TheDon Публикувано 18 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2009 (Редактирано) Тъй като се чуват непрекъснато противоречиви мнения относно здравината на ходовата част на Ауди А4 се надявам да дадете компетентни мнения и наблюдения по въпроса... Редактирано 18 Октомври 2009 от TheDon Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Niki001 Публикувано 18 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2009 Като се сменя се сменя всичко и няма проблем. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TheDon Публикувано 18 Октомври 2009 Автор Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2009 Като се сменя се сменя всичко и няма проблем.интересното е колко често ще се наложи да се сменя.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
KCV Публикувано 18 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2009 интересното е колко често ще се наложи да се сменя..Зависи колко често пропускаш "твойте си" дупки по пътя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_KINGPIN_ Публикувано 18 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2009 Колеги аз съм все още с оригиналните носачи от 96г.Колата ми е на около 165000 км като 65000 съм навъртял в българско .Сменил съм само един шарнир.Като подчертавам аз не пазя коли дупки мупки не признавм когато бързам.Иначе ако се наложи да сменям ще слага на АСМЕТАЛ.Много мои приятели си слагат от тях и забравяш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TheDon Публикувано 18 Октомври 2009 Автор Доклад Share Публикувано 18 Октомври 2009 Колеги аз съм все още с оригиналните носачи от 96г.Колата ми е на около 165000 км като 65000 съм навъртял в българско .Сменил съм само един шарнир.Като подчертавам аз не пазя коли дупки мупки не признавм когато бързам.Иначе ако се наложи да сменям ще слага на АСМЕТАЛ.Много мои приятели си слагат от тях и забравяш.това звучи доста позитивно и добре Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
drob4o Публикувано 19 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2009 Всичко зависи от задкормилното устройство. Аз съм 20 000 км след смяна на част от носачите (TRW), тампони пр. стаб. щанга (ориг.), пр. амортисьори (Sachs) с тампони на амортисьорите, ударни тампони и прашници (LempfÕrder). Отзад тампони на моста (LempfÕrder). За сега нямам никакви проблеми, а това е градско каране в София (всеки софианец знае какво означава това)! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sweep Публикувано 19 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2009 Сравнено с Б3/Б4 изобщо не е здраво. По принцип не е кой знае какъв проблем окачването. проблема идва от пътищата. Все пак гласувах с НЕ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gogobogo Публикувано 19 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2009 Колеги аз съм все още с оригиналните носачи от 96г.Колата ми е на около 165000 км като 65000 съм навъртял в българско .Сменил съм само един шарнир.Като подчертавам аз не пазя коли дупки мупки не признавм когато бързам.Колегата все едно е писал за моята кола с разликата, че аз съм сменил само един външен ляв накрайник и в момента всичко е в перфектно състояние. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MadFan Публикувано 19 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2009 Като собственик на A4 мога да кажа, че е доста кекаво. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 19 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2009 Хилаво си е..... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_KINGPIN_ Публикувано 19 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 19 Октомври 2009 Колегата все едно е писал за моята кола с разликата, че аз съм сменил само един външен ляв накрайник и в момента всичко е в перфектно състояние.И аз накрайник съм сменил по грешка съм написал шарнир. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AUTOHOLIC Публикувано 20 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2009 За 40 000км съм сменил само десен накрайник. Колата се лангърка ежеседмично през Петрохан - който е минавал знае как е положението. Не съм съгласен, че е кекаво окачването. Може би проблема идва след смяната на оригиналните носачи, биалети и накрайници, както и от прекрасните части, които се предлагат по магазините. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 20 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2009 Може би проблема идва след смяната на оригиналните носачи, биалети и накрайници, както и от прекрасните части, които се предлагат по магазините.Тук е разковничето.Ама така или иначе оригинални с качеството на заводски вгражданите няма откъде да се вземат или поне не на цена под 1500 лева. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IVO Публикувано 20 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2009 Предишната ми А4 /В6/ я продадох на 132к. км. и беше с оригиналното окачване, карана само в Бг-то. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ACE Публикувано 20 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 20 Октомври 2009 Предишната ми А4 /В6/ я продадох на 132к. км. и беше с оригиналното окачване, карана само в Бг-то. Тва сме го чували 300 пъти вече, даже и съседката го знае Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g5bg Публикувано 22 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 22 Октомври 2009 Хилаво си е.....Ako окачвабето на А4-ката ти е хилаво, не се сещам кола кола ще ти устиска. Може би някой джип... ама не е много сигурно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rumen1989 Публикувано 22 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 22 Октомври 2009 и аз съм със а4 96-та със оригиналната предница си е за 1 година и навих 22хиляди,ми не е както я докараха малко се поразлопа иначе съм доволен не я пазя мн из гупките само от ямите то дупки останаха малко повечето се превърнаха в ями ако някой е идвал в левски или е минавал знае за какво става на въпрос Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 23 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2009 Ako окачвабето на А4-ката ти е хилаво, не се сещам кола кола ще ти устиска. Може би някой джип... ама не е много сигурно.Вектра А. Устиска ми 105 000 км в Бг при условие, че изобщо не я пазих (А4-ката ако я карам така за 5000 окачването ще и е гроб). Преди мен имаше 300 000+ км. След мен има 50 000+ км и още не е сменян шарнир или накрайник.Астра Ф на брат ми - същата работа - неразрушимо окачване.П.П. Да не мислиш че карам като патраманин - напротив, пазя си много колата. Разликата е, че карам софийско градско по много км на ден, а на А4 Б5 не и се отразява добре това на смехотворното и окачване. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Toledo Публикувано 23 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2009 ама обясни им нещо и за комфорта, щото ако те слуша така човек ... не знам как е на Б5, но Б6 вози като S-класа в сравнение със всички "здрави" лагерници ... няма как да имаш комфортна возия с окачване с 12елемента и то да е по-надеждно от едни прости железа отпред ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
didoya Публикувано 23 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 23 Октомври 2009 (Редактирано) Обяснявам: А4 Б5 на предно вози като лагерница сравнена със всички други коли в класа си от същите години. Това го казвам карайки кола с тотално чисто ново окачване отпред, включая и амортисьори Боге.Б6 няма нищо, ама нищо общо с возията на Б5 - там вече имаш независимо задно окачване, отпред нещата също са значително подобрени. Редактирано 23 Октомври 2009 от didoya Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Като бивш собственик и на Б5 и на Б6, потвърждавам, че има осезаема разлика откъм возия. Категорично обаче отричам да са им "кекави" окачванията.И двете ми въпросни коли бяха с никога не сменяно фабрично окачване, което и до ден днешен, доколкото знам не е тръгнало. Както винаги съм казвал - тези части при А4 не са слаби, а са скъпи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ц Е Ц О Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Колата я имам от 2006.Наложи се след покупката да сменя носачи само отдясно.След това 80к км и нищо не е мръднало.Колата я "водя" на пълен преглед март/октомври всяка година.Коментар относно колко пари ми струва това няма да правя, но явно е за предпочитане пред комплект носачи за 400лв. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
slav4o Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Окачването на Б5 не е по-слабо отколкото на другите автомобили. Просто елементите му са три пъти повече и човек остава с впечатлението че непрекъснато се чупи. Като прибавим и факта че повечето от момченцата които работят по сервизите не са наясно за начина на монтиране на новите части, то става ясно откъде идва мита за слабото окачване на А4. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venko74 Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Това,че пътищата ни не стават за нищо е ясно,ама знаете ли колко коли има,които не са А4 и се движат по същите пътища?Някой спомена за опелите и те наистина са с неразрушимо окачване почти,но има и доста други коли,които са много здрави Каквото и да си говорим тази кола не е за ежедневно каране,а по скоро за удоволствие,при това доста скъпо Не,че глупавото окачване допринася с нещо за това удоволствие Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ц Е Ц О Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 В интерес на истината за 5 месеца направих 20к на една Корса.При всички изтезания на които я подложих нищо не мръдна по предницата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlado_193 Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Определено предното окачване не е толкова солидно, сравнявано с повечето други автомобили. Но не е и чак "кекаво". Просто си иска своето и е капризно към качеството на частите и "майсторите" които ги поставят. Не бива да забравяме, че А4 е първия сериен автомобил с този тип окачване. Сега доста от новите коли в този и по-горните класове имат подобно окачване, но поизчистено от проблемите на първото А4. Не съм запознат с B7-ците, но предполагам, че там нещата стоят доста по добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vancho20 Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Гласувах с да , здраво е за 20 хиляди км. един носач съм сменил като причината беше скъсана гумичка на ябълковидния болт , а знаете че, скъса ли се маншонче където и да е частта заминава бързо . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ц Е Ц О Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Забравих да спомена , че съм гласувал с ДА. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_KINGPIN_ Публикувано 24 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 24 Октомври 2009 Най здравото окачване има голф 2 НИКОГА НИЩО не се чупи. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
goro Публикувано 25 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2009 Аз също съм на мнение,че е слабо окачването.Ако човек кара повечко се налага често да се сменят я носачи,я кормилни накрайници. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vorsprung durch Technik 3 Публикувано 25 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 25 Октомври 2009 Най здравото окачване има голф 2 НИКОГА НИЩО не се чупи.и на 80-ка Б2.Щото е същото.Такива ударници повече никога няма да видим Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 26 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2009 Окачването на В5 е здраво....много здраво, или поне така си мислеше един пич, който изряза цялата колона на околовръстното, в участъка Горна баня->Суходол, през банкета. Изглеждаше горе долу , само че с В5 :hilezh: Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kostaIliev Публикувано 26 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 26 Октомври 2009 Вектра А. Устиска ми 105 000 км в Бг при условие, че изобщо не я пазих (А4-ката ако я карам така за 5000 окачването ще и е гроб). Преди мен имаше 300 000+ км. След мен има 50 000+ км и още не е сменян шарнир или накрайник.Астра Ф на брат ми - същата работа - неразрушимо окачване.П.П. Да не мислиш че карам като патраманин - напротив, пазя си много колата. Разликата е, че карам софийско градско по много км на ден, а на А4 Б5 не и се отразява добре това на смехотворното и окачване.Аз пък съм доволен от Б5-цата. Някой да спомене нещо за хилавите пластмасови биалетки на Опел (колко съм си трошил пръстите да ги сменям не е истина). Не съм свенил нищо по окачването на моето Ауди вече 1,5 години и 25 000 км. Според мен е добро. Вече няма евтино окачване освен ако не говорим за коли 92-3 година. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Freestyler Публикувано 28 Октомври 2009 Доклад Share Публикувано 28 Октомври 2009 Най здравото окачване има голф 2 Opel Kadett Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
veselin velchev Публикувано 26 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2010 Колеги,карах 4 год. служебен Опел Астра и му навъртях 150 000км.Взех я на 140 000км.За изгнило няма да говорим,там въпроса е ясен.За тези километри смених само два маншона на каретата.Оставих я с оригиналните шарнири,които са занитени за носачите.Но в крайна сметка бих предпочел да си карам Аудито. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexvan Публикувано 26 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 26 Януари 2010 Най здравото окачване има голф 2 НИКОГА НИЩО не се чупи.Карал ли си 123-ка? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BaCeTo Публикувано 27 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2010 Тази тема малко се изроди и от "слабо ли е окачването на А4-ките" стана "кое е най здравото окачване" По първата част от темата - сменил съм толкова носачи и накрайници на тези автомобили , че ги сънувах по едно време. А най-интересно е като сложиш "алтернативни" (ментета) и почнат да скърцат неистово. Така че да-според мен(подчертавам СПОРЕД МЕН) е доста ненадеждно. По втората част на темата как пък никой не се сети за С4-ките. Имам 2 - едната на 17 другата на 15 години. Е как пък не ги чух един път да тропат или да им сменя нещо. Когато и да съм ги вдигал съм си проверчвал окачването и не е мръднало. Едната я карам от 4 години , а другата от 2. И смятам че возията е с класи над тази на Б5-ците. За Б6 нямам наблюдения - съответно и мнение нямам. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mumak Публикувано 27 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 27 Януари 2010 (Редактирано) Като гледам как върви гласуването, май си е доволно здраво това окачване... и според мен е така! Редактирано 27 Януари 2010 от mumak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Finish First Публикувано 28 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2010 Като гледам как върви гласуването, май си е доволно здраво това окачване... и според мен е така!Тия дето са гласували относително е, ги е страх да си признаят, че окачването НЕ става.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todir Публикувано 28 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2010 Абе иска си пазене и няма ядове Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
veselin velchev Публикувано 28 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 28 Януари 2010 Така е.Няма лоши коли-има шофьори-каруцари. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
daks Публикувано 29 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 29 Януари 2010 Изказвал съм се по темата, но пак ще подчертая - сегашната ми е трета А4-ка и никога не съм сменил нито един носач, та дори биалетка. Бившата ми кола е вече на 140 000 км. от завода и още не са и тръгнали даже носачите и въобще окачването. От първия си ден под небето е карана почти само в БГ, защото оттук е изкарана нова от магазина< но за толкова пробег по нашите "пътища" все още не почнали дори да се амортизират прословутите "слаби" носачи. От това по-добър пример не може да бъде даден. Малко марки в световен мащаб могхат да се похвалят с подобна издръжливост. И като квинт-есенция на казаното за пореден път ще заявя - окачването на А4 може да е скъпо(600-1000лв.), но не е и слабо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mumak Публикувано 30 Януари 2010 Доклад Share Публикувано 30 Януари 2010 Така е.Няма лоши коли-има шофьори-каруцари.И самозвани "майстори" бих добавил! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zlatko Публикувано 1 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2010 Не е само до пазенето. Мой приятел имаше А4 '94 година аз даже незнаех че има такива ) и го продаде за една година. Разправяше че всяка седмица нещо се чупело. Моето А4 е '97 с новите стопове и като го купих за 5000 - 6000 км смених 5 носача двете биалетки и двата накрайника. А аз слагам само немски и швейцарски части верен на поговорката не съм богат да купувам евтини неща. За пример като трябваше да сменявам двата долни носача италиански и турски бяха по 115 - 120 аз си сложих немски за 160 един брой. И от тогава колата не е мръднала супер стегната е и си върви идеално. И при мен се проявяват стандартни проблеми като имобилайзера. Ама от как почнах да си чистя таблото със спрей за табло вече и той не създава проблеми, явно трябва да го отворя и да го почистя с контактен спрей. Та исках да кажа каквато и да е кола според мен се купува 2 години след производсвтото: примерно модел 2001 - значи търсиш 2003 минимум ) така може да избегнем много бъгове който в последствие са оправени. За пример може да вземем Мерцедес С клас . Иначе по право стара кола се води след 30 000 км или след 3 години май беше което дойде първо, а мойта е на 161000 км и е на 13 години вече това говори само за себе си ) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stilko Публикувано 1 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2010 А4 B5 2.5TDI със спортно окачване. За 1 година и 4 месеца имах 120 000км и смених един носач и един кормилен накрайник. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
venko74 Публикувано 1 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2010 Абе иска си пазене и няма ядове Окачването е направо бетон......просто колите не трябва да се карат и няма мърдане Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
veselin velchev Публикувано 1 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 1 Февруари 2010 Окачването е направо бетон......просто колите не трябва да се карат и няма мърдане Ти направо ни заби,колега. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pretorian33 Публикувано 4 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 4 Февруари 2010 (Редактирано) Ходовата част е моного здрава. Като карал 4-ри А4-ки всичките нови мога да кажа, че окачването е доволно здраво. първата А4 1.6 В5 продадена на около 50-60000 км. няма какво да я броим , тя си беше почти новавтората А4 2.6 В5 я продадох на 120000 км. и колата беше като нова без грам признаци да има някакъв проблем с окачването. третата А4 2.5 В6 я продадох на 140000 км. и колата отново беше като нова без никакви признаци за проблеми с окачването. Човека който я кара в момента я е докарал до 190000 км и окачването и без забележки.Истината и че всичко това зависи и от задкормилното устройство, тоест как всеки си пази колата и как цели дупките и в последствие ако части по окачването се сменят, то трябва да се смени всичко и то с оригинални части. Ментетата макар и евтини не изкарват повече от 50-60000 км. , което е смешно, защото вместо да направиш икономия за живота на едно оригинално окачване от около 150000 - 200000 км. ти ще трябва да купиш 4-ри комплекта ментета и пак ще си назад. Проблем е че окачването е с 8 носача и ако ги сменяш всичките с оригинални цифрата е сериозна. И всеки прави компромиси с ментета. От тук идва и лошата репутация на окачването на А4 и че било слабо, което е пълен мит. Редактирано 4 Февруари 2010 от Pretorian33 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shpeksi Публикувано 5 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 5 Февруари 2010 Тези оригиналните от Порше или откъдето и да са нямат нищо общо в качеството с тези за първо вграждане. Имай го предвид преди да пишеш, че с "оригинални" ще се изкарат 200 000 км в България. Казвам го със съжаление. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_wolf_lv Публикувано 7 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 7 Февруари 2010 Ходовата част е здрава. Страховете са свързани с това, че ако трябва да се смени шарнирен болт , трябва да го направиш с целия носач. Има и друга алтернатива - рациклирането. Но аз лично няма наблудение колко качествено е това. Иначе окачването си е ок. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Pepesound Публикувано 10 Февруари 2010 Доклад Share Публикувано 10 Февруари 2010 окачването се чупи заради некадърниците дето си правят 20 години експерименти с нас и пътищата ни,мойто преди да го дам му набих 25000 за 1.5 година и заради грозна дупка му смених един накрайник а преди мене човека 77000 не го е пипнал в Германия със сигурност Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
alexander82 Публикувано 4 Март 2010 Доклад Share Публикувано 4 Март 2010 Колеги какво да ви кажа,според мен има голямо значение дали колата се кара градско или извънградско. В София за 10 киломерта фраскаш 20 дупки а изън града 3. Мисълта ми е, че окачването издържа на определен брой натоварвания и следователно, в града изкарва по малко километри. Просто много са се разбили пътищата, вече на места не могат да се заобикалят тези трапове, а просто си избираш по-малката дупка. Относно ремонтите на пътищата няма да пиша, защото се ядосвам как се усвояват пари без да има никакъв контол в/у качеството. Според мен окачването е здраво, но цената му е висока когато говорим за оригинани части. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Milanski Публикувано 12 Май 2010 Доклад Share Публикувано 12 Май 2010 (Редактирано) Аз не съм , кой знае какъв " разбирач " , но съм напълно съгласен с написаното от колегата Shpeksi . Ако колата е с оригинално окачване , то като нищо може да изкара 200 - 250 хиляди , но веднъж разбиели се , няма откъде да му вземеш части , като от завода и затова просто няма как да изкара пак 200 хиляди , това важи за всички автомобили , не само за А4 . Редактирано 12 Май 2010 от Milanski Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
optimist Публикувано 14 Май 2010 Доклад Share Публикувано 14 Май 2010 Тва със сигурност е така съвременните фирми печелят повече от частти и консумативи отколкото от продажба на самите автомобили.Въпросът е че окачването на а4 и а6 до 98- 2004 година си е нефелно по рождение и винаги му има нещо както и да караш.Смени ли се веднъж одисеята започва ако се кара по 25 х годишно макс през година ново като междувременно караш с некви драми я скърцане я чукане абе дръвце Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lion_Heart Публикувано 14 Май 2010 Доклад Share Публикувано 14 Май 2010 Ходовата част на нито един автомобил произвеждан някога,произвеждащ се сега или които ще бъде произвеждан в бъдеще,не е била,не е и съответно никога не би могла да бъде достатъчно здрава за българските ''пътища''! Танк да е-и на него ще му се е** мамата,само е въпрос на време! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 16 Май 2010 Доклад Share Публикувано 16 Май 2010 (Редактирано) Абе не знам, колко са ви изкарвали носачите- 100 000 или 200 000 км в БГ, но аз съм имал много коли и тва е колата с най-слабата предница която съм имал. Който казва обратното, просто няма база за сравнение с други марки. В една друга тема стана въпрос за няколко хюндая, които имах няколко години и които работеха в София по около 100-120 000 км на година. Карани са само в града (демек на страхотните улици), карани са от шофьори (демек не собственици, а тва е важно) и на тия коли първите шарнири започнахме да ги сменяме на около 400-450 000 км.(пак казвам-градско и то не какво да е градско, а София, не Женева). И ако за мотора може да се каже- да, изкарва повече, щото не изстива, то за ходовата част тва няма грам значение.Е тва вече е истинска база за сравнение, намерете разликата, не бъдете сектанти .Мога да дам и други примери с други марки, но тоя стига. Редактирано 16 Май 2010 от bokouser Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mumak Публикувано 22 Май 2010 Доклад Share Публикувано 22 Май 2010 Kaто извод от твоя пост можем да кажем, че всички Аудита с осем носача и проблеми по окачването са на поне 450 000 км... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
goro Публикувано 22 Май 2010 Доклад Share Публикувано 22 Май 2010 Истината е че предницата е по-скоро кашкавалена , а не алуминиеваПо калпаво окачване няма от това на А4 B5.Колкото и да я пазиш на 40-50К км. става за смяна Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mumak Публикувано 22 Май 2010 Доклад Share Публикувано 22 Май 2010 (Редактирано) Единия кара хлопел, другия фолксвагон, от къде извадихте "експертни" мнения за окачването на А4, поддържано и карано от човек който си обича колата ?!? Редактирано 22 Май 2010 от mumak Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
optimist Публикувано 22 Май 2010 Доклад Share Публикувано 22 Май 2010 Тва че ти не си имал проблеми с окачването не значи ,че си прав. Точно а4 и а6 имат винаги проблеми с окачването пример ти е колегата подходил е с желание сменил е всички носачи и пак епизодични ремонтчета. Да не съм лош пророк ама автърмаркет окачванията са боклук и колата ще си е перманентно в бокса. Единственото което отлага тоя факт е че в Бг 50% от шоферите карат по 10 х годишно и е естествено да не се сблъскват ежедневно с този проблем Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eic-idimitrov Публикувано 23 Май 2010 Доклад Share Публикувано 23 Май 2010 Когато не се кара една кола не се налагат и ремонти... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bokouser Публикувано 23 Май 2010 Доклад Share Публикувано 23 Май 2010 Kaто извод от твоя пост можем да кажем, че всички Аудита с осем носача и проблеми по окачването са на поне 450 000 км... Нали всички казват: -Като дойде в БГ и тогава се скапа. Е аз ти давам пример с коли карани само в БГ, ама сериозен километраж. Нека в БГ да изкара толко, поне един екземпляр, и то служебно каране. Не се самозаблуждавай, колата може да е хубава, окачването да е всякакво, но не и здраво. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
goro Публикувано 23 Май 2010 Доклад Share Публикувано 23 Май 2010 (Редактирано) Единия кара хлопел, другия фолксвагон, от къде извадихте "експертни" мнения за окачването на А4, поддържано и карано от човек който си обича колата ?!?Колега Хлопел ми е бившата кола, а от 3 година карам А4.За разлика от "Здравото" окачване на Ауди Опела е 91 набор и предницата му независимо от изтезателствата над него не мърда.Ауди може да е готино за управление и с хубав интериор, ама в никакъв скучай не е здрав автомобил. Редактирано 23 Май 2010 от goro Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
T.Todorov Публикувано 14 Юни 2010 Доклад Share Публикувано 14 Юни 2010 (Редактирано) Моят стаж на а4 показва-За 25-35000км на година,ми струва от 300 до 400лв предница.За някой са много за други малко..Когато я взех и смених 5 от 8-те носача,биалетките,накладки в сервиз на Фолцваген.Сложи ми чугунени носачи за които твърдеше че ще надживеят колата.От тогава минаха 3 години и още сменям тия "вечните", а трите оригинални още не са мръднали... Редактирано 14 Юни 2010 от T.Todorov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cornu©opia Публикувано 12 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 12 Юли 2010 Офффф, аман!Чугунени...Що не поиска титаниеви да ти сложат?P.S. Пак щеше да ги сменяш на толкова и титаниевите.Защото не алуминия, титана и чугуна се чупи... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Стефан68 Публикувано 14 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2010 истината е, че няма не Ауди, ами каква и да лека кола да устои по родните кратери! Конструктивно всеки автомобил има запас на окачването около 100 К км.! В тестове по различни списания се срещат например Мерцедеси, които имат проблеми с окачването чак на около 120.000 км Да, ама не по БГ пътищата, а по тези на Германия, Холандия и т.н.! намалете 100 К запас три пъти и ще видите, че кое и да е окачване ще дава отбой на 30 - 35 К! Ако с екара внимателно - на около 40-50! Но малцина са тези, които карат така! Нямам визия върху А4, но тези алуминиеви окчавания са за мен поредното безумие от инженерите на Ауди! Издига се в култ комфорта, а се жертва здравината! Конкретно обаче и за Б4, Б4 може да се каже, че не е по добре! Предницата е кретаща трагедия! на всеки 20-25 хил км, нещо се рзтропва - основно горните тампони на окачването макферсон! Сложени са тампончета като за дами - моля последните да ме извинят! не отговарят нито на теглото на предницата, нито на динамичните натоварвания, нито на някакви пътища малко по лоши от приличните! А съчетано с калпавите части заместители на оригиналните - става рядко безум,ие, което може да доведе до сърдечен пористъп всеки, който си държина колата! Ставаш първи приятел с механика в автосервиза, научаваш датата на рожденият му дне, тази на жена му, започваш да им се обаждаш за всеки празник - поне задълбочаваш социалните контакти! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mumak Публикувано 14 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2010 ... Нямам визия върху А4, но тези алуминиеви окчавания са за мен поредното безумие от инженерите на Ауди! ...Многократно е казано и по-горе, но да повторя: Стига с тези митове за прословутото алуминиево окачване! Дали е от карбон, чугун, стомана няма никакво значение!Проблема идва от лошите пътища и дъртите бараки на милион километра, които се карат тук! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Стефан68 Публикувано 14 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2010 Многократно е казано и по-горе, но да повторя: Стига с тези митове за прословутото алуминиево окачване! Дали е от карбон, чугун, стомана няма никакво значение!Проблема идва от лошите пътища и дъртите бараки на милион километра, които се карат тук!Това казах и аз колега - явно не си ме разбрал! Казах родни кратери, а не тези в Германия или Холандия! да се слага алуминиево окачване на автомобил, който ще с екара предимно в цивилизована западна Свропа е разумно и има смисъл - олекотява предницата, повишава комфорта навозене, подобрява управлението! Но за пътищата а изток от Унгария такова инженерно решение е безумие! Поради тази причина твърдя, че в Ауди понякога преиграват и не си дават сметка, че техните колои се карат и на Балканският полуостров, че даже и на изток от него! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mumak Публикувано 14 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2010 Друго исках да кажа. Никога не съм виждал или чувал или чел за алуминиев носач от А4В5 на две строшен... Пореждат се подвижните части, например шарнири, но те се повреждат също толкова често и при други типове окачване на всякакви автомобили. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NIKO Публикувано 14 Юли 2010 Доклад Share Публикувано 14 Юли 2010 Но за пътищата а изток от Унгария такова инженерно решение е безумие!кое е безумие, материала на въпросните носачи,т.е. алуминия ли?Човеко...........................................................................................................................................,айде няма смисъл,излишни нерви са тва .,остани си заблуден. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hellix Публикувано 23 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 23 Септември 2010 Гласувах с Да, защото ако трябва да сравня това на А4 с Б3 на Б3-ката всяка пролет се правеше ремонт на предницата. Чаках да се разтропа и се сменяха ту шарнир, ту накрайник или кекавите тампони на макферсона. Това в продължение на 5 години. Сега на А4-ката сменихме оригиналното окачване на 160К. Смених го цялото с някакво ебай-ско за 250лв. Онзи ден след повече от година с него и 20 000 изминати имам за смяна един горен заден носач, така че за мен това дори е по-добро Вкъщи също имам и един Голф 3, който се кара всеки ден вече 6-та година. По окачване са сменени 2 каре-та и един шарнир. Миналата седмица го карах защото А4-ката умра в гаража за пореден път и по него няма да хлопне нещо, няма да тропне. Тъпото е че се връзах чул недочул, че трябва, като се сменя да се сменя всичко заедно. Затова и повечето колеги реват против него. Сега дали ще сменя цялото окачване заради един носач? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pbsh Публикувано 29 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2010 Гласувах с Да защото за 80000км. съм сменил долен прав носач и той имаше съвсем малък луфт-можеше да изкара още и накрайник , за мен това не е слабо окачване и съм много доволен от колата. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dido SZ Публикувано 29 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2010 Гласувх с ДА, защото дори и жена ми за 40 000 км не е успяла да счуши нещо по него - все още Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Raino Публикувано 29 Септември 2010 Доклад Share Публикувано 29 Септември 2010 Много е здраво окачването,говоря за Б6.Мойта е на 160 000км. като от чисто нова се кара по нашите прекрасни пътища,с оригиналното окачване си е и не тропа нищо.Предишната ми Б6цата сигурно гони вече 200 000км.,като 100 000км. са в България и при нея нищо не тропа и не е сменяно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DLS Публикувано 2 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 2 Октомври 2010 Моето Б5 - взех го с перфектна ходова част, може би оригиналната. Всеки ден минавам по паважи, малки улички целите минирани, пътувам и към брезово и други такива дестинации за където без резервна гума не тръгвам и все още пълна тишина. Незнам колко километри вече, но скоро май няма и да пипна нищо. Наскоро проверих ходовата част тъй като започнах да си мисля, че е потрошена вече, но просто не се чува Отново всичко перфектно с изключение на нищожен луфт в един лагер... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Стефан68 Публикувано 4 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2010 (Редактирано) кое е безумие, материала на въпросните носачи,т.е. алуминия ли?Човеко...........................................................................................................................................,айде няма смисъл,излишни нерви са тва .,остани си заблуден.Малко късно ти отговарям колега, но ще се включа пак в спора! Алуминият се монтира все повече на автомобилите по 2 причини:1. Олекотява значително купето и повишава мощността спрямо тегло.2. Подобрява значително комфорта за ПЪТНИЦИТЕ - алуминият поради своята кристлна структура на метала поглъща вибрациите и не ги предава върху купето.3. не корозира.недостатъци:Поради конструкторско безумие и пазрана политика на Ауди носчите и всякакви алуминиерви части по ходовата част с аконструирани така, че се заменя целият носач заедно с тампони и втулки. Цената на алуминий спрямо стомана за 1 кг е 2 пъти отгоре!кажи моляте те на аудиторията: кое е по важно за човек, който поддържа един автомобил и си плаща от собственият си джоб за това: Дали комфорта за пътниците, който е по добур - Да, но не в пъти по добър!!!!!! Тук изобщо не искам да отварям дума за едно друго безумие на инженерите от Ауди: как на Q серията например от алуминий са направени даже капак на двигателя и калници!!!! Опитвал ли си е някога да изправяш алуминиев калник или не дай боже да му правиш някаква заваръчна дейност - при инцидент?! И наясно ли си каква е акостта на деформация на алуминиев лист и аналогичният по параметри стоманен лист?! Прочети и ще бъдеш изненадан!!!! Има го във всеки учебник по металознание и теоретична механика за 2-ри и 3-ти курс в техническите специалности!!!!!!!!!!!!!!!!! Чудя се между другото: защо не направят алуминиево окачване на един ленд Ровър дефендър? Понеже е здрави и комфортно, ще подобрят значително возията, която е като на каруца по римски път?! Питам и не чакам отговор! хайде със здраве и не се впрягай - вредно е за нервите! Редактирано 4 Октомври 2010 от Стефан68 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todir Публикувано 4 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2010 Тук изобщо не искам да отварям дума за едно друго безумие на инженерите от Ауди: как на Q серията например от алуминий са направени даже капак на двигателя и калници!!!! Опитвал ли си е някога да изправяш алуминиев калник или не дай боже да му правиш някаква заваръчна дейност - при инцидент?! И наясно ли си каква е акостта на деформация на алуминиев лист и аналогичният по параметри стоманен лист?! Прочети и ще бъдеш изненадан!!!! Има го във всеки учебник по металознание и теоретична механика за 2-ри и 3-ти курс в техническите специалности!!!!!!!!!!!!!!!!! Чудя се между другото: защо не направят алуминиево окачване на един ленд Ровър дефендър? Понеже е здрави и комфортно, ще подобрят значително возията, която е като на каруца по римски път?! Питам и не чакам отговор! хайде със здраве и не се впрягай - вредно е за нервите! Понеже Нико го няма ще отговоря на този пост да не остава задочна дискусията.Аве Стефане я кажи моля ти се една кола на която калниците и капака са направени от стоманени листове Тенекията не е стомана, пише го във всеки учебник по металознание Също там пише и колко вида алуминиеви и сплави има и колко различни свойства имат. Цената на суровината е точно последното нещо което ще определи крайната цена на продукта.Едва ли някой от инженерите разработвали Q7 си е представял, че премиум автомобил ще се кара от човек който не може да си позволи цената на каското или още по-малко цената на един калник и за това ще ходи при бай Пешо кварталния тенекеджия да му го изчуква с тесла и да го заваря с електрожен в трафопоста Сори колкото и да не те кефи това не е автомобил за хора разчитащи на заплата и довода ти не важи. Производителите на премиуми не отчитат тънкачите като своя таргет група независимо дали става дума за БМВ, Мерцедес или Ауди.Лендроувър Дефендър е класически джип там не знам каква возия търсиш. Второ там нещата се правят като при военните автомобили - максимално опростени и ремонтопригодни без специализирана апаратура и инструменти. Тоест ако ти се строши носач на Дефендъра ти трябва комплект гедорета и електрожен(и поксипол става ) за да се прибереш ако ще и в централна Африка да си. Сравнението е мега смешно и неадекватно. Освен това кажи ти къде си видял счупен алуминиев носач? На носачите им се разбиват тампоните, които са гумени и шарнирите, които са пластмасови. Като на всяка кола. Проблема е, че са много и са малки а освен това са неразглобяеми.Айде не хаби нерви и ти Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Стефан68 Публикувано 4 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 4 Октомври 2010 Понеже Нико го няма ще отговоря на този пост да не остава задочна дискусията.Аве Стефане я кажи моля ти се една кола на която калниците и капака са направени от стоманени листове Тенекията не е стомана, пише го във всеки учебник по металознание Също там пише и колко вида алуминиеви и сплави има и колко различни свойства имат. Цената на суровината е точно последното нещо което ще определи крайната цена на продукта.Едва ли някой от инженерите разработвали Q7 си е представял, че премиум автомобил ще се кара от човек който не може да си позволи цената на каското или още по-малко цената на един калник и за това ще ходи при бай Пешо кварталния тенекеджия да му го изчуква с тесла и да го заваря с електрожен в трафопоста Сори колкото и да не те кефи това не е автомобил за хора разчитащи на заплата и довода ти не важи. Производителите на премиуми не отчитат тънкачите като своя таргет група независимо дали става дума за БМВ, Мерцедес или Ауди.Лендроувър Дефендър е класически джип там не знам каква возия търсиш. Второ там нещата се правят като при военните автомобили - максимално опростени и ремонтопригодни без специализирана апаратура и инструменти. Тоест ако ти се строши носач на Дефендъра ти трябва комплект гедорета и електрожен(и поксипол става ) за да се прибереш ако ще и в централна Африка да си. Сравнението е мега смешно и неадекватно. Освен това кажи ти къде си видял счупен алуминиев носач? На носачите им се разбиват тампоните, които са гумени и шарнирите, които са пластмасови. Като на всяка кола. Проблема е, че са много и са малки а освен това са неразглобяеми.Айде не хаби нерви и ти Точно за това става въпрос колега - че са неразглобяеми!!!! И както казах по рано - това е пазрана политика - защо да си купуваш тампони, когато може и цял носач! кажи ми къде е инженерната логика тук и ако успееш - може да получиш и Нобел! що се отнася до ПРЕМИУМ марката - например един Дефендър е същ такава марка, но в друг клас! И ако погледнеш цените - ще видиш, че като цяло тя е главозамайваща, даже и за едно ауди от среден клас! Понятието премиум марка е измслено сред тези, които гледат на автомобила като имидж - да го спрат пред накой тузарски клуб, казино или шик хотел, но те - същите едва ли ще погледнат под капака! Едва ли з апериода на експолатация ще научат къде е даже акумулатора! Мисля, че в този форум няма такива, затова идеята на темата, а и не само на нея е да се търсят начини човек даже и да не може да си погне сам, да знае за какво иде реч, когато отиде в сервиза и да не позовли да го омайват с приказки за имиджова и премиум марка! Или греша? Сплавите - да те са много! Но в металознанието не съществува понятието "тенекия"! освен в Алиса и страната на чудесата и тенекиеният човек! Ако е една марка все пак с еопределя като премиум, това означава, че тя и на вторичният пазар гордо трябва да носи емблемата си и качеството й да е пословично, даже и да отиде в страна от 3-ят свят! А там може и да няма фирмени сервизи, а да е пълно с пешов-ци! както е тук! Да, който може да си позволи такава кола, ще си поръча и нов калник например! Но с годините, колата сменя собственици, а те може да бъдат неприятно изненадани от факта, че за една "тенекия от алуминий трябва да дадат пари на стойност една торба злато! А мерецедес е също премиум марка, както и БМВ! да си чул те да правят на масовите коли купе от алуминий или нещо по ходовата част - и то части, търпящи статични и динамични напрежения от алуминиеви сплави? Аз не! Счупен алуминиев носач не съм видял, но съм видял изкривен - от невинно пропадане в дупка, и то при нормална скорост, и то - на градски път! не дай бог да се случва на който и да е колега! Също в учибниците пише, как се изпитва материалите - на якост, опън, на динамични, на статични напрежения, на удар и т.н.! По точно - в учебницие по теретична механика! Много гадна дисциплина, но много интересна, ако я схванеш! така че моето мнение, като човек мисля - разбиращ от автомобили и занимаващ се с тях, включително и такива от преди 45 годиние ПРОТИВ алуминият в ходовата част! не му е мястото там! за съжаление, последните модели на Ауди се превръщат в това, което беше БМВ преди 30 години - инженерите се бяха вторачили в себе си и забравиха да поглеждат към конкуренцията! И да балансират между класиката и модерният технически дизайн! Мое мнение, не го налагам на никого! мисълът на форумът е да се изказват мнения, да се оказва помощ, а не да си разменяме ЕПИТЕТИ! Успех на всички колеги и милиони безаварийни километри! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Cucurko Публикувано 5 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2010 (Редактирано) Тампоните се сменят. На А4 В8 един( или повече )от четирите шарнира също се сменя независимо от носача.В държавите с нормални пътища не вярвам и на третия собственик да му се наложи да разбира какво точно му е окачването. Алуминият в ходовата част не даваше ли и някакви предимства по отношение на теглото и сътоветно работата на окачването? Редактирано 5 Октомври 2010 от Cucurko Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Todir Публикувано 5 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 5 Октомври 2010 Прав си до някъде, особено в разсъжденията ти за нас като цяло. И много точно си описал хората които предпочитат премиум марката. Добре знаеш, че ВАГ освен Ауди притежават и Фоксваген, Шкода и Сеат. И това са автомобили при които много често единствената разлика е лукса и най-вече марката. Примерно Голф - А3, Пасат - А4 и т.н. Е няма нищо друго освен марката което да накара човек да плати повече за А4 вместо да си вземе пасат нали? Но все пак няма фирма която при проектирането на автомобила да се интересува какво става с него след 10 години когато попадне в ръцете на българин По това време практически живота на продукта е свършил. Нали си чувал за доживотна гаранция в рамките на живота на продукта Нещо такова се получава. И ако обърнеш внимание какво се случва в автомобилостроенето ще разбереш, че вече ги няма онези неразрушими и вечни коли, които правеха началото на 90-те. Независимо дали говорим за Рено или Ауди. Ще видиш след 10 години какви гробове ще са сегашните нови коли. Гледам комшии които си купиха нови коли - фиат, рено, шевролет - за по 3 години и 50к са 2 пъти по големи гробници от моя 13 годишен поройник. За тенекията не ме закачай аз металознание не съм учил та да знам как се казва, просото ти пишеше за стомана, което тенекията знам, че не е Алуминиев носач и аз съм виждал изкривен в следствие на катастрофа, но колата се прибра на ход. А железни съм виждал счупени пак от удар. За това, че е кретенско да те карат да сменяш цял носач заради тампона няма как да не съм съгласен. Но не са го смятали за душманска експлоатация по нашите пътища. Виж например при РС4 което е почти същото окачване нещата са направени разглобяеми доколкото знам. Проблема е само, че цената на такова окачване е колкото на добре запазено Б5 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gsb Публикувано 12 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 12 Октомври 2010 Носачи се сменят не заради тампоните, а заради шарнирите. Другото е, че кола от премиум марка изглежда като нова на 5, 10 даже и на 15 г. Рено след 2рата година изглежда се едно е на 20. Ясно е, че и собственика има пръст в тая работа, ма я погледнете Ауди на 15-20 г и френски буклук на същите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
EmRaH4oO Публикувано 13 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 13 Октомври 2010 Здравейте Колеги,искам да се допитам до вас за рециклиране на тези шарнири и носачи.Значи става въпрос за А4 понеже в семейството са 2 бройки и едното на скоро му оправяхме предницата сумата беше доста височка.Та сега предстои същото и за другата след доста разговори с доста "майстори" ми предложиха да рециклирам, бил по изгооден вариант и наистина издържали много(според мен силно казано).Днес бях при един стругар в пловдив (тракия) който се занимава с такива неща.та той твърдеше че щели да издържат 2-3 пъти повече от е нов комплект.и ми предложи цена от порядъка на 180-190 лв за всичките му там неща ,обаче без тампоните тях трябвало аз да си намеря някой да ми ги смени.казваше много големи думи за това че ще издържи много повече че той бил с такива на неговата кола и т.н.Въпроса ми е някой от вас дали е правил подобно нещо и колко му е издържало.Изобщо добре ли е да се рециклират тези части.Ще съм благодарен на всяка дума казана с цел помощ.Благодаря на всички предварително. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lizard Публикувано 13 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 13 Октомври 2010 (Редактирано) Тъй като чичо ми работи във фирма за рециклиране на ходова част, кардани и т.н., баща ми рециклира цялата предница на B6-цата, въпреки че и нямаше нищо. В момента Audi-то е с усилено окачване. Мога да дам повече информация утре, както и координати, ако разбира се решиш да я правиш по този начин. Единственото неудобстов е, че не се занимават със свалянето/качването на предницата. Т.е. трябва колата да седи в някои сервиз! Редактирано 13 Октомври 2010 от Lizard Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stangata Публикувано 13 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 13 Октомври 2010 (Редактирано) аз за година и половина за 20 хиляди съм смени 2 биалетки 2 външни накрайника + 2 вътрешни , като те не бяха за смяна но ги смених ,така втулки на долни носачи и съм рециклирал 2 горни носача цените са 70 лв 4 те накрайника втулки 20 лв биалети 40 лв и накрая рециклиране 20 лв за реглаж 30 до тук съм 190 лв , като за работа не съм давал с приятел сме ги сменяли , частите са само ас метал с отстъпка ми ги взима , по въпроса за здравината мисля че си е нормално окачване всеки по нов автомобил е изчислен за пътища не за наще ями и другите коли се трошат просто са по елементарни защото са по старо поколение , сега да не кажете че бмв и мерцедес не се чупят примерно ц класата казват че е много здрава но е по стара от а4 също така и е 39 ,просто ауди първи слагата алуминиеви носачи и тука разбирачите по бг казват че са слаби защото са алуминиеви и бмв и мерцедес слагат алуминиеви , значи с две думи имал съм ауди 80 , ауди 90 , сеат ибиза,фиат пунто баща ми е имал опел кадет където от тропане на всичко по интериора не можеш да чуеш дали тропа също така и пасат крокодил от тези коли пасата беше бетон хем комфортен , хем здрав а от тези моите по хубава като возия от а4 не съм карал наистина е по скъпа за подръжка тва е проблема където го имаме само в бг заради аутобаните където друсаме хубавите ни аудита всеки ден Редактирано 13 Октомври 2010 от stangata Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Стефан68 Публикувано 13 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 13 Октомври 2010 Носачи се сменят не заради тампоните, а заради шарнирите. Другото е, че кола от премиум марка изглежда като нова на 5, 10 даже и на 15 г. Рено след 2рата година изглежда се едно е на 20. Ясно е, че и собственика има пръст в тая работа, ма я погледнете Ауди на 15-20 г и френски буклук на същите.не знам кой те е излъгал колега, но празпитай из сервизите как се сменят въпросните тапмони, защо и кога! шарнири се емнят последно, вярно е - когато предницата запее Ода за свободата! Но преди шарнирите ще смениш по родните пътища поне 2 компекта тампни на коя да е кола! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bogy Публикувано 14 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 14 Октомври 2010 Колеги,моито мнение по въпроса за здравината на А4 е ,че колата е здрава колкото и повечето коли с подобно окачване/Мерцедес,БМВ/,всичко идва от "хубавите пътища" и ОРИГИНАЛНИТЕ И КАЧЕСТВЕНИ ЧАСТИ!!!!Не съм голям специалист това е само мое наблюдение. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mishleto Публикувано 16 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 16 Октомври 2010 (Редактирано) Kолеги да се изкажа и аз - след 25000 км из БГ-то главно Пловдив смених 2 носача, 2 биалетки, накрайниците, маншоните на каретата и сега всичко ми е 6.... носачите които смених бяха оригиналните и аз сложих Ленфьордер....вече 5000 км нямам проблеми. Аз съм от хората които работата им е да въртят из града и знам 80 % от дупките и си пазя колата.Гледам да избягвам паважа и така ми е здрава колата...... Редактирано 16 Октомври 2010 от mishleto Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
galko_13 Публикувано 17 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 17 Октомври 2010 карам а4 в6 от 2г. и 4м. около 40000км. вози доста добре,скоро смених предни лагери но окачването е оригиналното, колата е на 230 000км.за сега е ок.всеки ден карам по лунен пейзаш. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
galko_13 Публикувано 17 Октомври 2010 Доклад Share Публикувано 17 Октомври 2010 всички части по нашите магазиниса на троини цени,за това ни е скъпо окачването Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts