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 (Редактирано) Абе вие твърдо не желаете да разберете какво имам предвид - да, колите, които излизат от завода, са разработени, но това НЕ означава, че няма допълнителен период от доразработване от самите вас и той е от 4000км нагоре. Колкото повече, толкова по-добре. Редактирано 22 Август 2006 от Wizi Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi_90 Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Не може да няма период на разработване, в книжката на моята кола пише че първите 1500 км не трябва да има резки тръгвания, спирания, ръчки, теглене на ремарке.След това постепенно може да са увеличват оборотите, скоростта.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Ма на Коконай Тойотата май я бяха спънали фабрично! И там след незнам си колко км се отстраняваше софтуерно спънката! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 (Редактирано) Как си го представяте това "заводско разработване"?Идва Шумахер и кара всяка таратайка по 3000 км ли?Дръжки. Няма понятие заводско разработване. Частите са с нормални допуски и чисти повърхности. Остава клиента да обере толерансите чрез внимателни грижи към колата. Както си я отгледа такава ще си я има.-----------Напротив, все по-зле става. Вече много от настройките се оставят на юзера. Например новите хардове си правят автокалибровката след пускане и наработка на компютъра на клиента. Така се пести време за тестове и настройки.Важното е да се продава повече! Редактирано 22 Август 2006 от grizzly Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellix Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Хора аз не разбирам какво трябва да се разработи на амортисьорите , лагерите и съединителя , а най малкото на уплътненията За двигареля ОК Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
diters Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Мдаа, на колегата са се струпали всички "гадни" проблеми на въпросните Тойоти...Обаче е НЕкоректно да се слага под въпрос Японското качество ( където го има ) само от набл'денията на 2 автомобила Тойота. а дали във въпросните Тойоти има вложено т.н. "японско качество" или 99% от компонентите са правени някъде из китай, малайзия и др. братски страни и дали само марката и емблемата не са японски. а за тебе KOKONAi, сори ама прав си да се оплакваш, аз дори бих се опитал да върна колите, ако се наложи бих писал оплаквания до Япония,при толкова пари наринати на куп всеки би искал да кара поне година - две без сериозни проблеми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simbat Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Как така има детайли,които не са гаранционни???Каква е тая гаранция?Аз наскоро си купих японска кола(Субару) и гаранцията ми е 3г.или 50 хил.км. "Броня до броня"-всичко и 5г или 100 хил.км.за Двигател,скоростна кутия и някои по-важни възли.А сузуки примерни предлагат 7г.или 160 хил.км гаранция.За тва е на сметка да си купиш нова кола вместо да издържаш сервизите.Тва за САЩ.В България е коренно различно май и едва ли ще си купя нова кола ...като могат да ми оправят старата за едно шише ракиа кажи речи... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi V6 Публикувано 22 Август 2006 Доклад Share Публикувано 22 Август 2006 Обаче няма спад на качеството само на японските талиги, и при Ауди се наблюдава този завой, както каза Уизи. Имах честта да разглобя до последното болтче ауди 100 и старото А6 (и двете купе Ц4) и останах потресен колко от нещата са направени по изключително чикиджийски начин. А уж се води фейс лифт... Нищо общо нямат. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 23 Август 2006 Доклад Share Публикувано 23 Август 2006 адаш, мой приятел с Мазда 6 минава по същият път и само виси в сервиза. Карал съм почти всички японци и си мисля че дори и нови не струват нищо.Обаче комбито 2.2 на мазда 6 е страхотно :-)Направо съм ужасен, че и Мазда се излага - тя се сглобява сама в Япония или вече и те поеха надолу. Точно тези тримата с Голфовете имаха служебна 626 - 1991 г и казаха, че толкова здрав и надежден автомобил и до момента не са срещали. И аз съм ужасен -- имал съм две лично мои мазди 626, едната 87, другата 91 -- много здрави коли. Имат си и кусурите, но като цяло за тия години когато са правени са били мнооооооого напред, и то не за сметка на качеството.2. Големите производители просто нямат сметка да правят вечни автомобили, защото първо, няма да могат да пласират новата си продукция (по скъпа и по-лоша) и второ, ще изгубят такова апетитното парче от баницата, каквото е гаранционното и следгаранционно сервизно обслужване.Само тук лекичко ще ти поспоря. Нали не си представяш всички производители да имат супер-тайни отдели, в които се работи по въпроса как да се направят модулите по хилави?Според мен проблема идва от това, че едно време имаше страшна грандоманщина и там където беше подплатена (с пари, имидж, добри модели и т.н.) дългите години на разработка си даваха резултатите. Докато сега се внедряват неща, за които просто няма време да се тестват с години (а и самите тестове се промениха, кой тества в реални условия без да броим мерцедесите на оная писта в САЩ)? Та тези фактори дават резултат в некачествена продукция. И отделно, никой сега не прави сметка да кара една кола 10-15 години, както каза Уизи.Дори зимата нямах проблем при минус 20 градуса ( зареждам нафта само на ЕКО ЕЛДА ) . М, пък ние на -20 да не мислиш че в къщи си седяхме? Да хвалиш нова кола че пали на -20 ми се струва малко порнографско ;-)адаш, мой приятел с Мазда 6 минава по същият път и само виси в сервиза. Карал съм почти всички японци и си мисля че дори и нови не струват нищо.Обаче комбито 2.2 на мазда 6 е страхотно :-)Направо съм ужасен, че и Мазда се излага - тя се сглобява сама в Япония или вече и те поеха надолу. Точно тези тримата с Голфовете имаха служебна 626 - 1991 г и казаха, че толкова здрав и надежден автомобил и до момента не са срещали. И аз съм ужасен -- имал съм две лично мои мазди 626, едната 87, другата 91 -- много здрави коли. Имат си и кусурите, но като цяло за тия години когато са правени са били мнооооооого напред, и то не за сметка на качеството.2. Големите производители просто нямат сметка да правят вечни автомобили, защото първо, няма да могат да пласират новата си продукция (по скъпа и по-лоша) и второ, ще изгубят такова апетитното парче от баницата, каквото е гаранционното и следгаранционно сервизно обслужване.Само тук лекичко ще ти поспоря. Нали не си представяш всички производители да имат супер-тайни отдели, в които се работи по въпроса как да се направят модулите по хилави?Според мен проблема идва от това, че едно време имаше страшна грандоманщина и там където беше подплатена (с пари, имидж, добри модели и т.н.) дългите години на разработка си даваха резултатите. Докато сега се внедряват неща, за които просто няма време да се тестват с години (а и самите тестове се промениха, кой тества в реални условия без да броим мерцедесите на оная писта в САЩ)? Та тези фактори дават резултат в некачествена продукция. И отделно, никой сега не прави сметка да кара една кола 10-15 години, както каза Уизи.Дори зимата нямах проблем при минус 20 градуса ( зареждам нафта само на ЕКО ЕЛДА ) . М, пък ние на -20 да не мислиш че в къщи си седяхме? Да хвалиш нова кола че пали на -20 ми се струва малко порнографско ;-) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
simbat Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 На мен пъл ми се струва,че мисли от типа:"Едно време колите ги правиха по-здрави"...са се водели и преди 10-15-20 години.Просто с развитието на технологиите е нормално едни материали да заменят други-примерно използването високотехнологични пластмаси и графитни сплави(карбон) вместо метални детайли не означава непременно по-ниско качество. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 Единственото за което може да се оплакваме е - 10 годишните коли вече не ги правят като едно време. Извод - да се напънем да си купим по-нови. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 Ми не знам за вас, ма на мен олдтаймера си ми харесва и не сметам да го заменям скоро с нещо друго!Щото не само предното ми гърне е оригиналното, монтирано в завода, но и вътрешните карета - с Ваското 1 го установихме при смяната на маншоните! А колата е със сигурност на повече от 300 000 км! Е и има поне още толкова живот във тях!Ми трябва да съм луд да си заменя тая здрава кола с нещо, дето не го знам дали ще изкара ден до пладне! Ма стара е! Ма нема тва и онова! Ми само климата ми липсва, ма ще се намери начин да и сложа!Ще въведат луди данъци - ми няма да са толкова луди - катализатор има къде да си сложи и пак съм в джаза!Да не говорим, че зимата няма закъсване! Японска кола - сва не е кола, а миксер - не ми требва такова чудо! И на Коко му се чудих доста, ма сега вече немам думи просто! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 Японските коли едно време бяха меко казано супер... И в тази връзка: http://www.standartnews.com/bg/article.php...&article=157692 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васко Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 Ми не знам за вас, ма на мен олдтаймера си ми харесва и не сметам да го заменям скоро с нещо друго!Гроздето е кисело Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grizzly Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 На мен пъл ми се струва,че мисли от типа:"Едно време колите ги правиха по-здрави"...са се водели и преди 10-15-20 години.Просто с развитието на технологиите е нормално едни материали да заменят други-примерно ......................не означава непременно по-ниско качество.Бас ловя че още преди 7000 години се е водил разговор за качеството. И от тогава "новите материали" са навлезли широко.Вие пирамида (египетска) виждали ли сте?А китайската стена (единственото човешка следа на земята която се ивжда от космоса с невъоръжено око)?Покажете една нова сграда (под 300 години - аз съм на толкова) която смятате че ще изкара още 300 години. Ако да е с модерни материали. А 3000 години как ви звучи? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lord of the Rings Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 (Редактирано) БПокажете една нова сграда (под 300 години - аз съм на толкова) ...... А 3000 години как ви звучи?УХААААА!!! Eто кой си призна че е шотландският воин - я кажи, къде си държиш меча и колко други безсмъртни си обезглавил??? Иначе не забравяй, че Великата Стена е вонно съоръжение - болшинството съвременни противоатомни укрития шъ издържат докато я има планетата Земя, а някои може и да оцелеят дори и ако Земята се пръсне на парчета ..... А това, че не се виждат от космоса не им пречи да са здрави.... Редактирано 24 Август 2006 от Lord of the Rings Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SLAF Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 УХААААА!!! ...я кажи, къде си държиш меча .....а познай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio kioravoto prase Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ventci Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 Един много добър мой приятел си взе новата А3 и за 4 месеца се събира един м. да е седяла в сервиза, вярно всички проблеми се отстраняват гаранционно, но е много неприятно и дразнещо, а и не би трябвало да е така. Веднъж не искаше да пали, след това грешка в компютъра, след това проблем със скоростите, чистачките също спряха и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liubo Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 Навремето бившият ми шеф имаше мицубиши лансер и му изгоря компютърчето.Обадиха се в където трябва и им казаха че струва 3000лв.Той можеше да си го позволи но не го взе,взе си втора употреба.Зет ми имаше абсолютно същият проблем със абсолютно същата кола.Бях се зарекъл,че кола с компютър няма да си кюпя никога,но си купих Ауди .По принцип колкото е по-проста изработката толкова е по-лесно за обслужване.Навремето всяка жигула или лада можеше да аварира на сред път,но се оправяха.Сега ако някоя нова кола закъса трябва да дойдат тия с лаптопите и сие и евентуално може да тръгне.Хората са го кзали,колкото по-просто,толкова по-сигурно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Poohey Публикувано 24 Август 2006 Доклад Share Публикувано 24 Август 2006 (Редактирано) здрасти банда...колкото и да ми е неприятно да го кажа, всичко объждано тук, за съжаление, май се оказва вярно...бтв - аз съм от клуб Мазда, а това е нашата тема, по темата:http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?t=2831та - по темата...в семейството има 4 коли - мазда 626 (1992г.), ауди a6 (1996г.), мецедес clk (1998г.) и нисан примера (2000г.)......и истината е, че колкото са по-нови, толкова повече ядове създават...няма да навлизам в детайли, на коя какво е правено, но грубо нещата стоят така:моята я карам душмански, включително и всяка събота и неделя на божурище (не, че е бърза и за там, но си правя кефа; който ходи редовно, със сигурност я е виждал - единствената 626 там)...е не се троши бе... ...карам я от 6 години по нашите пътища, обикновено оборотомера е "в лютеницата" и единственото, което съм правил до момента е окачване преди 1 година...а на майка ми примерата смени цялото окачване + главини, електроника, простотий по мотора и прочие......дори пребоядисваха част от колата, заради ръжда... баси... но това е положението...ще се съглася с колегите по-горе, че нещата се правят, горе-долу да изкарат гаранцията......и после или много кинти за ремонт или нова - корпоративен бизнес - корпорацията винаги печели... Редактирано 24 Август 2006 от Poohey Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Гроздето е кисело Грозде не ям, та не знам кисело ли е, сладко ли е! Но и едва ли ще си купя скоро по-нова кола, а и да имах парите за нова едва ли - след всичко писано дотук! Май вече не се правят такива модели дето да са простички и надеждни - всичко го наблъскват с електроника! Даже и това дето нема грам нужда от такава! И конструктивните грешки ги прикриват с електроника, доде бозатастане пълна! Кисело ли е гроздето - не е - просто не ме кефи!Новите модели на Ауди - супер са , ма като визия! А като мина покрай сервиза на Аутотехника или другия на Порше-София - и само А6 И А8 - най-новите модели киснат отпред, а вътре явно не са за смяна на консумативи само, що иначе ще има се некоя със свален двг или скорости! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Emillion Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 (Редактирано) В Аутобилд го бяха формулирали-не се чупи това,което го няма,да живее Голф 2. Редактирано 25 Август 2006 от Emillion Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васко Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Ти събери стотинки за едно В6, покарай го един месец, после се качи на твоята за една седмица, и накрая ела да се оплачеш какви кенефи са новите коли и как предпочиташ "олдтаймера" Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Брато, едно е да караш нова кола, друго е да я поддържаш и трето е да хвърлиш един куп пари за ремонти по нея, а да очакваш да я караш поне няколко години съвсем безгрижно! Що да се не хвърлим и аз на една А4 кватро, а! Ма може да нямам пари за накладки, ма ще съм гъзар! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
QUATTRO_BG Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 При положение,че в София се карат хиляди нови Аудита е нормално да е пълен сервиза,а 80ки там няма щото определено не е рентабилно да ги ремонтираш там! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 То кат се замисли човек в момента има сигурно 10 пъти повече А8 отколкото Б2-ки, та прав е QUATTRO_BG защо има повечко. Аз много се надявам след известно време да пиша в темата че съм си купил ново ауди и да се оплаквам от сервизи, ама наистина много Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
QUATTRO_BG Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Пожелавам ти да си купиш, а сервизите не ги мисли,който го е страх от мечки да не ходи в гората,а ако все пак ти се наложи ще ми пишеш на мен Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AALEXANDROV Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Присъединявам се към пожеланията Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Sag Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 а познай Дано не е там Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Gele_Gatera Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 ти па ако мислиш че с нова а4 нема да е същото.Imam rav4 ot 3 godini do sega za ne po malko ot 1 4as mi smenqt konsumativite v tm'auto.No ima hora koito si plqmpat prosto e taka za da zagrozqt neshto hubavo Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васко Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Що да се не хвърлим и аз на една А4 кватро, а! Ма може да нямам пари за накладки, ма ще съм гъзар!Батко, точно това имах предвид с "Гроздето е кисело". Това да не можеш да си позволиш да караш нова кола и да твърдиш, че предпочиташ старата, щото е по-готина, са лееекинко различни неща Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stani76 Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Батко, точно това имах предвид с "Гроздето е кисело". Това да не можеш да си позволиш да караш нова кола и да твърдиш, че предпочиташ старата, щото е по-готина, са лееекинко различни неща Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 А що си мислиш че нема пари за нова кола? Със сегашната работа ще мога да си позволя една Фабийка от магазине - супер! Ма нема да е Ауди и нема да е куаттро! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KYPO Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 По-добре 15 годишно Ауди от колкото 5 годишен ХлОпел.. П.П само да поясня, че съм имал финансови пикове в, които съм можел да си купя нещо ново и дървено. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Васко Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Кое е по-дорбе няма как да знаеш. Пък и за щастие не се налага ти да преценяваш кое е по-добро за мен, капиш? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KYPO Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Кое е по-дорбе няма как да знаеш...Извиняйте... Абе някой колега нема ли да се смили малко да ме повози на някоя кола ама след 2000-та да е, че да видя как е По възможност Форд, Опел или Киа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Audi_90 Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 (Редактирано) Ха, стига бе Мазда предлагали 5 години гаранция, некакви други 7 години а трети и свирка ти правели. А стига простотии.Дълга гаранция се дава на боклуците за да се купуват и да се ловят мишоците. Само че искам да ви кажа че особенно в автомобилния бранш гаранцията е много лъзгаво нещо но масата не го разбира и София се наля със нови японски таралясници.Знаете ли колко е гаранцията на самосвалите ASTRA дето цената им е 300000 Евра без ДДС? 1 ГОДИНА ИЛИ 2000 МОТОЧАСА. Само че хората които купуват камиони се усетиха за лъзгавите гаранции на Мерцедес и се опариха дажеСега се сещам че лаптопа ми Sony Vaio е само с една година гаранция? Означава ли че съм се преебал след като LG дават 3? Ами Sony Vaio си е Sony Vaio. Скъпо но веднъж поработиш ли с него не купуваш друг лаптоп. За справка ,,будалата,, Deliveryman:)Викате качествени били японските прахосмукачки? А от кой се прави таз класация? От журналистите. А знаете ли какво искат журналистите за да сте N1? Да ги поканите на едно коктейлче по време на автосалона Познайте статиите им колко са обективниА знаете ли как се прави класацията за най-продаван автомобил? Ами СВАБ всеки месец пращат запитване до всички вносители на нови автомобили колко са продали. Познайте какво пишем в отговор на това запитване:steinigung::steinigung: Редактирано 25 Август 2006 от Audi_90 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUDI Публикувано 25 Август 2006 Доклад Share Публикувано 25 Август 2006 Чета си и включванията на японските фенове, ме гъделичкат да напиша и аз това мнение. Уважавам японските марки, те въведоха тенденцията целта да е качеството, но и те въведоха и пониженото качество, ще дам за пример Мицубиши Галант след 1992-ра, "Диамантения Галант", превъзходен, здрав и мислен автомобил, за който залагам, че ако се пусне екземпляр с нормална поддръжка на 300000км, срещу чисто ново Мицубиши, новото ще издъхне далеч преди стария си събрат, до такова качество бяха стигнали японците, че още тогава върху дизеловия двигател на Галанта 2.0 90кс след огромен пробег и нормална поддръжка, може да се сложи чаша вода при запален двигател и тя няма да се разплиска. Повлечени от японския напредък немските автомобили също имат здрави и качествени автомобили, до около 1995-96, когато качеството рязко спада, всички се досещате защо... Във "войната" между немските и японските автомобили...какво да кажа: Ауди, Мерцедес, БМВ, Порше...това са легендарни марки и произнасянето на името им, означава, престиж, качество, ценз...Тойота, Хонда, Мицубиши, колкото и да са добри, означават кола за возене, кола за народа, както Фолксваген, ще ми е интересно да прочета вашето мнение по-този въпрос, ако не сте съгласни съм готов да поспорим... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts